Biztos győzelem az edzőmeccsen

2017. december 6. (szerda) 12:30 - spigott

Mára tervezett két edzőmérkőzése közül az elsőt simán, 35-23-ra nyerte a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata a Vasas ellen.

A napi gyakorlások mellett játékát is igyekszik csiszolni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely ma délelőtt tizenegy órától a szintén élvonalbeli Vasas együttesével mérte össze erejét a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. György László vezetőedző ezúttal nem számíthatott a világbajnokságon szereplő válogatottjai, Kovács Anna és Katarina Tomasevics játékára, de hiányzott ezúttal Camila Micijevic is, igaz utóbbi a két gárda délután fél négykor kezdődő találkozóján valószínűleg már szerephez jut majd.

A ma délelőtti mérkőzés remek alkalmat nyújtott mindkét csapat számára a különböző játékelemek gyakorlására, s ahogy az azért várható volt, a Kohász kezdett jobban, s igen hamar meg is lépett a fővárosiaktól három-négy góllal (7-3). A játékrész derekához közeledve viszont egyre több hiba csúszott a mieink támadójátékába, s a gyors indítások adta lehetőségekkel élve fel is zárkózott a Vasas, mely egészen a játékrész hajrájáig tartani is tudta minimális, egy-kétgólos hátrányát (14-12). A félidő utolsó öt percében azért stabilizálta játékát együttesünk, mely sorozatban öt gólt szerzett úgy, hogy közben egyet sem kapott, így a szünetre már 19-12-es vezetéssel vonulhattak Szalaiék.

Képek: DO-archív

A második felvonás első tíz perce igen sok hibát hozott mindkét oldalon, emiatt meglehetősen hullámzó volt a csapatok teljesítménye, s a különbség sem változott jelentősen (23-16). György László igyekezett lehetőséget adni minden játékosának támadásban és védekezésben is, igaz sokat kísérletezgetett kollégája, Kovács Péter is, aki elsősorban csapata helyzetkihasználásával lehetett elégedetlen. A mérkőzés utolsó hét-nyolc percét azonban ismét megnyomta a Kohász, a végül tíz találatig jutó Klujber Katrin vezérletével ismét elhúzott ellenfelétől, s 35-23-as győzelmet aratott a mindkét gárda számára igen hasznos felkészülési találkozón.

DKKA – Vasas 35-23 (19-12)

DKKA: Oguntoye – Klujber 10, Szekerczés 5, Szalai 3, Cifra 1, Monori 3, Kazai 3. Csere: Vártok (kapus), Nick 3, Bouti 3, Dombi 1, Takács D. 1, Molnár, Grosch 2. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Kézilabdával várták a tavaszt

Kézilabdával várták a tavaszt

2018. február 19. (hétfő)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U10-es és U12-es csapata is megnyerte hétvégén megrendezett utánpótlás tornáját a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Sárkányhajóval a jégen

Sárkányhajóval a jégen

2018. február 19. (hétfő)

Első helyen végzett az International Ice Dragonboat Series budapesti versenyének C-döntőjében a dunaújvárosi Dragon Steel SE csapata.

Hátrányból fordítottak az ifik

Hátrányból fordítottak az ifik

2018. február 19. (hétfő)

A DFVE serdülő vízilabdázói meglepő vereséget szenvedtek, az ifjúságiak viszont háromgólos hátrányból fordítva nyertek rangadót Tatabányán.

Remek dunaújvárosi eredmények a diákolimpián

Remek dunaújvárosi eredmények a diákolimpián

2018. február 19. (hétfő)

Nyolc dunaújvárosi versenyző jutott tovább Seregélyesről a tollaslabdázók kiskunfélegyházi országos diákolimpiai fináléjába.

A lengyelek legyőzésével zárt a magyar jégkorong-válogatott

A lengyelek legyőzésével zárt a magyar jégkorong-válogatott

2018. február 18. (vasárnap)

A magyar jégkorong-válogatott 3-2-re legyőzte a világbajnoki rivális, házigazda lengyel csapatot a katowicei felkészülési torna vasárnapi zárónapján, így a második helyen zárt.

A Dunaferr nyerte az idegek harcát!

A Dunaferr nyerte az idegek harcát!

2018. február 18. (vasárnap)

Négy szettes, a végletekig kiélezett csatában nyerte a Pécs elleni hazai rangadót a Dunaferr SE röplabda csapata.

Negyedik a gyerekcsapat

Negyedik a gyerekcsapat

2018. február 18. (vasárnap)

Nyolc együttes részvételével rendeztek OMB röplabda fordulót a Dózsa iskola tornatermében, ahol kiváló meccseket láthattak a sportág szerelmesei.