Tornász sikerek Franciaországból

Szárszó Lajos - 2017. november 18. 14:02

A Dunaferr SE tornászai egy héten belül két rangos nemzetközi tornászversenyen vettek részt, melyekről nagyszerű szereplésüknek köszönhetően számos éremmel tértek haza.

Több, mint egy hetes franciaországi útja során két rangos nemzetközi tornán vett részt a Dunaferr SE tornászainak küldöttsége. Badics Réka és Török Dániel edzők három fiatal tehetséggel, Miklós Dorinával, Makovits Mirtillel és Mayer Grétával hódították meg a lelkes, szép számú francia közönséget és a nemzetközi zsűrit. Először egy Párizs melletti kis városban, Combs la Ville-ben vettek részt egy magasan jegyzett nemzetközi utánpótlás versenyen, majd onnan továbbutaztak Marseille-be, ahol szintén nemzetközi mezőnyben mutatkoztak be. De kezdjük az elején. A francia fővárostól nem messze, egy szép kisvárosban Combs la Ville-ben kezdték meg szereplésüket a mieink egy korosztályos versenyen, ahol a jövő évi ifjúsági korosztályt térképezték fel az újvárosi tornászok és edzők. A Miklós Dorina és Makovits Mirtill kettős egy csapatot alkotva indult az olaszokat, franciákat, oroszokat, belgákat, hollandokat felvonultató versenyben. Dorina kiváló csapatmunkát mutatott, de pontszerző helyet nem ért el.

Kép: DO-archív

Egyéniben, a nagyobbak között egy hatvan fős mezőnyben indult Makovits Mirtill, melynek az összetett versenyében a középmezőnyben végzett. Amiért azonban hatalmas dicséretet érdemel az a talajon történt szereplése, ahol sérülése ellenére a döntőbe jutott, és végül magas pontszámmal a negyedik helyen végzett a többek között az EYOF-ot megnyerő olaszok mögött. A serdülők között azonban hatalmas meglepetést okozott Mayer Gréta szereplése, aki halmozta az érmeket. A mindössze tizenegy éves Gréta a színes nemzetközi mezőnyben összetettben harmadik lett még úgy is, hogy ugrásban rontott, de itt azonnal hozzá kell tenni, hogy teljesen új ugrásgyakorlatotokat bemutatva. Azonban ez is elég volt ahhoz, hogy bekerüljön a szer egyéni fináléjába, ahol szép ugrásokat bemutatva ezüstérmet szerzett! Gréta ezen kívül mindhárom szeren a döntőbe került, ahol mindháromszor a bronzérmet akasztották a nyakába. A verseny végeztével a Dunaferr küldöttsége továbbutazott Marseille-be, a Massilia Cup-ra, ahová a két edzővel már csak Makovits Mirtill tartott, ahol Badics Rékára még egy fontos, megtisztelő feladat várt, hiszen a nemzetközi pontozók között dolgozta végig a versenyt, amely magyar pontozóbírának hatalmas megtiszteltetés.

Kép forrása: Tomas Brzek

A nagyszabású, meghívásos tornaversenyen Mirtill a helyi tornacsapat tagjaként próbálhatta ki magát a mezőnyben, ahol a cél az volt, hogy megismerkedjen a nemzetközi mezőnnyel, a hihetetlen magas színvonallal, kipróbálja magát a kiváló Gymnova tornaszereken, ezzel együtt élete első nagy versenyén olyan tapasztalatokat szerezzen, melyeket a közeljövőben kamatoztathat majd. Fiatal tornászunk olyan pódium versenyen vehetett részt, melynek technikai színvonala megfelelt egy világverseny színvonalának, ennek köszönhetően a tornászok technikai kivitelezése is magas fokú volt. Ez látható volt a Dunaferr SE tornászának gyakorlataiban is, hiszen Mirtill élete első pódiumos versenyéről a számos tapasztalatgyűjtésen túl egycsodálatos bronzéremmel gazdagodva tért haza. A népes, egyben erős mezőnyt alkotó, 19 csapatot felvonultató versenyben a helyi, marsille-i csapat tagjaként került a dobogó harmadik fokára. Mint azt edzője, Török Dániel elmondta, előadásaiba több helyen is csúszott még hiba, azonban így is húzó ember volt a helyiek együttesében, melyet jó volt látni.

Török Dániel: - Minden tornászunk teljesítményével összességében elégedettek vagyunk, hisz tanulni jöttünk erre a nívós nemzetközi versenyre. Több szeren is a mezőny elején végeztünk, ez mindenképp bíztató, de látjuk azt is, hogy csakis további, kitartó munkával lehet a jövőben a legjobbak közé kerülni! Tanulni jöttünk, mely cél teljes mértékben teljesült, így a tanulságokkal felvértezve készülünk a jövő évi megmérettetésre.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.