Gyengébb játékkal is nyert a Kohász

2017. december 6. (szerda) 17:59 - spigott

Támadásban és védekezésben is sokat hibázva győzött 32-28-ra a Vasas elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A délelőtt aratott 35-23-as sikert követően ma délután fél négytől is összemérte erejét a Vasas együttesével a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata. A mieink keretébe visszatért Camila Micijevic, s bár vele általában jobban szokott működni a Kohász védekezése, mint nélküle, ezúttal meglehetősen gyengén kezdtek a kézilabdázóink. A fővárosiak ugyanis rendre vezetést tudtak szerezni a mérkőzés elején, s egészen a 10. percig kellett várni arra, hogy magához ragadja az előnyt György László együttese (5-4).

Egy ideig úgy tűnt, hogy ettől lendületbe is jön a Kohász, mely Szekerczés találatainak köszönhetően meg is lépett ellenfelétől, ám hiába vezetett 15-10-re is a félidő vége előtt bő három perccel, a hajrában sokat hibázott, így a lelkes fővárosiak a szünetig háromra csökkentették hátrányukat (15-12).

A második felvonás elején egy gyorsabb, pontosabb Kohászt láthattak a pályán azok, akik kilátogattak a Dunaújvárosi Sportcsarnokba. A játékrész első hat percét 5-1-re nyerték a mieink, s meg is léptek 20-13-ra ellenfelüktől, ám a remélt jó folytatás ezúttal elmaradt. A lelkes vendégek ugyanis becsülettel küzdöttek, s többször is kihasználták a mieink meglehetőse puha védekezését, így tartani tudták a két csapat közti hat-hétgólos különbséget (26-20).

Ugyan a DKKA vezetése egy percig sem forgott ekkor már veszélyben, mégis volt oka a bosszankodásra György Lászlónak, elsősorban a kihagyott ziccerek, s a továbbra sem túl hatékony védekezés miatt. Ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is jobban bírta az utolsó perceket a Vasas, mely azonban hiába zárkózott feljebb, a DKKA 32-28-as sikerét nem tudta megakadályozni.
A találkozó után György László vezetőedző is értékelte a látottakat, s ahogy az várható volt, nem volt túl elégedett tanítványai délutáni teljesítményével, s mint azt elmondta, elsősorban hozzáállásbeli különbség volt a délelőtti és a délutáni mérkőzés között, utóbbin ráadásul nagyon sok hibával játszott együttese támadásban és védekezésben egyaránt.

DKKA – Vasas 32-28 (15-12)

DKKA. Oguntoye – Grosch 2, Szekerczés 7, Cifra 3, Micijevic 3, Nick 2, Molnár 2. Csere: Vártok (kapus), Szalai 3, Takács D. 2, Bouti 1, Kazai 3, Klujber 3, Dombi 1. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Botlott az éllovas

Botlott az éllovas

2018. november 18. (vasárnap)

Nem tudott meglépni üldözőitől a listavezető Akrasz-Bau együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályában.

Megszakadt a rossz sorozat

Megszakadt a rossz sorozat

2018. november 17. (szombat)

Hat nyeretlenül megvívott mérkőzés után örülhetett végre három pontnak a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III-ban.

Aranyérem egyéniben is!

Aranyérem egyéniben is!

2018. november 17. (szombat)

Kovács Zsófia a Győrben zajló tornászok mesterfokú országos bajnokságának egyéni döntőjében felemáskorláton nyert aranyérmet.

Kupa után, kupa előtt

Kupa után, kupa előtt

2018. november 17. (szombat)

Nyolcgólos hátrányból várja a spanyol bajnok Super Amara Bera Bera elleni vasárnapi EHF Kupa visszavágót a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Kettős győzelemmel tovább a Magyar Kupában

Kettős győzelemmel tovább a Magyar Kupában

2018. november 17. (szombat)

Tizenkét, illetve tizenhét gólos győzelemmel jutott tovább a Szeged elleni párharcól a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a Magyar Kupában.

Kovács Zsófia újabb aranyérme

Kovács Zsófia újabb aranyérme

2018. november 17. (szombat)

A férfiaknál Kardos Botond, a nőknél Kovács Zsófia nyerte az egyéni összetettet a tornászok mesterfokú országos bajnokságán pénteken, Győrben.

Bravúros siker Debrecenben

Bravúros siker Debrecenben

2018. november 16. (péntek)

Kétgólos hátrányból felállva, hosszabbítás után aratott 4-3-as győzelmet a Debrecenben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.