Gyengébb játékkal is nyert a Kohász

2017. december 6. (szerda) 17:59 - spigott

Támadásban és védekezésben is sokat hibázva győzött 32-28-ra a Vasas elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A délelőtt aratott 35-23-as sikert követően ma délután fél négytől is összemérte erejét a Vasas együttesével a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata. A mieink keretébe visszatért Camila Micijevic, s bár vele általában jobban szokott működni a Kohász védekezése, mint nélküle, ezúttal meglehetősen gyengén kezdtek a kézilabdázóink. A fővárosiak ugyanis rendre vezetést tudtak szerezni a mérkőzés elején, s egészen a 10. percig kellett várni arra, hogy magához ragadja az előnyt György László együttese (5-4).

Egy ideig úgy tűnt, hogy ettől lendületbe is jön a Kohász, mely Szekerczés találatainak köszönhetően meg is lépett ellenfelétől, ám hiába vezetett 15-10-re is a félidő vége előtt bő három perccel, a hajrában sokat hibázott, így a lelkes fővárosiak a szünetig háromra csökkentették hátrányukat (15-12).

A második felvonás elején egy gyorsabb, pontosabb Kohászt láthattak a pályán azok, akik kilátogattak a Dunaújvárosi Sportcsarnokba. A játékrész első hat percét 5-1-re nyerték a mieink, s meg is léptek 20-13-ra ellenfelüktől, ám a remélt jó folytatás ezúttal elmaradt. A lelkes vendégek ugyanis becsülettel küzdöttek, s többször is kihasználták a mieink meglehetőse puha védekezését, így tartani tudták a két csapat közti hat-hétgólos különbséget (26-20).

Ugyan a DKKA vezetése egy percig sem forgott ekkor már veszélyben, mégis volt oka a bosszankodásra György Lászlónak, elsősorban a kihagyott ziccerek, s a továbbra sem túl hatékony védekezés miatt. Ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is jobban bírta az utolsó perceket a Vasas, mely azonban hiába zárkózott feljebb, a DKKA 32-28-as sikerét nem tudta megakadályozni.
A találkozó után György László vezetőedző is értékelte a látottakat, s ahogy az várható volt, nem volt túl elégedett tanítványai délutáni teljesítményével, s mint azt elmondta, elsősorban hozzáállásbeli különbség volt a délelőtti és a délutáni mérkőzés között, utóbbin ráadásul nagyon sok hibával játszott együttese támadásban és védekezésben egyaránt.

DKKA – Vasas 32-28 (15-12)

DKKA. Oguntoye – Grosch 2, Szekerczés 7, Cifra 3, Micijevic 3, Nick 2, Molnár 2. Csere: Vártok (kapus), Szalai 3, Takács D. 2, Bouti 1, Kazai 3, Klujber 3, Dombi 1. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

DAC győzelem a tavaszi nyitányon

DAC győzelem a tavaszi nyitányon

2018. február 20. (kedd)

Szoros első félidőt követően tizenegy gólos győzelmet aratott a DAC férfi kézilabda csapata a Tököl otthonában.

Kemény Dóra Budaörsön foltatja

Kemény Dóra Budaörsön foltatja

2018. február 20. (kedd)

A szezon végéig a Budaörs együttesénél folytatja a játékot a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia fiatal átlövője, Kemény Dóra.

Élesbe fordul a szezon

Élesbe fordul a szezon

2018. február 20. (kedd)

Hazai környezetben kezdi meg a Csíkszereda elleni Erste Liga negyeddöntőt ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Kézilabdával várták a tavaszt

Kézilabdával várták a tavaszt

2018. február 19. (hétfő)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U10-es és U12-es csapata is megnyerte hétvégén megrendezett utánpótlás tornáját a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Sárkányhajóval a jégen

Sárkányhajóval a jégen

2018. február 19. (hétfő)

Első helyen végzett az International Ice Dragonboat Series budapesti versenyének C-döntőjében a dunaújvárosi Dragon Steel SE csapata.

Hátrányból fordítottak az ifik

Hátrányból fordítottak az ifik

2018. február 19. (hétfő)

A DFVE serdülő vízilabdázói meglepő vereséget szenvedtek, az ifjúságiak viszont háromgólos hátrányból fordítva nyertek rangadót Tatabányán.

Remek dunaújvárosi eredmények a diákolimpián

Remek dunaújvárosi eredmények a diákolimpián

2018. február 19. (hétfő)

Nyolc dunaújvárosi versenyző jutott tovább Seregélyesről a tollaslabdázók kiskunfélegyházi országos diákolimpiai fináléjába.