Tanulásnak jó volt

2017. december 6. (szerda) 8:05 - Szárszó Lajos

Első megméretésén vett részt a DSE Röplabda Akadémia U13-as leány csapata, mely nyolcadik helye ellenére sem vallott szégyent a gödöllői Mikulás Kupán.

Mini leány (U13) -as röplabda csapatunk a gödöllői Mikulás kupán vett részt, amely egyben az Országos mini bajnokság egyik fordulója is volt. Ez volt az idei szezonban a csapat első igazi megmérettetése, melyre 10 fős kerettel vágott neki. A mérkőzések három pályán három hármas csoportban zajlottak. A DSE Röplabda Akadémia leányai a Budaörs és a Kaposvár ellen kezdték meg szereplésüket. Az első mérkőzésünket a Budaörs ellen játszották, akik nehéz ellenfélnek bizonyultak. Az első, valamint a második játszmában is szinte végig vezetve jutottunk el a végjátékig, ahol sajnos ellenfelünk bizonyult mind kétszer jobbnak (0:2). Ezután a Kaposvári csapat következett, akik mind fizikálisan mind rutinban erősebbek voltak nálunk, így ellenük sajnos nem bizonyultunk méltó ellenfélnek, de ezen a tornán ellenük most nem is volt ez a cél.

Kép: DSE Röplabda Akadémia

A csoportkör után a helyosztó mérkőzéseken a Miskolci DVTK csapatával csaptunk először össze, akik ellen kiélezett küzdelmet folytattunk mind az első mind a második játszmában. Ami viszont nagy öröm volt, hogy lányaink ezúttal a végjátékokban is sikeresek voltak, mely meghozta csapatunk első győzelmét. Az utolsó mérkőzésünket a Dunakanyar ellen játszottuk, akik kiemelkedő technikai stabilitásukkal a látványos és hosszú labdamenetek ellenére simán legyőztek minket. Összességében így a 8. helyen zárt a DSE Röplabda Akadémia leány mini csapata, akik rengeteget tanultak a tornán, melyet a következő fordulókban be is akarnak bizonyítani.

Kovács Zsolt edző, DSE Röplabda Akadémia: Nagyon büszke vagyok a teljes csapatra. Már az első meccsen, a Budaörs ellen is olyan megmozdulásoknak és akaratnak voltam tanúja, amelyek a jövőre nézve bizakodásra adnak okot. A DVTK elleni győzelem nagyon fontos volt, mert az sokat javított a hangulaton. A jövőre tekintve meg kell tanulni örülni minden sikernek, minden pontnak. Ennek az örömnek a továbbiakban kiemelkedő szerepe lesz, hiszen ez által tanulnak meg nyerni a lányok, melynek a végjátékokban kiemelkedő fontossága van. A torna alatt nagyon sokat fejlődött csapatom, és hosszútávon úgy gondolom, ennél sokkal eredményesebbek leszünk majd. Külön kiemelném Uitz Nórát, aki a csapat legjobb játékosa lett, mert mind lelkesedésével, mind játékával nagyon sokat tett hozzá a mérkőzéseinkhez.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányból fordítottak az ifik

Hátrányból fordítottak az ifik

2018. február 19. (hétfő)

A DFVE serdülő vízilabdázói meglepő vereséget szenvedtek, az ifjúságiak viszont háromgólos hátrányból fordítva nyertek rangadót Tatabányán.

Remek dunaújvárosi eredmények a diákolimpián

Remek dunaújvárosi eredmények a diákolimpián

2018. február 19. (hétfő)

Nyolc dunaújvárosi versenyző jutott tovább Seregélyesről a tollaslabdázók kiskunfélegyházi országos diákolimpiai fináléjába.

A lengyelek legyőzésével zárt a magyar jégkorong-válogatott

A lengyelek legyőzésével zárt a magyar jégkorong-válogatott

2018. február 18. (vasárnap)

A magyar jégkorong-válogatott 3-2-re legyőzte a világbajnoki rivális, házigazda lengyel csapatot a katowicei felkészülési torna vasárnapi zárónapján, így a második helyen zárt.

A Dunaferr nyerte az idegek harcát!

A Dunaferr nyerte az idegek harcát!

2018. február 18. (vasárnap)

Négy szettes, a végletekig kiélezett csatában nyerte a Pécs elleni hazai rangadót a Dunaferr SE röplabda csapata.

Negyedik a gyerekcsapat

Negyedik a gyerekcsapat

2018. február 18. (vasárnap)

Nyolc együttes részvételével rendeztek OMB röplabda fordulót a Dózsa iskola tornatermében, ahol kiváló meccseket láthattak a sportág szerelmesei.

Végleg felkerültünk a magyar darts térképre

Végleg felkerültünk a magyar darts térképre

2018. február 18. (vasárnap)

Az előző években is találkozhattunk nagyobb darts versenyekkel városunkban, de most először egy igazán tekintélyes eseményre került sor hétvégén, hiszen két nap alatt több, mint kétszáz versenyző állt a táblák elé.

A Pécset fogadja a Dunaferr

A Pécset fogadja a Dunaferr

2018. február 18. (vasárnap)

A röplabda bajnokság alapszakaszának alsóházi rangadóján a tét a legjobb nyolc csapat közé kerülés lehet, így igazán izgalmas ütközet elé néznek a sportág helyi kedvelői.