Tanulásnak jó volt

2017. december 6. (szerda) 8:05 - Szárszó Lajos

Első megméretésén vett részt a DSE Röplabda Akadémia U13-as leány csapata, mely nyolcadik helye ellenére sem vallott szégyent a gödöllői Mikulás Kupán.

Mini leány (U13) -as röplabda csapatunk a gödöllői Mikulás kupán vett részt, amely egyben az Országos mini bajnokság egyik fordulója is volt. Ez volt az idei szezonban a csapat első igazi megmérettetése, melyre 10 fős kerettel vágott neki. A mérkőzések három pályán három hármas csoportban zajlottak. A DSE Röplabda Akadémia leányai a Budaörs és a Kaposvár ellen kezdték meg szereplésüket. Az első mérkőzésünket a Budaörs ellen játszották, akik nehéz ellenfélnek bizonyultak. Az első, valamint a második játszmában is szinte végig vezetve jutottunk el a végjátékig, ahol sajnos ellenfelünk bizonyult mind kétszer jobbnak (0:2). Ezután a Kaposvári csapat következett, akik mind fizikálisan mind rutinban erősebbek voltak nálunk, így ellenük sajnos nem bizonyultunk méltó ellenfélnek, de ezen a tornán ellenük most nem is volt ez a cél.

Kép: DSE Röplabda Akadémia

A csoportkör után a helyosztó mérkőzéseken a Miskolci DVTK csapatával csaptunk először össze, akik ellen kiélezett küzdelmet folytattunk mind az első mind a második játszmában. Ami viszont nagy öröm volt, hogy lányaink ezúttal a végjátékokban is sikeresek voltak, mely meghozta csapatunk első győzelmét. Az utolsó mérkőzésünket a Dunakanyar ellen játszottuk, akik kiemelkedő technikai stabilitásukkal a látványos és hosszú labdamenetek ellenére simán legyőztek minket. Összességében így a 8. helyen zárt a DSE Röplabda Akadémia leány mini csapata, akik rengeteget tanultak a tornán, melyet a következő fordulókban be is akarnak bizonyítani.

Kovács Zsolt edző, DSE Röplabda Akadémia: Nagyon büszke vagyok a teljes csapatra. Már az első meccsen, a Budaörs ellen is olyan megmozdulásoknak és akaratnak voltam tanúja, amelyek a jövőre nézve bizakodásra adnak okot. A DVTK elleni győzelem nagyon fontos volt, mert az sokat javított a hangulaton. A jövőre tekintve meg kell tanulni örülni minden sikernek, minden pontnak. Ennek az örömnek a továbbiakban kiemelkedő szerepe lesz, hiszen ez által tanulnak meg nyerni a lányok, melynek a végjátékokban kiemelkedő fontossága van. A torna alatt nagyon sokat fejlődött csapatom, és hosszútávon úgy gondolom, ennél sokkal eredményesebbek leszünk majd. Külön kiemelném Uitz Nórát, aki a csapat legjobb játékosa lett, mert mind lelkesedésével, mind játékával nagyon sokat tett hozzá a mérkőzéseinkhez.

A rovat további hírei: Sport

Nagy különbségek az Aranyban!

Nagy különbségek az Aranyban!

2017. december 12. (kedd)

A legszorosabb eredményt a Perkátai SE tízgólos sikere jelentette a Dunaújvárosi Futsal Bajnokság harmadik fordulójának nyitónapján.

Folytatódott a DAB sikerszériája

Folytatódott a DAB sikerszériája

2017. december 11. (hétfő)

Rengeteg helyzetet kihagyott, de így is simán nyert a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata a Fehérvári Titánok elleni összecsapáson az Erste Ligában.

Ezúttal nem volt esélye a Dunaferrnek

Ezúttal nem volt esélye a Dunaferrnek

2017. december 11. (hétfő)

A Dunaferr vezető gólja után nagyon felpörgette játékát a Berettyóújfalu, akik végül hat gólos különbséggel győzték le a mieinket.

Kiváló évet zárt a kajak-kenu szakosztály

Kiváló évet zárt a kajak-kenu szakosztály

2017. december 11. (hétfő)

A 2017-es év aranybetűkkel lesz beírva a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának emlékkönyvébe, hiszen sportolóik eredményei alapján fennállásuk legsikeresebb évét zárták.

A jól elvégzett munka öröme

A jól elvégzett munka öröme

2017. december 11. (hétfő)

Hazai és nemzetközi sikerekben gazdag, szép és eredményes esztendőt hagyott maga mögött a Dunaferr SE úszó szakosztálya.

Ismét cseh öröm a jégpályán

Ismét cseh öröm a jégpályán

2017. december 11. (hétfő)

Az U10-es torna után az U9-esek között is cseh siker született a Santa Claus Kupa elnevezésű utánpótlás jégkorong tornán a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Megyei rangadó a jégcsarnokban

Megyei rangadó a jégcsarnokban

2017. december 11. (hétfő)

A Fehérvári Titánok ellen szerezné meg újabb győzelmét ma este nyolc órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.