Vereség a nyitómeccsen

doszerk - 2017. december 2. 22:32

A magyar női kézilabda-válogatott 30-22-re kikapott a címvédő és Európa-bajnok Norvégia csapatától a németországi világbajnokság B csoportjának első, szombati fordulójában.

A Bietigheim-Bissingenben rendezett mérkőzésen a skandinávok szinte az egész első félidőben egyértelmű fölényben voltak támadásban és védekezésben is. A két csapat között a játék sebességében is feltűnő különbség volt, mindezt a norvégok eredményesen kihasználták, és a szünetben már tíz góllal vezettek (21-11). Kim Rasmussen szövetségi kapitány a második felvonásban is mindent megpróbált taktikailag, de nem járt sikerrel.

Kép forrása: keziszovetseg.hu

A játékosok némileg elszántabban játszottak és hatékonyabban védekeztek, mint az első félidőben, de a klassziskülönbséget nem tudták ellensúlyozni. A magyarok következő ellenfele Svédország lesz vasárnap 18 órától.

Norvégia: Lunde – Skogrand 1, N. Mörk 7 (3), Brattset 4, Kristiansen 2, Oftedal 4, Herrem 3. Csere: Grimsbö (kapus), Löke 3, Arntzen 2, Solberg 3, Kurtovic, Jacobsen 1. Szövetségi kapitány: Thorir Hergeirsson.

Magyarország: Bíró B. – Bódi 3, Tóth G., Görbicz 3 (1), Mayer, Szöllősi-Zácsik 1, Schatzl Nadine 3. Csere: Janurik (kapus), Szekeres, Kovacsics 2 (1), Kisfaludy 2, Klivinyi, Kovács A. 3 (3), Lukács V. 1, Háfra N. 4. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.