Évet zártak a röplabdázók

spigott - 2018. január 30. 18:41

A felnőtt csapat kihozta magából a maximumot, s a Dunaferr SE röplabdázóinak utánpótlása is jól teljesített a 2017-es esztendőben.

A Campus étteremben tartotta meg évzáróját ma este a Dunaferr SE Röplabda Akadémia. A családias hangulatú ünnepségen a felnőtt és utánpótlás együttesek játékosai és edzői mellett jelen volt a szakosztály vezetője, Vass Zoltán, a Dunaferr SE elnöke, Mátyás Gábor, elnökségi tagjai közül Kovács Judit, és Kis Attila, a város részéről Izsák Máté, az Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke, illetve a csapatot támogatók is. A rövid bevezetőt követően Vass Zoltán szakosztályelnök köszöntötte az egybegyűlteket, majd Tomanóczy Tibor a felnőtt csapat vezetőedzője, illetve a DSE röplabda akadémia ügyvezetője adott számot a 2017-es esztendő legfontosabb történéseiről.

Mint azt a szakember elmondta, a felnőtt együttes, amit lehetett, kihozott magából a 2017-es esztendőben, főleg úgy, hogy az NB I-es csapat kilencven százalékát utánpótlás korú játékosok alkották. A tavaszi szezon vége a playoff-rendszerben meglehetősen hektikus volt, de ez szerencsére az eredményekben nem mutatkozott meg, s végül a hetedik helyen sikerült befejezni a bajnokságot. A junior, az ifi és a serdülő csapatok nagyon jól szerepeltek, mindannyian bejutottak az országos döntők legjobb hat együttese közé, igaz itt már volt egy kis hiányérzet, mert csak egy érmet tudtak szerezni, ám a fiatalok és az edzők azon lesznek, hogy az idén ezt "kijavítsák", s remélhetőleg a Hild iskola röplabdázói is jól szerepelnek majd Brnoban sorra kerülő ISF Középiskolai Világbajnokságon.

A köszöntések és értékelések után kiosztották tavalyi szezon legjobbjainak járó díjakat, így a 2017-es esztendőben a serdülőknél Laczi Dominik, az ifiknél Hartyányi Gergő, a junioroknál Móró Ákos, míg a felnőttek között Bohnicsek Szilveszter örülhetett az elismerésnek, míg a legjobb edzőnek Kelemen Istvánt választották. Az idén először ítélték oda a Dunaújváros Röplabdázásáért Díjat, melyet a Dunaferr SE röplabda szakosztályának elnöke, Vass Zoltán vehetett át Tomanócy Tibortól, majd az ünnepséget közös vacsora és kötetlen beszélgetés zárta.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.