Jó szereplés Szlovákiában

spigott - 2018. január 9. 12:45

Olykor kiváló teljesítményt nyújtva, négy győzelemmel és két vereséggel a hatodik helyen fejezte be a Kempa 4 Sport Cup küzdelmeit a DKKA utánpótlás kézilabda csapata.

Huszonegy csapat részvételével rendezték meg január 3. és 6. között Szlovákiában a Kempa 4 Sport Cup elnevezésű utánpótlás kézilabda tornát, melyen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia 2003-as csapata is részt vett.
A dunaújvárosi fiatalok a szlovén Ljubljana ellen léptek először pályára a viadalon, ám meglehetősen nehezen lendültek játékba, sok hibát követtek el, így ellenfelük hamar meglépett tőlük, s ezt követően már hiába kapaszkodott Takács Árpád együttese, végül a szlovénok örülhettek a 16-12-es sikernek. Ezt követően a szlovák Bardejov gárdája ellen húztak szerelést a DKKA játékosai, akik lényegesen jobb teljesítményt nyújtottak, mint nyitómeccsükön, s ez az eredményen is nyomot hagyott, mert a mieink 24-13-ra legyőzték vetélytársukat.

A viadal második napján három találkozó várt csapatunkra, mely remek játékkal örvendeztette meg az érte szorítókat. A lengyel Dziewiatica Legnica ellen 14-11-re, a litván Vilnius Smaturas ellen 28-2-re, míg a szerb PK Kosmaj ellen 20-12-re nyertek a mieink, így a szombati helyosztón a Ferencváros ellen küzdhettek meg a torna ötödik helyéért. Ezen a mérkőzésen nagyon sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat, ám a hajrában sok helyzetet kihagytak a mieink, s kapusteljesítményük is visszaesett, így a Fradi fordított, s végül 17-12-es sikert aratva szerezte meg a viadal ötödik helyét. Takács Árpád edző értékeléséből kiderült, hogy nagyon hasznos volt számukra a torna, sokat játszottak, nagyon sok szép megoldások voltak a mérkőzés alatt. A torna maximálisan elérte a célját, a lányok sokat játszhattak, aminek köszönhetően fejlődtek, s a háromnapos viadal a csapatépítés szempontjából is remek lehetőség volt.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.