Gyengébb játékkal is nyert a Kohász

2017. december 6. (szerda) 17:59 - spigott

Támadásban és védekezésben is sokat hibázva győzött 32-28-ra a Vasas elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A délelőtt aratott 35-23-as sikert követően ma délután fél négytől is összemérte erejét a Vasas együttesével a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata. A mieink keretébe visszatért Camila Micijevic, s bár vele általában jobban szokott működni a Kohász védekezése, mint nélküle, ezúttal meglehetősen gyengén kezdtek a kézilabdázóink. A fővárosiak ugyanis rendre vezetést tudtak szerezni a mérkőzés elején, s egészen a 10. percig kellett várni arra, hogy magához ragadja az előnyt György László együttese (5-4).

Egy ideig úgy tűnt, hogy ettől lendületbe is jön a Kohász, mely Szekerczés találatainak köszönhetően meg is lépett ellenfelétől, ám hiába vezetett 15-10-re is a félidő vége előtt bő három perccel, a hajrában sokat hibázott, így a lelkes fővárosiak a szünetig háromra csökkentették hátrányukat (15-12).

A második felvonás elején egy gyorsabb, pontosabb Kohászt láthattak a pályán azok, akik kilátogattak a Dunaújvárosi Sportcsarnokba. A játékrész első hat percét 5-1-re nyerték a mieink, s meg is léptek 20-13-ra ellenfelüktől, ám a remélt jó folytatás ezúttal elmaradt. A lelkes vendégek ugyanis becsülettel küzdöttek, s többször is kihasználták a mieink meglehetőse puha védekezését, így tartani tudták a két csapat közti hat-hétgólos különbséget (26-20).

Ugyan a DKKA vezetése egy percig sem forgott ekkor már veszélyben, mégis volt oka a bosszankodásra György Lászlónak, elsősorban a kihagyott ziccerek, s a továbbra sem túl hatékony védekezés miatt. Ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is jobban bírta az utolsó perceket a Vasas, mely azonban hiába zárkózott feljebb, a DKKA 32-28-as sikerét nem tudta megakadályozni.
A találkozó után György László vezetőedző is értékelte a látottakat, s ahogy az várható volt, nem volt túl elégedett tanítványai délutáni teljesítményével, s mint azt elmondta, elsősorban hozzáállásbeli különbség volt a délelőtti és a délutáni mérkőzés között, utóbbin ráadásul nagyon sok hibával játszott együttese támadásban és védekezésben egyaránt.

DKKA – Vasas 32-28 (15-12)

DKKA. Oguntoye – Grosch 2, Szekerczés 7, Cifra 3, Micijevic 3, Nick 2, Molnár 2. Csere: Vártok (kapus), Szalai 3, Takács D. 2, Bouti 1, Kazai 3, Klujber 3, Dombi 1. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Paksra látogat a DPASE

Paksra látogat a DPASE

2018. május 25. (péntek)

A középmezőnyben helyezkedő Paks II. ellen lép pályára ma délután öt órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjában.

Légiós keret a felkészülésre

Légiós keret a felkészülésre

2018. május 24. (csütörtök)

Georges Leekens szövetségi kapitány megnevezte a Fehéroroszország és az Ausztrália ellen készülő magyar labdarúgó válogatott keret külföldön játszó tagjait.

Dunaújvárosi siker Orosházán

Dunaújvárosi siker Orosházán

2018. május 24. (csütörtök)

Mindegyik mérkőzését megnyerve szerezte meg az Orosházán megrendezett torna első helyét a DKKA U13-as kézilabda csapata.

Magyar bajnok a Spartan SE

Magyar bajnok a Spartan SE

2018. május 24. (csütörtök)

Két aranyérem mellett két ezüsttel és egy bronzzal zárta a cheerleading magyar bajnokság küzdelmeit a dunaújvárosi Spartan Cheerleading SE.

A Főnix nyerte a Fejér Megyei Kupát

A Főnix nyerte a Fejér Megyei Kupát

2018. május 23. (szerda)

Dunaújváros adott otthont a 2017-18-as Fejér Megyei Kupa négyes döntőjének, mely kiélezett párbajokat hozott. 

Negyedik helyet ért a győzelem!

Negyedik helyet ért a győzelem!

2018. május 23. (szerda)

Óriási csatában aratott 30-27-es győzelmet a Fehérvár KC elleni szezonzáró mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely a háromgólos sikernek köszönhetően a negyedik helyen fejezte be a K&H női kézilabda liga 2017/2018-as küzdelmeit.

Sima meccsek a Campusban

Sima meccsek a Campusban

2018. május 23. (szerda)

Elmaradtak az izgalmak a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának kedd esti találkozóin.