Rangadót hoz a Mikulás!

2017. december 6. (szerda) 7:43 - Szárszó Lajos

Óriási kihívás elé néznek a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdázói, akik a listavezető UVSE együttesét látják vendégül ma este háromnegyed öttől az OB I-es bajnokság csúcsrangadóján.

Ha bármely sportágban az első helyen álló csapat játszik a másodikkal az egyértelműen csúcsrangadónak számít. Így lesz ez szerdán a kora esti órákban a Fabó Éva Sportuszodában is, hiszen a DUE-Maarks Graphics, amely jelenleg a második, a listavezető UVSE csapatát fogadja. Az elmúlt évek alapján az esélyesebbnek a fővárosi együttes számít, de ne feledjük, azért sikerült már megtréfálniuk Szilágyi Dorottyáéknak Keszthelyi Ritáékat.

Abban biztosak lehetünk, hogy mindkét csapat remek formában van, hiszen az UVSE az orosz Dynamo Uralochka, valamint a két holland gárda, az UZSC Utrecht és a Widex GZC Donk legyőzésével, míg a Dunaújváros a görög NC Vouliagmeni és a szintén görög ANC Glyfada, valamint a francia UC Lille legyőzésével nyerte meg selejtezőcsoportját az Euroliga hétvégi körében, így a hibátlan teljesítményüknek köszönhetően mindketten az első helyen jutottak tovább. Ez természetesen a magyar női vízilabda erejét, magas színvonalát is jelzi, főként, ha hozzátesszük, hogy a BVSC-Zugló Diapolo is a továbbjutók között szerepel. Ez a magas színvonal, egyben parázs csata várható a szerdai DUE-UVSE meccstől is, melyben a győzelem mellett a presztízs megvédése, illetve megszerzése is fontos szerepet játszik. Nem kérdés, hogy a bajnoki címvédőt, a Magyar kupa győztes lila-fehér együttest csak úgy lehet legyőzni, ha Gurisatti Grétáék legalább azt a játékot nyújtják, mint amit a Vouljagmeni meccsen láttuk tőlük.

Akkor tudásuk legjavát adták a lányok, ennek volt köszönhető a győzelem, ezért sikerült felülkerekedni a görögökön. Ráadásul Mihók Attila vezetőedző olyan taktikát választott, melyet a játékosai szinte maradéktalanul meg is valósítottak, amelyben érvényesíteni tudták saját erősségeiket. Ez a hozzáállás kell majd ahhoz, hogy sikerülhessen megbillenteni az UVSE önbizalmát, hiszen ismét csak igazi csapatként játszva lehet sikeres a DUE-Maarks Graphics. A csúcsrangadó szerdán 16.45-kor kezdődik a Fabó Éva Sportuszodában, ahol, a Mikulásnak is köszönhetően számos meglepetéssel várják a meccsre kilátogató szurkolókat.

A rovat további hírei: Sport

Növekvő létszám az akadémián

Növekvő létszám az akadémián

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Egy éve jött létre, de a kiváló szervezettségnek, a céltudatos szakvezetői gárdának, a rutinos és fiatalos lendületű edzői csapatnak köszönhetően egyre népszerűbb a röplabda akadémia.

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Tizennégy óvodás csapat részvételével kezdődött meg a Margaréta tagóvoda udvarán ma délelőtt az ovi foci bajnokság harmadik fordulója.

Most nem ment az utánpótlásnak

Most nem ment az utánpótlásnak

2018. szeptember 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán, az ifik nagy csatában szenvedtek vereséget a vendég győriektől.

Nem volt esély a Fradi ellen

Nem volt esély a Fradi ellen

2018. szeptember 19. (szerda)

A mérkőzés első szakaszában támadásban, a végén védekezésben hibázott sokat, így tizenhárom gólos, 36-23-as vereséget szenvedett a Ferencváros elleni hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Abonyban remekeltek a birkózók

Abonyban remekeltek a birkózók

2018. szeptember 19. (szerda)

A Dunaferr SE és fiókegyesületeinek tizenegy birkózója jutott be az országos diákolimpiai döntőbe a Diák I. és Diák II-es korcsoportban.

Még szoros az élmezőny

Még szoros az élmezőny

2018. szeptember 19. (szerda)

Nem hozott túl sok izgalmat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának első három mérkőzése a sorozat negyedik fordulójában.

Vereség a Hepp Kupában

Vereség a Hepp Kupában

2018. szeptember 19. (szerda)

Harmincpontos vereséget szenvedett a MAFC Csepel ellen az erősen tartalékos Dunaújvárosi Sárkányok kosárlabda csapata a Hepp Kupában.