Drámai vereség a kupadöntőben

Szárszó Lajos - 2017. december 10. 19:09

Óriási csatában, ötméteresek után kapott ki 14-12-re a Magyar Kupa döntőjében a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely remekül küzdött az UVSE elleni fináléban, ám az idegek harcát a rutinosabb fővárosiak bírták jobban, így idén is ők örülhettek a végső sikernek.

A budapesti Császár-Komjádi Uszodában rendezték a 2017. évi Waterpolo.hu Női Magyar Kup döntőjét, melynek szombati elődöntőjében a DUE a BVSC együttesét győzte le 10-7-re, így bekerült a ma esti fináléba. Ott az UVSE várt Mihók Attila csapatára, akiket egy-egy alkalommal már sikerült legyőzniük az újvárosiaknak, akik most is erre készültek. Mint azt a mieink vezetőedzője elmondta, mivel a kupadöntő egy mérkőzésen dől el, így minden erővel arra törekednek, hogy legyőzzék a kupa tavalyi győztesét. A két csapat a hét közepén találkozott egymással, akkor a fővárosiak győztek, ezért a visszavágás is fűtötte Garda Krisztináékat. Rebecca Parkes ejtéstalálatával indult a meccs (1:0), majd Vivian Sevenich harcolt ki ötméterest, melyet Szűcs Gabriella értékesített (2:0). Ezzel hasonlóan kezdődött az ütközet, mint a hazai bajnoki meccsen, hiszen gyorsan hátrányba kerültünk. Ziegler Diána vállalta magára az első újvárosi lövést, melyet könnyen hatástalanított Gangl, aki Szilágyi Dorottya életerős lövését már nem foghatta (2:1).

Látható módon feljavult a DUE védekezése, hiszen két alkalommal sem jutottak lövésig sem a lilák, a megszerzett labdákkal azonban elől nem tudtunk mit kezdeni. Miután Gerealdine Mahieu a felső kapufát találta el Keszthelyi Rita második kiállítása miatt emberelőnybe kerültünk, de azzal nem tudtunk élni. Ezzel azonban nem lett vége az első nyolc percnek, hiszen Keszthelyi négy másodperccel a dudaszó előtt növelte az UVSE góljainak számát (3:1). Fontos ráúszást nyert meg a második negyed elején Vályi Vanda, melyet Horváth Brigitta hálált meg, aki Szűcs kiállítását használta ki (3:2). Erre sajnos gyorsan érkezett Sevenich válasza, aki centerből szerzett gólt csavarmozdulattal (4:2), majd lányaink emberelőnyös helyzetből nem találtak Gangl kapujába. A lilák egy tévesen megadott ötméteresből növelték előnyüket Tóth révén (5:2), arra viszont Garda Krisztina tudott villámgyorsan reagálni (5:3). A következő egy percben több hibát is elkövettünk, hiszen Gurisatti Grétát és Geraldine Mahieut is kiállították, ráadásként Rebecca Parkes ismét háromra növelte csapata előnyét (6:3). A következő akcióból viszont Horváth Brigitta lőtt hatalmas csata után remek centergólt (6:4), majd Szilágyi Dorottya labdája a felső lécen csattant. A túloldalon Mucsy húzásból vette be a csereként beállt Kiss kapuját (7:4), majd ismét Horváth Brigittát dicsérhettük, aki büntetőt harcolt ki, melyet Garda Krisztina biztos kézzel értékesített (7:5).

Ezt követően Gurisatti Gréta gyűjtötte be a második kiállítását, azt azonban nem tudta kihasználni az UVSE, így kétgólos hátrányból várhattuk a második félidőt, melynek első támadását a lilák vezethették, szerencsére eredménytelenül. A mási kapunál Szilágyi Dorottya ejtett a kapufára, a túloldalon viszont Sevenich szerencsés találatnak örülhetett (8:5). Gurisatti Gréta kiharcolt ötméteresét Vályi Vanda váltotta gólra (8:6), majd Szilágyi Dorottya egyre csökkentette hátrányunkat (8:7). Kiss Alexandra remek védése után az egyenlítésért támadtunk, de Garda lövése a blokkról kifelé pattant. Remek védekezés után Szilágyi Dorottya vállalkozott bátran, ráadásul eredményesen, így sikerült az egyenlítés (8:8), majd Tóth Csabai Dóra vette vissza csapata előnyét (9:8). Ziegler Diána harcolt ki emberelőnyt, az azonban kimaradt, viszont jó védekezésünknek köszönhetően megint az egyenlítésért támadhattunk. Az nem jött össze, ráadásul Tóth Csabai Dóra szabaddobás találata után ismét kettő lett közte (10:8). A záró negyedet hatalmas Garda Krisztina kapufával kezdtük, majd Szilágyi egyre faragta a hátrányt (10:9). Kiss Alexandra bravúrja után ismét az egyenlítésért támadhattunk, de Gurisatti Gréta hatalmas ziccerben a kapufát találta el, majd miután kiosztott egy pofont, cserével végleg kiállították. Ekkor még több, mint három perc volt hátra a játékból, melyet megpróbált lassítani az UVSE, ettől függetlenül megvoltak a lehetőségeink, de azokat nem sikerült eredményesen befejezni.

Képek: DO-archív

Sevenich kiállítását Garda Krisztina váltotta gólra (10:10), amikor már csak egy perc volt hátra a meccsből, ekkor azonban a lilák emberelőnybe kerültek, de Keszthelyi lövése kifelé jött a jobb kapufáról, így jöhettek az ötméteresek. Az első körben Laura Aarts egyből megfogta Szűcs büntetőjét, míg Garda Kriszta keze nem remegett meg. A következő párban Tóth Csabai Dóra betalált, Horváth Brigitta viszont a kapufát találta el. Sevenich és Szilágyi Dorottya remekül célzott, majd Tóth Ildikó volt eredményes, míg a túloldalon Brezovszki Gerda nem találta el a kaput. A döntő lövés Keszthelyié volt, aki nem hibázott, így a végén az UVSE örülhetett a címvédésnek.

UVSE - DUE-Maarks Graphics 14:12 (3:1, 4:4, 2:3, 0:2, 4:2) büntetők után

UVSE: Gangl Edina - Rebecca Parkes 2, Szücs Gabriella 1, Keszthelyi Rita 2, Vivian Sevenich 3, Tóth Ildikó 2, Tóth Csabai Dóra 3. Cserék: Maczkó Lilla - Mucsy Anna Mandula 1, Pap Médea Rebeka, Gyárfás Dorottya, Kiss Eszter Lara, Takács Vivien, Pap Mónika. Vezetőedző: Benczúr Márton.

DUE-Maarks Graphics: Laura Aarts - Szilágyi Dorottya 5, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta 2, Garda Krisztina 4, Ziegler Diána, Vályi Fanni. Cserék: Kiss Alexandra (kapus) - Vályi Vanda 1, Lara Luka, Geraldine Mahieu, Huszti Vanda, Brezovszki Gerda, Mchunu Hlengiwe. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.