Kiváló évet zárt a kajak-kenu szakosztály

Szárszó Lajos - 2017. december 11. 18:23

A 2017-es év aranybetűkkel lesz beírva a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának emlékkönyvébe, hiszen sportolóik eredményei alapján fennállásuk legsikeresebb évét zárták.

Az idei decemberben is zsúfolásig megtelt az ISD Dunaferr Lemezalakító szabadidőparkja, ahol a Dunaferr SE ajak-kenu szakosztályának sportolói gyűltek össze, hogy ünnepélyes keretek között foglalják össze a mögöttük álló évet. Elsőként Doma Gergő a Magyar Kajak-kenu Szövetség szakmai igazgatója köszöntötte a sportolókat, kiemelve, hogy Dunaújváros olyan kajak-kenu fellegvár, amely kitűnő úton jár abban, hogy sportolói minél szebb, felfelé ívelő eredményeket érjenek el. Mint elmondta, olyan kiváló a felépítése a szakosztálynak, amely példaértékű az országban.
Ezt követően Pető Zsolt szakosztályelnök ünnepi évzárójában elmondta, hogy sportolóik a szakosztály eddigi legsikeresebb évét zárták, s a jövő is szépnek tűnik, ugyanis 2018-ban 90 millió forintból szépíthetik tovább csónakházukat.

- Gratulálok minden sportolónknak, szakvezetőnknek, hiszen felnőtt és utánpótlás szinten is remekeltek versenyzőink, akik számos nemzetközi és hazai éremmel érkeztek haza Dunaújvárosba. Egyáltalán nem volt elvárásunk a sportolóink felé, hiszen nem akartunk terhet tenni rájuk. A mi dolgunk, hogy biztosítsuk azokat a feltételeket, amelyek fontosak számotokra a folyamatos fejlődés érdekében. Azt szeretnénk, ha mindannyian igazi sportemberré válnátok. Ebben van a mi igazi erőnk, akik a szövetség zászlós hajójában közösen evezünk. Büszkék vagyunk azokra a gyermekekre, akik saját korosztályukban folyamatos fejlődést mutatnak, és örömmel járnak le az edzésekre, de azokra a profikra is, akik a hét nemzetközi versenyünkön szép helyezéseket értek el.
Pető Zsolt szakosztályvezető azokra a felnőttekre gondolt, akik a felnőtt világ- és Európa-bajnokságon érmet szereztek, az U23-as vb-n szintén bronzig jutottak, akik az ifik között is remekeltek, valamint akik ebben a korosztályban világ és Európa-bajnoki címeket szereztek. A Dunaferr versenyzői a világ közvetlen élmezőnyét jelentő hazai viadalokon is kiválóan szerepeltek, akik több mint tíz bajnoki aranyat gyűjtöttek be a 2017-es versenyszezonban.

Az ünnepség folytatásában a szakosztályelnök fotók segítségével foglalta össze a kiemelkedő versenyeket, majd az edzők segítségével minden sportolónak egy kis jutalomcsomaggal kedveskedtek.

Hogy mely versenyzőkre lehet külön büszke a klub, azt a teljesség igénye nélkül próbáltuk meg csokorba szedni. Molnár Gergely edző versenyzői rengeteg sikert szállítottak, akik nemcsak a felnőttek között, hanem az utánpótlás versenyeken is nagyszerűen szerepeltek, mely a jövőre előre tekintve biztató jel. A hazai sprinttáv legjobbja, Hajdu Jonatán a C-1 200 méteren világ és Európa-bajnoki érmet szerzett, viszont ebben az évben meg kellett kezdenie a váltást az olimpián szereplő 1000 méterre. A 2017-es esztendő legeredményesebb dunaújvárosi versenyzője Slihoczki Ádám volt, aki az idén gyakorlatilag mindent vitt, ugyanis amellett, hogy az ifjúságiak mezőnyében két Európa-bajnoki aranyat, valamint egy világbajnoki aranyat és ezüstöt szerzett, az U23-as és felnőtt Országos Bajnokságon is kiválóan szerepelt. A még mindig csak 17 éves versenyző ugyanis az U23-asok mezőnyében egy bajnoki aranyat szerzett, míg a felnőtteknél még ezt is felül tudta múlni, ugyanis a kenu kettesek mezőnyében 200 és 500 méteren is bajnoki címnek örülhetett, ahol Hajdu Jonatán és Kiss Balázs voltak a párjai. Külön megtiszteltetés, hogy az ifjúsági világ- és Európa-bajnoki címet szerző Slihoczki Ádám győri párjával, Szőke Attila érdemelte ki idén a Kolonics-díjat. A díjeső azonban ezzel nem ért véget a számára, hiszen Ádám számára a Magyar Kajak-Kenu Szövetség átadta a 2017-es év legjobb kenusának járó elismerést is. Kiss Balázs is meghatározójává vált az egyesületnek, aki felnőtt és U23-as bajnoki címet szerzett, továbbá a Világkupán a hetedik helyen ért célba.

