Rangadót hoz a Mikulás!

2017. december 6. (szerda) 7:43 - Szárszó Lajos

Óriási kihívás elé néznek a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdázói, akik a listavezető UVSE együttesét látják vendégül ma este háromnegyed öttől az OB I-es bajnokság csúcsrangadóján.

Ha bármely sportágban az első helyen álló csapat játszik a másodikkal az egyértelműen csúcsrangadónak számít. Így lesz ez szerdán a kora esti órákban a Fabó Éva Sportuszodában is, hiszen a DUE-Maarks Graphics, amely jelenleg a második, a listavezető UVSE csapatát fogadja. Az elmúlt évek alapján az esélyesebbnek a fővárosi együttes számít, de ne feledjük, azért sikerült már megtréfálniuk Szilágyi Dorottyáéknak Keszthelyi Ritáékat.

Abban biztosak lehetünk, hogy mindkét csapat remek formában van, hiszen az UVSE az orosz Dynamo Uralochka, valamint a két holland gárda, az UZSC Utrecht és a Widex GZC Donk legyőzésével, míg a Dunaújváros a görög NC Vouliagmeni és a szintén görög ANC Glyfada, valamint a francia UC Lille legyőzésével nyerte meg selejtezőcsoportját az Euroliga hétvégi körében, így a hibátlan teljesítményüknek köszönhetően mindketten az első helyen jutottak tovább. Ez természetesen a magyar női vízilabda erejét, magas színvonalát is jelzi, főként, ha hozzátesszük, hogy a BVSC-Zugló Diapolo is a továbbjutók között szerepel. Ez a magas színvonal, egyben parázs csata várható a szerdai DUE-UVSE meccstől is, melyben a győzelem mellett a presztízs megvédése, illetve megszerzése is fontos szerepet játszik. Nem kérdés, hogy a bajnoki címvédőt, a Magyar kupa győztes lila-fehér együttest csak úgy lehet legyőzni, ha Gurisatti Grétáék legalább azt a játékot nyújtják, mint amit a Vouljagmeni meccsen láttuk tőlük.

Akkor tudásuk legjavát adták a lányok, ennek volt köszönhető a győzelem, ezért sikerült felülkerekedni a görögökön. Ráadásul Mihók Attila vezetőedző olyan taktikát választott, melyet a játékosai szinte maradéktalanul meg is valósítottak, amelyben érvényesíteni tudták saját erősségeiket. Ez a hozzáállás kell majd ahhoz, hogy sikerülhessen megbillenteni az UVSE önbizalmát, hiszen ismét csak igazi csapatként játszva lehet sikeres a DUE-Maarks Graphics. A csúcsrangadó szerdán 16.45-kor kezdődik a Fabó Éva Sportuszodában, ahol, a Mikulásnak is köszönhetően számos meglepetéssel várják a meccsre kilátogató szurkolókat.

A rovat további hírei: Sport

A hatodik hely is elérhető

A hatodik hely is elérhető

2018. február 25. (vasárnap)

A Dunaferr SE felnőtt röplabdázói a bajnokság utolsó előtti mérkőzésén vasárnap 13 órától a MAFC otthonában lépnek pályára.

Kiütötte a Kohász a Békéscsabát!

Kiütötte a Kohász a Békéscsabát!

2018. február 24. (szombat)

Esélyt sem adott a sereghajtó Békéscsabának a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely tizennégy gólos, 38-24-es sikert aratott a két gárda ma esti mérkőzésén a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

A harmadik pofon a Csíkszeredától

A harmadik pofon a Csíkszeredától

2018. február 24. (szombat)

Nem bírt a Csíkszereda légiósaival, így az Erste Liga negyeddöntőjének harmadik meccsén is kikapott a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Ezúttal elmaradt a bravúr

Ezúttal elmaradt a bravúr

2018. február 24. (szombat)

Hiába vezetett az Euroliga negyeddöntőjének első meccsén már három góllal is a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, a vendég Catania igazolta klasszisát, s 13-10-es sikerrel lépett nagyot a sorozat négyes döntőjének elérése felé.

Egyedi programmal készül a válogatott

Egyedi programmal készül a válogatott

2018. február 24. (szombat)

Az UVSE és a DUE Maarsk Graphics játékosai is csak vasárnap csatlakoznak a hollandok elleni Világliga selejtezőre készülő magyar válogatott kerethez.

Az életben maradásért küzd a DAB

Az életben maradásért küzd a DAB

2018. február 24. (szombat)

Győzelmi kényszerben korcsolyáznak jégre az Erste Liga negyeddöntőjének mai és vasárnapi mérkőzésén a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

"Egész évben ezért dolgoztunk"

"Egész évben ezért dolgoztunk"

2018. február 24. (szombat)

Az európai elit liga legjobb nyolc csapata között a DUE-Maarks Graphics vízilabdázói a nyolcszoros BL-győztes Orizzonte Cataniát fogadják a Fabó Éva Sportuszodában.