Gyengébb játékkal is nyert a Kohász

2017. december 6. (szerda) 17:59 - spigott

Támadásban és védekezésben is sokat hibázva győzött 32-28-ra a Vasas elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A délelőtt aratott 35-23-as sikert követően ma délután fél négytől is összemérte erejét a Vasas együttesével a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata. A mieink keretébe visszatért Camila Micijevic, s bár vele általában jobban szokott működni a Kohász védekezése, mint nélküle, ezúttal meglehetősen gyengén kezdtek a kézilabdázóink. A fővárosiak ugyanis rendre vezetést tudtak szerezni a mérkőzés elején, s egészen a 10. percig kellett várni arra, hogy magához ragadja az előnyt György László együttese (5-4).

Egy ideig úgy tűnt, hogy ettől lendületbe is jön a Kohász, mely Szekerczés találatainak köszönhetően meg is lépett ellenfelétől, ám hiába vezetett 15-10-re is a félidő vége előtt bő három perccel, a hajrában sokat hibázott, így a lelkes fővárosiak a szünetig háromra csökkentették hátrányukat (15-12).

A második felvonás elején egy gyorsabb, pontosabb Kohászt láthattak a pályán azok, akik kilátogattak a Dunaújvárosi Sportcsarnokba. A játékrész első hat percét 5-1-re nyerték a mieink, s meg is léptek 20-13-ra ellenfelüktől, ám a remélt jó folytatás ezúttal elmaradt. A lelkes vendégek ugyanis becsülettel küzdöttek, s többször is kihasználták a mieink meglehetőse puha védekezését, így tartani tudták a két csapat közti hat-hétgólos különbséget (26-20).

Ugyan a DKKA vezetése egy percig sem forgott ekkor már veszélyben, mégis volt oka a bosszankodásra György Lászlónak, elsősorban a kihagyott ziccerek, s a továbbra sem túl hatékony védekezés miatt. Ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is jobban bírta az utolsó perceket a Vasas, mely azonban hiába zárkózott feljebb, a DKKA 32-28-as sikerét nem tudta megakadályozni.
A találkozó után György László vezetőedző is értékelte a látottakat, s ahogy az várható volt, nem volt túl elégedett tanítványai délutáni teljesítményével, s mint azt elmondta, elsősorban hozzáállásbeli különbség volt a délelőtti és a délutáni mérkőzés között, utóbbin ráadásul nagyon sok hibával játszott együttese támadásban és védekezésben egyaránt.

DKKA – Vasas 32-28 (15-12)

DKKA. Oguntoye – Grosch 2, Szekerczés 7, Cifra 3, Micijevic 3, Nick 2, Molnár 2. Csere: Vártok (kapus), Szalai 3, Takács D. 2, Bouti 1, Kazai 3, Klujber 3, Dombi 1. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Franciaország az élen, Magyarország az 51.

Franciaország az élen, Magyarország az 51.

2018. augusztus 16. (csütörtök)

A világbajnok Franciaország vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) friss világranglistáját, melyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra.

A Rákosmente következik

A Rákosmente következik

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Sorozatban harmadik győzelmére készül a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának hétvégi fordulójában.

Kovács Zsófia ismét munkába állt

Kovács Zsófia ismét munkába állt

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Műtétje, s egy hosszabb kihagyás után áll ismét a szerekhez Kovács Zsófia, a Dunaferr SE Európa-bajnoki ezüstérmes tornásza.

Viborgi siker a nyitómeccsen

Viborgi siker a nyitómeccsen

2018. augusztus 15. (szerda)

Támadásban rengeteg hibát vétett, így kétgólos, 22-20-as vereséget szenvedett a dán Viborgtól a DKKA női kézilabda csapata a Kohász Kupa első napján.

Hibátlan Tízpróbások

Hibátlan Tízpróbások

2018. augusztus 15. (szerda)

A Tízpróbások együttese nyerte a VII. Decathlon Nyári Kispályás Foci Bajnokság küzdelmeit.

Komoly kihívás előtt az utánpótlás

Komoly kihívás előtt az utánpótlás

2018. augusztus 15. (szerda)

Az U20-as bajnokságban a rájátszás elérését, míg az U18-asoknál a középmezőnyt célozta meg a dunaújvárosi jégkorongozók szakvezetése.

A Vidi az AEK Athén ellen mehet a BL-főtábláért

A Vidi az AEK Athén ellen mehet a BL-főtábláért

2018. augusztus 14. (kedd)

A Vidi FC hazai pályán gól nélküli döntetlennel megőrizte az első mérkőzésen elért 1-1-s eredményt a svéd Malmö együttesével szemben, így bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik fordulójába.