Mint azt Pető Zsolt szakosztályelnök elmondta, a fent említett élsportolók mögött nincs űr, hiszen igen komoly utánpótlás bázissal rendelkezik a szakosztály. Az évzáró legvégén a legjobb eredményeket és kiemelkedő teljesítményeket elért sportolók vehették át megérdemelt díjaikat.

Kupát kaptak:

A 2017-es év legeredményesebb férfi felnőtt kenus versenyzője Hajdu Jonatán
A 2017-es év legeredményesebb férfi ifjúsági kenus versenyzője Slihoczki Ádám
A 2017-es év legeredményesebb férfi U23-as kenus versenyzője Kiss Balázs
A 2017-es év legeredményesebb férfi serdülő kenus versenyzője Kollár Kristóf
A 2017-es év legeredményesebb serdülő női kajakos versenyzője (V. korcsoport) Boldis Csenge
A 2017-es év országos bajnokságán nyújtott kiváló teljesítményéért Pető Ákos Zsolt
A 2017-es év legeredményesebb gyermek férfi kajakos versenyzője (II. korcsoport) Kovács Bendegúz
A 2017-es év legeredményesebb kölyök férfi kajakos versenyzője (V. korcsoport) Decsi Márk
A 2017-es év országos bajnokságán nyújtott kiváló teljesítményéért Vicsik János
A 2017-es év legeredményesebb serdülő női kajakos versenyzője (VI. korcsoport) Székely Dorka
A 2017-es év legeredményesebb kölyök női kajakos versenyzője (IV. korcsoport) Decsi Dorina
A 2017-es év legeredményesebb kölyök férfi kajakos versenyzője (III. korcsoport) Éberhardt Richárd
A 2017-es év kiváló eredményeiért Koós Marcell
A 2017-es év legeredményesebb kölyök férfi kenus versenyzője (IV. korcsoport) Sitkei Noel
A 2017-es év legeredményesebb kölyök férfi kenus versenyzője (III. korcsoport) Kovács Áron
A 2017-es év kiváló eredményeiért Árva Gréta
A 2017-es év kiváló eredményeiért Mérges Anna
A 2017-es év legeredményesebb gyermek férfi kajakos versenyzője (I. korcsoport) Katona Benedek
A 2017-es év legeredményesebb női kajakos versenyzője (Masters) Hubikné Tarján Éva

Oklevelet kaptak

Az U23 válogatón elért eredményéért Kovács Máté
Egész éves eredményes versenyzéséért és szorgalmáért: Tunyogi Ádám
Egész éves eredményes versenyzéséért: Árva Bálint
Egész éves eredményes versenyzéséért: Máthé Dominik
Egész éves eredményes versenyzéséért: Rónai Márton
Egész éves eredményes versenyzéséért: Gáspár Levente
Egész éves eredményes versenyzéséért és szorgalmáért: Kovács Boglárka
Egész éves kitartó munkájáért: Mohács Karolina
Egész éves kitartó munkájáért: Borbély Áron
Egész éves kitartó munkájáért: Tóth Norbert
Egész éves kitartó munkájáért: Porczió Fábió
Egész éves kitartó munkájáért: Kovács Ákos

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos siker idegenben

Végül biztos siker idegenben

2024. már. 19.

Négy gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a sereghajtó Érd SZISE otthonában a Dunaújváros Futsal csapata hétfőn este.

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.