Tanulásnak jó volt

2017. december 6. (szerda) 8:05 - Szárszó Lajos

Első megméretésén vett részt a DSE Röplabda Akadémia U13-as leány csapata, mely nyolcadik helye ellenére sem vallott szégyent a gödöllői Mikulás Kupán.

Mini leány (U13) -as röplabda csapatunk a gödöllői Mikulás kupán vett részt, amely egyben az Országos mini bajnokság egyik fordulója is volt. Ez volt az idei szezonban a csapat első igazi megmérettetése, melyre 10 fős kerettel vágott neki. A mérkőzések három pályán három hármas csoportban zajlottak. A DSE Röplabda Akadémia leányai a Budaörs és a Kaposvár ellen kezdték meg szereplésüket. Az első mérkőzésünket a Budaörs ellen játszották, akik nehéz ellenfélnek bizonyultak. Az első, valamint a második játszmában is szinte végig vezetve jutottunk el a végjátékig, ahol sajnos ellenfelünk bizonyult mind kétszer jobbnak (0:2). Ezután a Kaposvári csapat következett, akik mind fizikálisan mind rutinban erősebbek voltak nálunk, így ellenük sajnos nem bizonyultunk méltó ellenfélnek, de ezen a tornán ellenük most nem is volt ez a cél.

Kép: DSE Röplabda Akadémia

A csoportkör után a helyosztó mérkőzéseken a Miskolci DVTK csapatával csaptunk először össze, akik ellen kiélezett küzdelmet folytattunk mind az első mind a második játszmában. Ami viszont nagy öröm volt, hogy lányaink ezúttal a végjátékokban is sikeresek voltak, mely meghozta csapatunk első győzelmét. Az utolsó mérkőzésünket a Dunakanyar ellen játszottuk, akik kiemelkedő technikai stabilitásukkal a látványos és hosszú labdamenetek ellenére simán legyőztek minket. Összességében így a 8. helyen zárt a DSE Röplabda Akadémia leány mini csapata, akik rengeteget tanultak a tornán, melyet a következő fordulókban be is akarnak bizonyítani.

Kovács Zsolt edző, DSE Röplabda Akadémia: Nagyon büszke vagyok a teljes csapatra. Már az első meccsen, a Budaörs ellen is olyan megmozdulásoknak és akaratnak voltam tanúja, amelyek a jövőre nézve bizakodásra adnak okot. A DVTK elleni győzelem nagyon fontos volt, mert az sokat javított a hangulaton. A jövőre tekintve meg kell tanulni örülni minden sikernek, minden pontnak. Ennek az örömnek a továbbiakban kiemelkedő szerepe lesz, hiszen ez által tanulnak meg nyerni a lányok, melynek a végjátékokban kiemelkedő fontossága van. A torna alatt nagyon sokat fejlődött csapatom, és hosszútávon úgy gondolom, ennél sokkal eredményesebbek leszünk majd. Külön kiemelném Uitz Nórát, aki a csapat legjobb játékosa lett, mert mind lelkesedésével, mind játékával nagyon sokat tett hozzá a mérkőzéseinkhez.

A rovat további hírei: Sport

Franciaország az élen, Magyarország az 51.

Franciaország az élen, Magyarország az 51.

2018. augusztus 16. (csütörtök)

A világbajnok Franciaország vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) friss világranglistáját, melyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra.

A Rákosmente következik

A Rákosmente következik

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Sorozatban harmadik győzelmére készül a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának hétvégi fordulójában.

Kovács Zsófia ismét munkába állt

Kovács Zsófia ismét munkába állt

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Műtétje, s egy hosszabb kihagyás után áll ismét a szerekhez Kovács Zsófia, a Dunaferr SE Európa-bajnoki ezüstérmes tornásza.

Viborgi siker a nyitómeccsen

Viborgi siker a nyitómeccsen

2018. augusztus 15. (szerda)

Támadásban rengeteg hibát vétett, így kétgólos, 22-20-as vereséget szenvedett a dán Viborgtól a DKKA női kézilabda csapata a Kohász Kupa első napján.

Hibátlan Tízpróbások

Hibátlan Tízpróbások

2018. augusztus 15. (szerda)

A Tízpróbások együttese nyerte a VII. Decathlon Nyári Kispályás Foci Bajnokság küzdelmeit.

Komoly kihívás előtt az utánpótlás

Komoly kihívás előtt az utánpótlás

2018. augusztus 15. (szerda)

Az U20-as bajnokságban a rájátszás elérését, míg az U18-asoknál a középmezőnyt célozta meg a dunaújvárosi jégkorongozók szakvezetése.

A Vidi az AEK Athén ellen mehet a BL-főtábláért

A Vidi az AEK Athén ellen mehet a BL-főtábláért

2018. augusztus 14. (kedd)

A Vidi FC hazai pályán gól nélküli döntetlennel megőrizte az első mérkőzésen elért 1-1-s eredményt a svéd Malmö együttesével szemben, így bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik fordulójába.