Biztos győzelem az edzőmeccsen

2017. december 6. (szerda) 12:30 - spigott

Mára tervezett két edzőmérkőzése közül az elsőt simán, 35-23-ra nyerte a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata a Vasas ellen.

A napi gyakorlások mellett játékát is igyekszik csiszolni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely ma délelőtt tizenegy órától a szintén élvonalbeli Vasas együttesével mérte össze erejét a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. György László vezetőedző ezúttal nem számíthatott a világbajnokságon szereplő válogatottjai, Kovács Anna és Katarina Tomasevics játékára, de hiányzott ezúttal Camila Micijevic is, igaz utóbbi a két gárda délután fél négykor kezdődő találkozóján valószínűleg már szerephez jut majd.

A ma délelőtti mérkőzés remek alkalmat nyújtott mindkét csapat számára a különböző játékelemek gyakorlására, s ahogy az azért várható volt, a Kohász kezdett jobban, s igen hamar meg is lépett a fővárosiaktól három-négy góllal (7-3). A játékrész derekához közeledve viszont egyre több hiba csúszott a mieink támadójátékába, s a gyors indítások adta lehetőségekkel élve fel is zárkózott a Vasas, mely egészen a játékrész hajrájáig tartani is tudta minimális, egy-kétgólos hátrányát (14-12). A félidő utolsó öt percében azért stabilizálta játékát együttesünk, mely sorozatban öt gólt szerzett úgy, hogy közben egyet sem kapott, így a szünetre már 19-12-es vezetéssel vonulhattak Szalaiék.

Képek: DO-archív

A második felvonás első tíz perce igen sok hibát hozott mindkét oldalon, emiatt meglehetősen hullámzó volt a csapatok teljesítménye, s a különbség sem változott jelentősen (23-16). György László igyekezett lehetőséget adni minden játékosának támadásban és védekezésben is, igaz sokat kísérletezgetett kollégája, Kovács Péter is, aki elsősorban csapata helyzetkihasználásával lehetett elégedetlen. A mérkőzés utolsó hét-nyolc percét azonban ismét megnyomta a Kohász, a végül tíz találatig jutó Klujber Katrin vezérletével ismét elhúzott ellenfelétől, s 35-23-as győzelmet aratott a mindkét gárda számára igen hasznos felkészülési találkozón.

DKKA – Vasas 35-23 (19-12)

DKKA: Oguntoye – Klujber 10, Szekerczés 5, Szalai 3, Cifra 1, Monori 3, Kazai 3. Csere: Vártok (kapus), Nick 3, Bouti 3, Dombi 1, Takács D. 1, Molnár, Grosch 2. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Nagy különbségek az Aranyban!

Nagy különbségek az Aranyban!

2017. december 12. (kedd)

A legszorosabb eredményt a Perkátai SE tízgólos sikere jelentette a Dunaújvárosi Futsal Bajnokság harmadik fordulójának nyitónapján.

Folytatódott a DAB sikerszériája

Folytatódott a DAB sikerszériája

2017. december 11. (hétfő)

Rengeteg helyzetet kihagyott, de így is simán nyert a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata a Fehérvári Titánok elleni összecsapáson az Erste Ligában.

Ezúttal nem volt esélye a Dunaferrnek

Ezúttal nem volt esélye a Dunaferrnek

2017. december 11. (hétfő)

A Dunaferr vezető gólja után nagyon felpörgette játékát a Berettyóújfalu, akik végül hat gólos különbséggel győzték le a mieinket.

Kiváló évet zárt a kajak-kenu szakosztály

Kiváló évet zárt a kajak-kenu szakosztály

2017. december 11. (hétfő)

A 2017-es év aranybetűkkel lesz beírva a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának emlékkönyvébe, hiszen sportolóik eredményei alapján fennállásuk legsikeresebb évét zárták.

A jól elvégzett munka öröme

A jól elvégzett munka öröme

2017. december 11. (hétfő)

Hazai és nemzetközi sikerekben gazdag, szép és eredményes esztendőt hagyott maga mögött a Dunaferr SE úszó szakosztálya.

Ismét cseh öröm a jégpályán

Ismét cseh öröm a jégpályán

2017. december 11. (hétfő)

Az U10-es torna után az U9-esek között is cseh siker született a Santa Claus Kupa elnevezésű utánpótlás jégkorong tornán a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Megyei rangadó a jégcsarnokban

Megyei rangadó a jégcsarnokban

2017. december 11. (hétfő)

A Fehérvári Titánok ellen szerezné meg újabb győzelmét ma este nyolc órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.