Rangadót hoz a Mikulás!

2017. december 6. (szerda) 7:43 - Szárszó Lajos

Óriási kihívás elé néznek a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdázói, akik a listavezető UVSE együttesét látják vendégül ma este háromnegyed öttől az OB I-es bajnokság csúcsrangadóján.

Ha bármely sportágban az első helyen álló csapat játszik a másodikkal az egyértelműen csúcsrangadónak számít. Így lesz ez szerdán a kora esti órákban a Fabó Éva Sportuszodában is, hiszen a DUE-Maarks Graphics, amely jelenleg a második, a listavezető UVSE csapatát fogadja. Az elmúlt évek alapján az esélyesebbnek a fővárosi együttes számít, de ne feledjük, azért sikerült már megtréfálniuk Szilágyi Dorottyáéknak Keszthelyi Ritáékat.

Abban biztosak lehetünk, hogy mindkét csapat remek formában van, hiszen az UVSE az orosz Dynamo Uralochka, valamint a két holland gárda, az UZSC Utrecht és a Widex GZC Donk legyőzésével, míg a Dunaújváros a görög NC Vouliagmeni és a szintén görög ANC Glyfada, valamint a francia UC Lille legyőzésével nyerte meg selejtezőcsoportját az Euroliga hétvégi körében, így a hibátlan teljesítményüknek köszönhetően mindketten az első helyen jutottak tovább. Ez természetesen a magyar női vízilabda erejét, magas színvonalát is jelzi, főként, ha hozzátesszük, hogy a BVSC-Zugló Diapolo is a továbbjutók között szerepel. Ez a magas színvonal, egyben parázs csata várható a szerdai DUE-UVSE meccstől is, melyben a győzelem mellett a presztízs megvédése, illetve megszerzése is fontos szerepet játszik. Nem kérdés, hogy a bajnoki címvédőt, a Magyar kupa győztes lila-fehér együttest csak úgy lehet legyőzni, ha Gurisatti Grétáék legalább azt a játékot nyújtják, mint amit a Vouljagmeni meccsen láttuk tőlük.

Akkor tudásuk legjavát adták a lányok, ennek volt köszönhető a győzelem, ezért sikerült felülkerekedni a görögökön. Ráadásul Mihók Attila vezetőedző olyan taktikát választott, melyet a játékosai szinte maradéktalanul meg is valósítottak, amelyben érvényesíteni tudták saját erősségeiket. Ez a hozzáállás kell majd ahhoz, hogy sikerülhessen megbillenteni az UVSE önbizalmát, hiszen ismét csak igazi csapatként játszva lehet sikeres a DUE-Maarks Graphics. A csúcsrangadó szerdán 16.45-kor kezdődik a Fabó Éva Sportuszodában, ahol, a Mikulásnak is köszönhetően számos meglepetéssel várják a meccsre kilátogató szurkolókat.

A rovat további hírei: Sport

A BVSC-n keresztül vezet az út a döntőbe

A BVSC-n keresztül vezet az út a döntőbe

2018. december 14. (péntek)

A Női Vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében a DUE-Maarsk Graphics a BVSC-Zugló ellen játszik ma este fél hattól a Tüskeuszodában.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2018. december 13. (csütörtök)

Kiélezett, fordulatokban gazdag mérkőzésen szenvedett egygólos, 4-3-as vereséget Veszprémben a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. december 13. (csütörtök)

A harmadik helyen álló Veszprém otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este nyolc órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Rasmussen: folyamatosan fejlődött a csapat

Rasmussen: folyamatosan fejlődött a csapat

2018. december 13. (csütörtök)

Kim Rasmussen szövetségi kapitány szerint folyamatosan fejlődött a magyar női kézilabda-válogatott, ezért tudott remek mérleggel, négy győzelemmel és két vereséggel zárni a franciaországi Európa-bajnokságon.

Vidáman ünnepeltek a birkózók

Vidáman ünnepeltek a birkózók

2018. december 13. (csütörtök)

Fiatalok és veteránok, iskolavezetők és támogatók ünnepelték közösen a Dunaferr SE Birkózó Szakosztályának idei eredményeit a 2018-as karácsonyi ünnepségen.

Legyőzte Romániát, de kiesett a magyar válogatott

Legyőzte Romániát, de kiesett a magyar válogatott

2018. december 12. (szerda)

A magyar női kézilabda-válogatott 31-29-re legyőzte Románia csapatát a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének szerdai utolsó fordulójában, Nancyban, ennek ellenére nem jutott tovább csoportjából.

Tengernyi segítség

Tengernyi segítség

2018. december 12. (szerda)

A Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének igyekeznek segítséget nyújtani a 17. Carissa Kupa szervezői a január 4. és 6. között sorra kerülő 32 csapatos nemzetközi kispályás labdarúgó tornán.