Bravúros szereplés a birkózóknál

2017. december 7. (csütörtök) 8:00 - spigott

Egy ezüstéremmel, s több nagyon értékes helyezéssel zárták közelmúltban megrendezett versenyeiket a Dunaferr SE fiatal birkózói.

Két versenyen is részt vettek a közelmúltban a Dunaferr SE birkózói, akik közül a diák és utánpótlás korcsoport tehetségei Esztergomban, a Lány Országos Csapatbajnokságon szerepeltek. A Dunaferr SE csapatát sajnos már a sorsolásnál elkerülte a szerencse, mivel minkét csoportban rendkívül nehéz ellenfeleket kaptak, ám az utánpótlás korcsoportban ennek ellenére is sikerült továbbjutniuk, s a folytatásban három győzelmet aratva végeztek a rendkívül előkelő ötödik helyen. Nem véletlenül volt büszke Tombor István edző, ugyanis olyan együtteseket sikerült legyőzniük, mint az ESMTK, a Dorog és a Cegléd. Sajnos ezt a bravúrt nem tudták megismételni a diák korcsoportban, mert hiába vívtak soros izgalmas mérkőzéseket ellenfeleikkel, egy-egy taktikai fegyelmezetlenség miatt, nem ők jöttek ki győztesen a csatákból. Mint az Tombor István edző beszámolójából kiderült, elsősorban emiatt végeztek a mezőny második felében.

Tombor István vezetőedző, Paulus László edző
középső sor: Tóth Cintia, Hudák Réka, Schrick Alina, Horváth Alexandra, Potesz Diána, Nárai Alexa, Nyikos Veronika
első sor: Péntek Vanessza, Pup Viktória, Hajdu Vanessza, Győri Viviána, Takács Petra

A gyermek és a serdülő korosztály képviselői Győrben versenyeztek, ahol Klauz László Nemzetközi Birkózó Emlékgálán, ahol hét ország négyszáz birkózója lépett szőnyegre. a mieink célja elsősorban a tapasztalatszerzés és a meccsrutin megszerzése volt a viadalon, ugyanis egy nemzetközi verseny légköre és az ellenfelek is teljesen mások, mint egy hazai versenyen. Mint azt Fehér Krisztián edző elmondta, a gyermek korosztály képviselői bátran, okosan birkóztak, Garbacz Bence három győztes és két vesztes mérkőzést követően az ötödik helyen végzett, míg Csöregi Zalán is jól kezdett, több meccset is nyert, ám a hajrára elfáradt, s nem jutott a legjobb hat közé. Sallai Sándor a serdülő korcsoportban nyújtott jó teljesítményt, s három győztes mérkőzéssel a háta mögött jutott be a döntőbe, ahol sokáig vezetett jóval erősebb ellenfelével szemben, ám a meccs második felében kijött vetélytársa erőfölénye, így Sándor végül a második helyen végzett.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányból fordítottak az ifik

Hátrányból fordítottak az ifik

2018. február 19. (hétfő)

A DFVE serdülő vízilabdázói meglepő vereséget szenvedtek, az ifjúságiak viszont háromgólos hátrányból fordítva nyertek rangadót Tatabányán.

Remek dunaújvárosi eredmények a diákolimpián

Remek dunaújvárosi eredmények a diákolimpián

2018. február 19. (hétfő)

Nyolc dunaújvárosi versenyző jutott tovább Seregélyesről a tollaslabdázók kiskunfélegyházi országos diákolimpiai fináléjába.

A lengyelek legyőzésével zárt a magyar jégkorong-válogatott

A lengyelek legyőzésével zárt a magyar jégkorong-válogatott

2018. február 18. (vasárnap)

A magyar jégkorong-válogatott 3-2-re legyőzte a világbajnoki rivális, házigazda lengyel csapatot a katowicei felkészülési torna vasárnapi zárónapján, így a második helyen zárt.

A Dunaferr nyerte az idegek harcát!

A Dunaferr nyerte az idegek harcát!

2018. február 18. (vasárnap)

Négy szettes, a végletekig kiélezett csatában nyerte a Pécs elleni hazai rangadót a Dunaferr SE röplabda csapata.

Negyedik a gyerekcsapat

Negyedik a gyerekcsapat

2018. február 18. (vasárnap)

Nyolc együttes részvételével rendeztek OMB röplabda fordulót a Dózsa iskola tornatermében, ahol kiváló meccseket láthattak a sportág szerelmesei.

Végleg felkerültünk a magyar darts térképre

Végleg felkerültünk a magyar darts térképre

2018. február 18. (vasárnap)

Az előző években is találkozhattunk nagyobb darts versenyekkel városunkban, de most először egy igazán tekintélyes eseményre került sor hétvégén, hiszen két nap alatt több, mint kétszáz versenyző állt a táblák elé.

A Pécset fogadja a Dunaferr

A Pécset fogadja a Dunaferr

2018. február 18. (vasárnap)

A röplabda bajnokság alapszakaszának alsóházi rangadóján a tét a legjobb nyolc csapat közé kerülés lehet, így igazán izgalmas ütközet elé néznek a sportág helyi kedvelői.