Kiváló évet zárt a kajak-kenu szakosztály

2017. december 11. (hétfő) 18:23 - Szárszó Lajos

A 2017-es év aranybetűkkel lesz beírva a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának emlékkönyvébe, hiszen sportolóik eredményei alapján fennállásuk legsikeresebb évét zárták.

Az idei decemberben is zsúfolásig megtelt az ISD Dunaferr Lemezalakító szabadidőparkja, ahol a Dunaferr SE ajak-kenu szakosztályának sportolói gyűltek össze, hogy ünnepélyes keretek között foglalják össze a mögöttük álló évet. Elsőként Doma Gergő a Magyar Kajak-kenu Szövetség szakmai igazgatója köszöntötte a sportolókat, kiemelve, hogy Dunaújváros olyan kajak-kenu fellegvár, amely kitűnő úton jár abban, hogy sportolói minél szebb, felfelé ívelő eredményeket érjenek el. Mint elmondta, olyan kiváló a felépítése a szakosztálynak, amely példaértékű az országban.
Ezt követően Pető Zsolt szakosztályelnök ünnepi évzárójában elmondta, hogy sportolóik a szakosztály eddigi legsikeresebb évét zárták, s a jövő is szépnek tűnik, ugyanis 2018-ban 90 millió forintból szépíthetik tovább csónakházukat.

- Gratulálok minden sportolónknak, szakvezetőnknek, hiszen felnőtt és utánpótlás szinten is remekeltek versenyzőink, akik számos nemzetközi és hazai éremmel érkeztek haza Dunaújvárosba. Egyáltalán nem volt elvárásunk a sportolóink felé, hiszen nem akartunk terhet tenni rájuk. A mi dolgunk, hogy biztosítsuk azokat a feltételeket, amelyek fontosak számotokra a folyamatos fejlődés érdekében. Azt szeretnénk, ha mindannyian igazi sportemberré válnátok. Ebben van a mi igazi erőnk, akik a szövetség zászlós hajójában közösen evezünk. Büszkék vagyunk azokra a gyermekekre, akik saját korosztályukban folyamatos fejlődést mutatnak, és örömmel járnak le az edzésekre, de azokra a profikra is, akik a hét nemzetközi versenyünkön szép helyezéseket értek el.
Pető Zsolt szakosztályvezető azokra a felnőttekre gondolt, akik a felnőtt világ- és Európa-bajnokságon érmet szereztek, az U23-as vb-n szintén bronzig jutottak, akik az ifik között is remekeltek, valamint akik ebben a korosztályban világ és Európa-bajnoki címeket szereztek. A Dunaferr versenyzői a világ közvetlen élmezőnyét jelentő hazai viadalokon is kiválóan szerepeltek, akik több mint tíz bajnoki aranyat gyűjtöttek be a 2017-es versenyszezonban.

Az ünnepség folytatásában a szakosztályelnök fotók segítségével foglalta össze a kiemelkedő versenyeket, majd az edzők segítségével minden sportolónak egy kis jutalomcsomaggal kedveskedtek.

Hogy mely versenyzőkre lehet külön büszke a klub, azt a teljesség igénye nélkül próbáltuk meg csokorba szedni. Molnár Gergely edző versenyzői rengeteg sikert szállítottak, akik nemcsak a felnőttek között, hanem az utánpótlás versenyeken is nagyszerűen szerepeltek, mely a jövőre előre tekintve biztató jel. A hazai sprinttáv legjobbja, Hajdu Jonatán a C-1 200 méteren világ és Európa-bajnoki érmet szerzett, viszont ebben az évben meg kellett kezdenie a váltást az olimpián szereplő 1000 méterre. A 2017-es esztendő legeredményesebb dunaújvárosi versenyzője Slihoczki Ádám volt, aki az idén gyakorlatilag mindent vitt, ugyanis amellett, hogy az ifjúságiak mezőnyében két Európa-bajnoki aranyat, valamint egy világbajnoki aranyat és ezüstöt szerzett, az U23-as és felnőtt Országos Bajnokságon is kiválóan szerepelt. A még mindig csak 17 éves versenyző ugyanis az U23-asok mezőnyében egy bajnoki aranyat szerzett, míg a felnőtteknél még ezt is felül tudta múlni, ugyanis a kenu kettesek mezőnyében 200 és 500 méteren is bajnoki címnek örülhetett, ahol Hajdu Jonatán és Kiss Balázs voltak a párjai. Külön megtiszteltetés, hogy az ifjúsági világ- és Európa-bajnoki címet szerző Slihoczki Ádám győri párjával, Szőke Attila érdemelte ki idén a Kolonics-díjat. A díjeső azonban ezzel nem ért véget a számára, hiszen Ádám számára a Magyar Kajak-Kenu Szövetség átadta a 2017-es év legjobb kenusának járó elismerést is. Kiss Balázs is meghatározójává vált az egyesületnek, aki felnőtt és U23-as bajnoki címet szerzett, továbbá a Világkupán a hetedik helyen ért célba.

