Biztos győzelem az edzőmeccsen

2017. december 6. (szerda) 12:30 - spigott

Mára tervezett két edzőmérkőzése közül az elsőt simán, 35-23-ra nyerte a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata a Vasas ellen.

A napi gyakorlások mellett játékát is igyekszik csiszolni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely ma délelőtt tizenegy órától a szintén élvonalbeli Vasas együttesével mérte össze erejét a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. György László vezetőedző ezúttal nem számíthatott a világbajnokságon szereplő válogatottjai, Kovács Anna és Katarina Tomasevics játékára, de hiányzott ezúttal Camila Micijevic is, igaz utóbbi a két gárda délután fél négykor kezdődő találkozóján valószínűleg már szerephez jut majd.

A ma délelőtti mérkőzés remek alkalmat nyújtott mindkét csapat számára a különböző játékelemek gyakorlására, s ahogy az azért várható volt, a Kohász kezdett jobban, s igen hamar meg is lépett a fővárosiaktól három-négy góllal (7-3). A játékrész derekához közeledve viszont egyre több hiba csúszott a mieink támadójátékába, s a gyors indítások adta lehetőségekkel élve fel is zárkózott a Vasas, mely egészen a játékrész hajrájáig tartani is tudta minimális, egy-kétgólos hátrányát (14-12). A félidő utolsó öt percében azért stabilizálta játékát együttesünk, mely sorozatban öt gólt szerzett úgy, hogy közben egyet sem kapott, így a szünetre már 19-12-es vezetéssel vonulhattak Szalaiék.

Képek: DO-archív

A második felvonás első tíz perce igen sok hibát hozott mindkét oldalon, emiatt meglehetősen hullámzó volt a csapatok teljesítménye, s a különbség sem változott jelentősen (23-16). György László igyekezett lehetőséget adni minden játékosának támadásban és védekezésben is, igaz sokat kísérletezgetett kollégája, Kovács Péter is, aki elsősorban csapata helyzetkihasználásával lehetett elégedetlen. A mérkőzés utolsó hét-nyolc percét azonban ismét megnyomta a Kohász, a végül tíz találatig jutó Klujber Katrin vezérletével ismét elhúzott ellenfelétől, s 35-23-as győzelmet aratott a mindkét gárda számára igen hasznos felkészülési találkozón.

DKKA – Vasas 35-23 (19-12)

DKKA: Oguntoye – Klujber 10, Szekerczés 5, Szalai 3, Cifra 1, Monori 3, Kazai 3. Csere: Vártok (kapus), Nick 3, Bouti 3, Dombi 1, Takács D. 1, Molnár, Grosch 2. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Franciaország az élen, Magyarország az 51.

Franciaország az élen, Magyarország az 51.

2018. augusztus 16. (csütörtök)

A világbajnok Franciaország vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) friss világranglistáját, melyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra.

A Rákosmente következik

A Rákosmente következik

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Sorozatban harmadik győzelmére készül a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának hétvégi fordulójában.

Kovács Zsófia ismét munkába állt

Kovács Zsófia ismét munkába állt

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Műtétje, s egy hosszabb kihagyás után áll ismét a szerekhez Kovács Zsófia, a Dunaferr SE Európa-bajnoki ezüstérmes tornásza.

Viborgi siker a nyitómeccsen

Viborgi siker a nyitómeccsen

2018. augusztus 15. (szerda)

Támadásban rengeteg hibát vétett, így kétgólos, 22-20-as vereséget szenvedett a dán Viborgtól a DKKA női kézilabda csapata a Kohász Kupa első napján.

Hibátlan Tízpróbások

Hibátlan Tízpróbások

2018. augusztus 15. (szerda)

A Tízpróbások együttese nyerte a VII. Decathlon Nyári Kispályás Foci Bajnokság küzdelmeit.

Komoly kihívás előtt az utánpótlás

Komoly kihívás előtt az utánpótlás

2018. augusztus 15. (szerda)

Az U20-as bajnokságban a rájátszás elérését, míg az U18-asoknál a középmezőnyt célozta meg a dunaújvárosi jégkorongozók szakvezetése.

A Vidi az AEK Athén ellen mehet a BL-főtábláért

A Vidi az AEK Athén ellen mehet a BL-főtábláért

2018. augusztus 14. (kedd)

A Vidi FC hazai pályán gól nélküli döntetlennel megőrizte az első mérkőzésen elért 1-1-s eredményt a svéd Malmö együttesével szemben, így bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik fordulójába.