Bravúros szereplés a birkózóknál

spigott - 2017. december 7. 8:00

Egy ezüstéremmel, s több nagyon értékes helyezéssel zárták közelmúltban megrendezett versenyeiket a Dunaferr SE fiatal birkózói.

Két versenyen is részt vettek a közelmúltban a Dunaferr SE birkózói, akik közül a diák és utánpótlás korcsoport tehetségei Esztergomban, a Lány Országos Csapatbajnokságon szerepeltek. A Dunaferr SE csapatát sajnos már a sorsolásnál elkerülte a szerencse, mivel minkét csoportban rendkívül nehéz ellenfeleket kaptak, ám az utánpótlás korcsoportban ennek ellenére is sikerült továbbjutniuk, s a folytatásban három győzelmet aratva végeztek a rendkívül előkelő ötödik helyen. Nem véletlenül volt büszke Tombor István edző, ugyanis olyan együtteseket sikerült legyőzniük, mint az ESMTK, a Dorog és a Cegléd. Sajnos ezt a bravúrt nem tudták megismételni a diák korcsoportban, mert hiába vívtak soros izgalmas mérkőzéseket ellenfeleikkel, egy-egy taktikai fegyelmezetlenség miatt, nem ők jöttek ki győztesen a csatákból. Mint az Tombor István edző beszámolójából kiderült, elsősorban emiatt végeztek a mezőny második felében.

Tombor István vezetőedző, Paulus László edző
középső sor: Tóth Cintia, Hudák Réka, Schrick Alina, Horváth Alexandra, Potesz Diána, Nárai Alexa, Nyikos Veronika
első sor: Péntek Vanessza, Pup Viktória, Hajdu Vanessza, Győri Viviána, Takács Petra

A gyermek és a serdülő korosztály képviselői Győrben versenyeztek, ahol Klauz László Nemzetközi Birkózó Emlékgálán, ahol hét ország négyszáz birkózója lépett szőnyegre. a mieink célja elsősorban a tapasztalatszerzés és a meccsrutin megszerzése volt a viadalon, ugyanis egy nemzetközi verseny légköre és az ellenfelek is teljesen mások, mint egy hazai versenyen. Mint azt Fehér Krisztián edző elmondta, a gyermek korosztály képviselői bátran, okosan birkóztak, Garbacz Bence három győztes és két vesztes mérkőzést követően az ötödik helyen végzett, míg Csöregi Zalán is jól kezdett, több meccset is nyert, ám a hajrára elfáradt, s nem jutott a legjobb hat közé. Sallai Sándor a serdülő korcsoportban nyújtott jó teljesítményt, s három győztes mérkőzéssel a háta mögött jutott be a döntőbe, ahol sokáig vezetett jóval erősebb ellenfelével szemben, ám a meccs második felében kijött vetélytársa erőfölénye, így Sándor végül a második helyen végzett.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.