Kupadöntőben az egyetemisták!

Szárszó Lajos - 2017. december 9. 13:50

Bejutott a Magyar Kupa fináléjába a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, miután a sorozat első elődöntőjében 10-7-re legyőzte a BVSC együttesét, s vasárnap este háromnegyed hattól az aranyéremért szállhat medencébe a Ferencvárost ötméteresekkel legyőző UVSE ellen.

A budapesti Császár-Komjádi Uszodában kerül megrendezésre ma és holnap a 2017. évi Waterpolo.hu Női Magyar Kupa, melynek szombati elődöntőjében a DUE a BVSC-vel csapott össze. Mivel az előző években is hatalmas küzdelemben dőlt el minden köztük lévő ütközet, így erre várhattunk ma is. Nagyszerűen kezdődött számunkra a csata, hiszen Gurisatti Gréta már az első percben betalált Tóth Eszter kapujába (1:0), míg a túloldalon Laura Aarts védett nagyszerűen. Sajnos a második ziccert Geraldine Mahieu kihagyta, viszont a védekezésünk remek volt, így sikerült megoldani a BVSC akcióját. A következő percben lányaink szinte lemásolták előző akciójukat, ezzel ismét Tóth Esztert sikerült naggyá tenni, szerencsénkre azonban a fővárosiak elől továbbra is gólképtelenek voltak. Vályi Vanda harcolt ki büntetőt az első negyed utolsó percében, melyet Gurisatti Gréta biztosan értékesített (2:0), míg a túloldalon Máté Zsuzsanna nem tudta ugyanezt megtenni, aki ötméteresből a kapufát találta telibe. Kétgólos előnnyel várhattuk a folytatást, de ez a különbség lehetett volna több is, ha elől pontosabbak a befejezések.

Gurisatti Gréta hat gólt szerzett az elődöntőben!

A második nyolc perc első akciójának végén Mchunu Hlengiwe ejtését fogta könnyedén Tóth Eszter, majd emberhátrányban Gurisatti védekezett kitűnően. Egy újabb emberhátrányt sikerült megoldaniuk lányainknak, majd Szilágyi Dorottya bombája csattant a felső lécen. Végre mi is kaptunk egy előnyt, melyet Szilágyi magabiztosan értékesített, mellyel komoly előnyre tettünk szert (3:0). Az újabb fórját már értékesítette a BVSC Koncz Laura révén, ezzel megtörte a Vasutas csapat a 12 perces gólcsöndjét (3:1). A középkezdés után Vályi Vanda harcolt ki újabb ötméterest, melyet Gurisatti kegyetlenül bevágott (4:1), mellyel beállította az első félidő végeredményét. Fordulás után Szilágyit szórták ki a sporik, melyet Hertzka használt ki (4:2). Félő volt, hogy ez a gyors gól felrázza a pályaválasztót, akik jóval agresszívabban támadták kapunkat, mint előtte. Ráadásul a játékvezetők úszóversenyre kényszerítették a csapatokat, akik sorra kontrát fújtak be. Máté Zsuzsanna lövése talált utat Aarts karja alatt a kapunkba (4:3), ezzel nyílttá téve a meccset, de az ellenakcióból Vályi Vanda nagyszerűen vette be Tóth kapuját (5:3). Gurisatti Gréta csavart a bal kapufa mellé három perccel a negyed vége előtt, míg Gyöngyösi kihasználta azt, hogy Lara Luka kiállítása miatt kevesebben voltunk a medencében (5:4), ezzel minimálisra csökkentve előnyünket.

Képek: DO-archív

A meccs érdekessége volt, hogy erre az időre a mieink közül többeknek összegyűlt kettő kiállításuk, így Mihók Attila taktikai lehetőségei csökkentek. Amiért azonban az utolsó felvonásra sikerült megőriznünk előnyünket az Laura Aartsnak volt köszönhető, aki továbbra is nagyszerűen védett. A záró negyedben Mihók Attila bevállalta azt a kockázatot, hogy a medencébe küldte a két hibával rendelkező Szilágyi Dorottyát, de nem ő, hanem a kiváló formában játszó Gurisatti Gréta a kapunak háttal állva, csavarból talált Tóth kapujába (6:4). Egy nagyszerű védekezés után Horváth Brigitta távolról vette be a BVSC kapuját (7:4), így megint megnyugodhattunk egy kissé, hiszen ekkor már csak hat perc volt hátra. Hertzka próbálta visszahozni a meccsbe csapatát (7:5), majd Vályi Vanda védekezett remekül, aki elcsente a labdát ellenfele elől, fél perccel később azonban Farkas labdája talált utat az újvárosi kapuba (7:6). Ekkor még több, mint kettő perc volt hátra a meccsből, így nagyon kellett még egy gól. Ezt Horváth Brigitta szállította, aki szabaddobásból növelte góljaink számát (8:6). A meccset eldöntő találatot a válogatott formában játszó Gurisatti Gréta szerezte 73 másodperccel a vége előtt, ő ismét csavarból vette be Tóth kapuját (9:6). Erre Farkas válaszolt (9:7), de ez már nem számított a mérkőzés kimenetelét illetően, főként, hogy Gurisatti Gréta feltette a koronát teljesítményére (10:7), így három év eltelte után megint ott lesz a DUE a Magyar Kupa vasárnapi döntőjében, ahol az az UVSE lesz az ellenfele, mely a másik elődöntőben ötméteresek után 11-10-re győzte le a Ferencváros gárdáját.

DUE-Maarks Graphics - BVSC-Zugló Diapolo 10:7 (2:0, 2:1, 1:3, 5:3)

DUE-Maarks Graphics: Laura Aarts - Szilágyi Dorottya 1, Gurisatti Gréta 6, Horváth Brigitta 2, Ziegler Diána, Vályi Fanni. Cserék: Vályi Vanda 1, Lara Luka, Geraldine Mahieu, Huszti Vanda, Garda Krisztina, Sajben Nikolett, Mchunu Hlengiwe, Sajben Viktória. Vezetőedző: Mihók Attila.

BVSC-Zugló Diapolo: Tóth Eszter Flóra - Hertzka Orsolya 2, Farkas Kata, Leimeter Dóra, Kuna Szonja, Kele Nikolett, Gyöngyössy Anikó 1. Cserék: Doroszlai Vanda - Besszer Eszter, Takács Orsolya, Farkas Tamara 2, Koncz Laura Hanna 1, Varga Viktória, Máté Zsuzsanna 1. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.