Biztos győzelem az edzőmeccsen

spigott - 2017. december 6. 12:30

Mára tervezett két edzőmérkőzése közül az elsőt simán, 35-23-ra nyerte a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata a Vasas ellen.

A napi gyakorlások mellett játékát is igyekszik csiszolni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely ma délelőtt tizenegy órától a szintén élvonalbeli Vasas együttesével mérte össze erejét a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. György László vezetőedző ezúttal nem számíthatott a világbajnokságon szereplő válogatottjai, Kovács Anna és Katarina Tomasevics játékára, de hiányzott ezúttal Camila Micijevic is, igaz utóbbi a két gárda délután fél négykor kezdődő találkozóján valószínűleg már szerephez jut majd.

A ma délelőtti mérkőzés remek alkalmat nyújtott mindkét csapat számára a különböző játékelemek gyakorlására, s ahogy az azért várható volt, a Kohász kezdett jobban, s igen hamar meg is lépett a fővárosiaktól három-négy góllal (7-3). A játékrész derekához közeledve viszont egyre több hiba csúszott a mieink támadójátékába, s a gyors indítások adta lehetőségekkel élve fel is zárkózott a Vasas, mely egészen a játékrész hajrájáig tartani is tudta minimális, egy-kétgólos hátrányát (14-12). A félidő utolsó öt percében azért stabilizálta játékát együttesünk, mely sorozatban öt gólt szerzett úgy, hogy közben egyet sem kapott, így a szünetre már 19-12-es vezetéssel vonulhattak Szalaiék.

Képek: DO-archív

A második felvonás első tíz perce igen sok hibát hozott mindkét oldalon, emiatt meglehetősen hullámzó volt a csapatok teljesítménye, s a különbség sem változott jelentősen (23-16). György László igyekezett lehetőséget adni minden játékosának támadásban és védekezésben is, igaz sokat kísérletezgetett kollégája, Kovács Péter is, aki elsősorban csapata helyzetkihasználásával lehetett elégedetlen. A mérkőzés utolsó hét-nyolc percét azonban ismét megnyomta a Kohász, a végül tíz találatig jutó Klujber Katrin vezérletével ismét elhúzott ellenfelétől, s 35-23-as győzelmet aratott a mindkét gárda számára igen hasznos felkészülési találkozón.

DKKA – Vasas 35-23 (19-12)

DKKA: Oguntoye – Klujber 10, Szekerczés 5, Szalai 3, Cifra 1, Monori 3, Kazai 3. Csere: Vártok (kapus), Nick 3, Bouti 3, Dombi 1, Takács D. 1, Molnár, Grosch 2. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.