Mint azt Pető Zsolt szakosztályelnök elmondta, a fent említett élsportolók mögött nincs űr, hiszen igen komoly utánpótlás bázissal rendelkezik a szakosztály. Az évzáró legvégén a legjobb eredményeket és kiemelkedő teljesítményeket elért sportolók vehették át megérdemelt díjaikat.

Kupát kaptak:

A 2017-es év legeredményesebb férfi felnőtt kenus versenyzője Hajdu Jonatán
A 2017-es év legeredményesebb férfi ifjúsági kenus versenyzője Slihoczki Ádám
A 2017-es év legeredményesebb férfi U23-as kenus versenyzője Kiss Balázs
A 2017-es év legeredményesebb férfi serdülő kenus versenyzője Kollár Kristóf
A 2017-es év legeredményesebb serdülő női kajakos versenyzője (V. korcsoport) Boldis Csenge
A 2017-es év országos bajnokságán nyújtott kiváló teljesítményéért Pető Ákos Zsolt
A 2017-es év legeredményesebb gyermek férfi kajakos versenyzője (II. korcsoport) Kovács Bendegúz
A 2017-es év legeredményesebb kölyök férfi kajakos versenyzője (V. korcsoport) Decsi Márk
A 2017-es év országos bajnokságán nyújtott kiváló teljesítményéért Vicsik János
A 2017-es év legeredményesebb serdülő női kajakos versenyzője (VI. korcsoport) Székely Dorka
A 2017-es év legeredményesebb kölyök női kajakos versenyzője (IV. korcsoport) Decsi Dorina
A 2017-es év legeredményesebb kölyök férfi kajakos versenyzője (III. korcsoport) Éberhardt Richárd
A 2017-es év kiváló eredményeiért Koós Marcell
A 2017-es év legeredményesebb kölyök férfi kenus versenyzője (IV. korcsoport) Sitkei Noel
A 2017-es év legeredményesebb kölyök férfi kenus versenyzője (III. korcsoport) Kovács Áron
A 2017-es év kiváló eredményeiért Árva Gréta
A 2017-es év kiváló eredményeiért Mérges Anna
A 2017-es év legeredményesebb gyermek férfi kajakos versenyzője (I. korcsoport) Katona Benedek
A 2017-es év legeredményesebb női kajakos versenyzője (Masters) Hubikné Tarján Éva

Oklevelet kaptak

Az U23 válogatón elért eredményéért Kovács Máté
Egész éves eredményes versenyzéséért és szorgalmáért: Tunyogi Ádám
Egész éves eredményes versenyzéséért: Árva Bálint
Egész éves eredményes versenyzéséért: Máthé Dominik
Egész éves eredményes versenyzéséért: Rónai Márton
Egész éves eredményes versenyzéséért: Gáspár Levente
Egész éves eredményes versenyzéséért és szorgalmáért: Kovács Boglárka
Egész éves kitartó munkájáért: Mohács Karolina
Egész éves kitartó munkájáért: Borbély Áron
Egész éves kitartó munkájáért: Tóth Norbert
Egész éves kitartó munkájáért: Porczió Fábió
Egész éves kitartó munkájáért: Kovács Ákos

A rovat további hírei: Sport

A főpróba nem sikerült

A főpróba nem sikerült

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Csak rövid ideig játszott jól, így egygólos vereséget szenvedett szombathelyi edzőmérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Túl az első erőpróbán

Túl az első erőpróbán

2019. augusztus 22. (csütörtök)

A válogatottban lévő játékosait nélkülöző Dunaferr SE felnőtt röplabda csapata a Deggendorf együttesét fogadta.

Rekordmezőny a Szalki-szigeten

Rekordmezőny a Szalki-szigeten

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Nagy sikert hozott a strandröplabdázók küzdelemsorozata a Szalki-szigeten megrendezett I. szent István Kupán.

Kiss Balázsék az elődöntőben

Kiss Balázsék az elődöntőben

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Ugyan az utolsó pillanatban változtatni kellett az egységen, Kiss Balázsék így is bejutottak a kenu kettesek 1000 méteres számának elődöntőjébe a szegedi világbajnokságon.

Újra munkában a röplabdázók

Újra munkában a röplabdázók

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Még nem teljes a létszám, ennek ellenére megkezdte a felkészülését a 2019-2020-as idényre a Dunaferr SE röplabda csapata is.

Jonatán egyesben is továbbjutott!

Jonatán egyesben is továbbjutott!

2019. augusztus 21. (szerda)

Hajdu Jonatán a C1 200 méteres versenyszámában remek evezéssel jutott tovább a szegedi NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

Hajdu Jonatánék egyből a döntőbe jutottak

Hajdu Jonatánék egyből a döntőbe jutottak

2019. augusztus 21. (szerda)

Magabiztos versenyzéssel nyerte meg a kenu kettesek 500 méteres számának előfutamát Hajdu Jonatán és Fekete Ádám párosa a szegedi világbajnokságon.