Tanulásnak jó volt

2017. december 6. (szerda) 8:05 - Szárszó Lajos

Első megméretésén vett részt a DSE Röplabda Akadémia U13-as leány csapata, mely nyolcadik helye ellenére sem vallott szégyent a gödöllői Mikulás Kupán.

Mini leány (U13) -as röplabda csapatunk a gödöllői Mikulás kupán vett részt, amely egyben az Országos mini bajnokság egyik fordulója is volt. Ez volt az idei szezonban a csapat első igazi megmérettetése, melyre 10 fős kerettel vágott neki. A mérkőzések három pályán három hármas csoportban zajlottak. A DSE Röplabda Akadémia leányai a Budaörs és a Kaposvár ellen kezdték meg szereplésüket. Az első mérkőzésünket a Budaörs ellen játszották, akik nehéz ellenfélnek bizonyultak. Az első, valamint a második játszmában is szinte végig vezetve jutottunk el a végjátékig, ahol sajnos ellenfelünk bizonyult mind kétszer jobbnak (0:2). Ezután a Kaposvári csapat következett, akik mind fizikálisan mind rutinban erősebbek voltak nálunk, így ellenük sajnos nem bizonyultunk méltó ellenfélnek, de ezen a tornán ellenük most nem is volt ez a cél.

Kép: DSE Röplabda Akadémia

A csoportkör után a helyosztó mérkőzéseken a Miskolci DVTK csapatával csaptunk először össze, akik ellen kiélezett küzdelmet folytattunk mind az első mind a második játszmában. Ami viszont nagy öröm volt, hogy lányaink ezúttal a végjátékokban is sikeresek voltak, mely meghozta csapatunk első győzelmét. Az utolsó mérkőzésünket a Dunakanyar ellen játszottuk, akik kiemelkedő technikai stabilitásukkal a látványos és hosszú labdamenetek ellenére simán legyőztek minket. Összességében így a 8. helyen zárt a DSE Röplabda Akadémia leány mini csapata, akik rengeteget tanultak a tornán, melyet a következő fordulókban be is akarnak bizonyítani.

Kovács Zsolt edző, DSE Röplabda Akadémia: Nagyon büszke vagyok a teljes csapatra. Már az első meccsen, a Budaörs ellen is olyan megmozdulásoknak és akaratnak voltam tanúja, amelyek a jövőre nézve bizakodásra adnak okot. A DVTK elleni győzelem nagyon fontos volt, mert az sokat javított a hangulaton. A jövőre tekintve meg kell tanulni örülni minden sikernek, minden pontnak. Ennek az örömnek a továbbiakban kiemelkedő szerepe lesz, hiszen ez által tanulnak meg nyerni a lányok, melynek a végjátékokban kiemelkedő fontossága van. A torna alatt nagyon sokat fejlődött csapatom, és hosszútávon úgy gondolom, ennél sokkal eredményesebbek leszünk majd. Külön kiemelném Uitz Nórát, aki a csapat legjobb játékosa lett, mert mind lelkesedésével, mind játékával nagyon sokat tett hozzá a mérkőzéseinkhez.

A rovat további hírei: Sport

Botlott az éllovas

Botlott az éllovas

2018. november 18. (vasárnap)

Nem tudott meglépni üldözőitől a listavezető Akrasz-Bau együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályában.

Megszakadt a rossz sorozat

Megszakadt a rossz sorozat

2018. november 17. (szombat)

Hat nyeretlenül megvívott mérkőzés után örülhetett végre három pontnak a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III-ban.

Aranyérem egyéniben is!

Aranyérem egyéniben is!

2018. november 17. (szombat)

Kovács Zsófia a Győrben zajló tornászok mesterfokú országos bajnokságának egyéni döntőjében felemáskorláton nyert aranyérmet.

Kupa után, kupa előtt

Kupa után, kupa előtt

2018. november 17. (szombat)

Nyolcgólos hátrányból várja a spanyol bajnok Super Amara Bera Bera elleni vasárnapi EHF Kupa visszavágót a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Kettős győzelemmel tovább a Magyar Kupában

Kettős győzelemmel tovább a Magyar Kupában

2018. november 17. (szombat)

Tizenkét, illetve tizenhét gólos győzelemmel jutott tovább a Szeged elleni párharcól a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a Magyar Kupában.

Kovács Zsófia újabb aranyérme

Kovács Zsófia újabb aranyérme

2018. november 17. (szombat)

A férfiaknál Kardos Botond, a nőknél Kovács Zsófia nyerte az egyéni összetettet a tornászok mesterfokú országos bajnokságán pénteken, Győrben.

Bravúros siker Debrecenben

Bravúros siker Debrecenben

2018. november 16. (péntek)

Kétgólos hátrányból felállva, hosszabbítás után aratott 4-3-as győzelmet a Debrecenben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.