Rangadót hoz a Mikulás!

2017. december 6. (szerda) 7:43 - Szárszó Lajos

Óriási kihívás elé néznek a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdázói, akik a listavezető UVSE együttesét látják vendégül ma este háromnegyed öttől az OB I-es bajnokság csúcsrangadóján.

Ha bármely sportágban az első helyen álló csapat játszik a másodikkal az egyértelműen csúcsrangadónak számít. Így lesz ez szerdán a kora esti órákban a Fabó Éva Sportuszodában is, hiszen a DUE-Maarks Graphics, amely jelenleg a második, a listavezető UVSE csapatát fogadja. Az elmúlt évek alapján az esélyesebbnek a fővárosi együttes számít, de ne feledjük, azért sikerült már megtréfálniuk Szilágyi Dorottyáéknak Keszthelyi Ritáékat.

Abban biztosak lehetünk, hogy mindkét csapat remek formában van, hiszen az UVSE az orosz Dynamo Uralochka, valamint a két holland gárda, az UZSC Utrecht és a Widex GZC Donk legyőzésével, míg a Dunaújváros a görög NC Vouliagmeni és a szintén görög ANC Glyfada, valamint a francia UC Lille legyőzésével nyerte meg selejtezőcsoportját az Euroliga hétvégi körében, így a hibátlan teljesítményüknek köszönhetően mindketten az első helyen jutottak tovább. Ez természetesen a magyar női vízilabda erejét, magas színvonalát is jelzi, főként, ha hozzátesszük, hogy a BVSC-Zugló Diapolo is a továbbjutók között szerepel. Ez a magas színvonal, egyben parázs csata várható a szerdai DUE-UVSE meccstől is, melyben a győzelem mellett a presztízs megvédése, illetve megszerzése is fontos szerepet játszik. Nem kérdés, hogy a bajnoki címvédőt, a Magyar kupa győztes lila-fehér együttest csak úgy lehet legyőzni, ha Gurisatti Grétáék legalább azt a játékot nyújtják, mint amit a Vouljagmeni meccsen láttuk tőlük.

Akkor tudásuk legjavát adták a lányok, ennek volt köszönhető a győzelem, ezért sikerült felülkerekedni a görögökön. Ráadásul Mihók Attila vezetőedző olyan taktikát választott, melyet a játékosai szinte maradéktalanul meg is valósítottak, amelyben érvényesíteni tudták saját erősségeiket. Ez a hozzáállás kell majd ahhoz, hogy sikerülhessen megbillenteni az UVSE önbizalmát, hiszen ismét csak igazi csapatként játszva lehet sikeres a DUE-Maarks Graphics. A csúcsrangadó szerdán 16.45-kor kezdődik a Fabó Éva Sportuszodában, ahol, a Mikulásnak is köszönhetően számos meglepetéssel várják a meccsre kilátogató szurkolókat.

A rovat további hírei: Sport

Tisztes helytállás a Steelers ellen

Tisztes helytállás a Steelers ellen

2018. június 17. (vasárnap)

Alaposan megnehezítette a favorit Miskolc Steelers dolgát az alapszakasz utolsó mérkőzésén a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Döntetlennel zártak a magyarok

Döntetlennel zártak a magyarok

2018. június 17. (vasárnap)

A harmadik helyen végzett a debreceni Négy Nemzet Tornáján a magyar női junior kézilabda válogatott.

Együtt a pályán egy nemes ügyért

Együtt a pályán egy nemes ügyért

2018. június 16. (szombat)

Több, mint 700 ezer forint támogatás gyűlt össze a Dunaújváros Team és a Dárdai Hertha Team jótékonysági labdarúgó mérkőzésen, melyen a szekszárdi Horváth Péter gyógyulásának elősegítéséhez járultak hozzá a résztvevők.

A fejlődés éve volt

A fejlődés éve volt

2018. június 16. (szombat)

Látványos fejlődésen ment keresztül a dunaújvárosi röplabdasport, melynek alapját a DSE Röplabda Akadémia eredményei adták.

Az arénában kezdődik a show

Az arénában kezdődik a show

2018. június 16. (szombat)

Jótékonysági mérkőzésen lép pályára a Dunaújvárosi Stadionban szombaton délután öt órakor a Dárdai Pállal felálló a Hertha Team a Kohász és a Dunaferr egykori labdarúgói ellen.

Vereség a hollandoktól

Vereség a hollandoktól

2018. június 16. (szombat)

Hiába Klujber Katrin tizenhat gólja, 38-37-es vereséget szenvedett a hollandok elleni mérkőzésen a világbajnokságra készülő magyar női junior kézilabda válogatott.

Sima győzelemmel kezdtek a juniorok

Sima győzelemmel kezdtek a juniorok

2018. június 15. (péntek)

Magabiztos, 32-20-as sikert aratott az ukránok elleni edzőmérkőzésen a hazai rendezésű U20-as világbajnokságra készülő magyar női junior kézilabda válogatott.