A jól elvégzett munka öröme

spigott - 2017. december 11. 18:19

Hazai és nemzetközi sikerekben gazdag, szép és eredményes esztendőt hagyott maga mögött a Dunaferr SE úszó szakosztálya.

A Campus étteremben tartotta meg hétfőn délután a 2017-es esztendőt lezáró ünnepségét a Dunaferr SE úszó szakosztálya. A rendezvényen természetesen jelen voltak az egyesület versenyzői, edzői, valamint vezetői, így a Dunaferr SE elnöke, Mátyás Gábor, az egyesület elnökségi tagja, Kovács Judit, Kis Attila a szakosztály elnöke, valamint Bene Vera szakosztályvezető is, aki nagy örömmel üdvözölte a versenyzőket, s értékelte az egyesület idei évét.

- Nagyon örülök, hogy ilyen sokan tudjuk együtt ünnepelni a 2017-es évünket, s bár az év nagyobbik részét már magunk mögött hagytuk, azért egy jelentős szakasza még előttünk áll, így kicsit nehéz ünnepi hangulatba kerülni, hogy sokan az edzésről érkeztek ide ma délután is. A mai nap az együtt végzett munka közös sikereinek ünnepe, hiszen a jól elvégzett munka öröménél nem sok jobb érzés van az életben. Ezt szerencsére egyre többen ismerik meg úszóink közül is, ám ez nemcsak az ő örömük, hanem az edzőiké is, akik segítik sportolóinkat útjukon, akik minden nap megtanítják őket rengeteg mindenre az úszáson kívül is, ezért is hatalmas öröm azt látni napról napra, hogy mi mindent tudnak elérni együtt és külön-külön, egyedül is. Korosztályaink közül az elsősök már a harmadik úszásnemmel, a mellúszással ismerkednek, szerepeltek már versenyen, megkapták első felszerelésüket, ízig-vérig a egyesülethez tartoznak már. A másodikosok már régi motorosok, egyre rutinosabbak, a pillangóval ismerkednek jelenleg, s ha ezt is kipipálják, már vegyesúszásban is versenyezhetnek majd. Fegyelmezett, lelkiismeretes társaság, nagyon szép munkát végeznek, büszkék vagyunk rájuk.

A harmadik-negyedik osztályosoktól szinte leesik az állam, amikor látom, hogy 200 pillangón milyen iramot úsznak, s 400 vegyesen már versenyeznek, szorgalmasak, így nekik is csak azt tudom üzenni, hogy ugyanilyen kitartással, szorgalommal dolgozzanak tovább. Az ötödik osztályosok számára az volt idén eddig a legfontosabb, hogy megszokják az emelkedett edzésszámot, de szépen haladnak, s az őszi versenyek is bizonyították, hogy ennek megvan az eredménye, mert sorozatban dőlnek az egyéni rekordok. A hatodik-hetedik osztályosok között már van országos bajnokunk, bajnoki döntőseink is, öröm nézni a munkájukat. A legidősebbek között fantasztikus eredményeket értünk el, nem is nagyon tudok választani közülük. Van országos bajnokunk, dobogósunk, döntősünk, Selmeci Levente révén ifjúsági Európa-bajnokunk és középiskolai világbajnokunk, míg Szöllősi Martin jelenleg a felnőtt válogatott tagjaként várja a rövidpályás Európa-bajnokság küzdelmeit. Külön statisztikával nem készültem, de idén is lettek arany-, ezüst- és bronzjelvényeseink, idén is nyolcan kerültek be a Jövő Bajnokai programba, a régiós válogatottba, ami óriási dolog, hiszen sokkal szigorúbb és összetettebb volt a válogatási rendszer, így büszkén mondhatom, hogy nagyon szép és sikeres pillanatokat hagytunk magunk azon a negyvenkilenc versenyen, amelyeken idén részt vettünk.

Bene Vera szakosztályvezető szavait követően a különböző csoportok edzői értékelték tanítványaik munkáját, majd a 2017-es esztendő legjobbjait díjazták az egyesület vezetői és edzői, akik az elismerések mellett természetesen sok sikert kívántak a fiataloknak az idei év hátralévő versenyeihez, valamint a 2018-as megméretésekhez is.

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos siker idegenben

Végül biztos siker idegenben

2024. már. 19.

Négy gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a sereghajtó Érd SZISE otthonában a Dunaújváros Futsal csapata hétfőn este.

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.