Magabiztos DAB győzelem az UTE ellen

2018. január 28. (vasárnap) 21:05 - Szárszó Lajos

A középszakasz második körében Becze Tihamér triplájának és a csapat remek helyzetkihasználásnak köszönhetően megérdemelt győzelmet szerzett a DAB az Újpest otthonában.

Az Erste Liga középszakaszának második körében az első napi vesztesek, vagyis az UTE és a Dunaújvárosi Acélbikák találkoztak. Mivel mindkét gárda célja a javítás volt, így nagyszerű, kiélezett mérkőzésre számíthattunk.

Az első lehetőséget Jakud Izacky dolgozta ki, aki végigszlalomozott a hazai védelmen, emelését azonban Sila hárította. A folytatásban a Bikák voltak a kezdeményezőbbek, melynek következtében a hazaiak beszorultak saját térfelükre. Ezt azonnal gólra is váltotta csapatunk, mégpedig Becze Tihamér révén, aki, miután védőjét lerázta, jól helyezett bombával vette be Sila kapuját (0-1). A harmad hajrája nyílt sisakos harcot hozott. Azari és Ropret kisebb keménykedése után az utóbbi időszakban remeklő Izacky Jakub biztos kézzel értékesítette szólóját (0-2), majd 20 másodperccel az első dudaszó előtt Becze Tihamér mattolta Silát (0-3), így remek harmadot zártak az Acélbikák. A háromgólos vezetés birtokában kissé megnyugodott Duschek tette izgalmassá a meccset, aki, miután hárította az UTE egyik gyenge lövését odapasszolta a korongot az előtte álló Kiss Dánielnek, aki közelről nem hibázott (1-3). De még mielőtt a hazaiak ennek különösebben örülhettek volna, Turcotte Hugo erőszakossága hozta meg a negyedik gólunkat (1-4). Ez, mint várható volt felpaprikázta a hazaiak kedélyeit, akik egyre agresszívabbakká váltak. Ennek lett az áldozata Odnoga Mátyás, aki két percre ült ki a büntetőpadra, majd Turcotte, akit keményen palánkra löktek a védők, ennek ellenére megúsztuk ezt a szakaszt. Pápa Márton kiugrását Mestyán István csak szabálytalan eszközökkel tudta megállítani, így ismét emberhátrányba kerültünk. Ezt már nem sikerült kivédekeznünk, mivel a kapu torkában álló Hegyi Ádámot nem sikerült kitolni a veszélyes területről, és ő kiválóan tette bele az ütőjét Varga Ádám lövésébe (2-4).

Egy emberelőnyt a Bikák is kaptak a 32. perc elején, Sikorcin szállt ki rövid időre, majd Kiss Dániel kapott kettő percet, aki hátulról szedte ki ütővel csatárunk lábát. A kettős fórt Hári Norbert váltotta gólra (2-5), ezzel ismét háromgólosra nőtt az előnyünk, melyet követően kifejezetten felszabadult játékot láthattunk az újvárosiaktól. A záró harmad elején hatalmas energiát fektettek a támadásaikba a hazaiak, ennek ellenére Silának kellett hatalmasat védenie egy újvárosi szóló végén. A DAB legfontosabb dolga ekkor azonban nem a gólszerzés volt, hanem a védekezés hibátlan megoldása, nehogy az UTE elhiggye, hogy visszatérhet a meccsbe. A keménykedés nem volt ritka, de ebből megint mi jöttünk ki rosszul, mivel Hruby Gellért kapott két percet. Ezt Sikorcinnak köszönhetően villámgyorsan kihasználták a lilák (3-5), akik ettől új erőre kaptak volna, ha nem jön az újabb újvárosi találat. Ezt Hüffner Adrián szerezte, aki a kapuvasnál állva kotorta a korongot a ketrecbe (3-6). Alig egy perc múlva Silló Arnoldot szórták ki, de hol Duschek, hol a kapuvas mentett. A folytatásban egy-egy pofon is elcsattant, amely bár a jégen döntetlennek tűnt, a kiállításokat figyelembe véve mi jöttünk ki jobban. Ráadásul a meccset végleg eldöntő hetedik találatot is sikerült megszerezni Becze Tihamér jóvoltából (3-7), így a vége előtt szűk kilenc perccel már nyugodtan örülhettünk a sikernek. Na, ez végleg sokkolta a hazaiakat, akik hol a kapujukat tologatták el, hol játékosainkat próbálták belevinni egy-egy kisebb csetepatéba, ez utóbbit nem sok sikerrel. A végét jelentő dudaszó pillanatában joggal örült a szép számú dunaújvárosi szurkolótábor előtt a DAB, hiszen a mai napon teljesen megérdemelten győzték le az Újpest csapatát. Folytatás február 2-án 18 órától, amikor a mieink a MAC gárdáját fogadják.

UTE - Dunaújvárosi Acélbikák 3-7 (0-3, 2-2, 1-2)

Vezették: Halassy György, Kókai Márk, Berkesi Balázs, Pálkövi Botond György

UTE: Sila Ales - Kiss Dániel 1, Huba Peter, Caladi Erik, Benk András, Kovács Csaba, Hegyi Ádám 1, Varga Arnold, Ropret Anze, Sikorcin Ladislav 1, Frolik Martin, Nagy Nilan, Kiss Roland         , Szalma Zsolt, Nemes Benjamin Zoltán, Turbucz Martin Zoltán, Schmál Kristóf   , Pápa Márton, Pichler-Balássy Ádám, Márkus Levente (kapus). Vezetőedző: Szilassy Zoltán

Dunaújvárosi Acélbikák: Duschek Dávid - Erdélyi Tamás, Mestyán István, Azari Zsolt, Nageler Daniel, Novotny Dominik, Orbán Attila, Skrypets Daniil, Becze Tihamér 3, Léránt René, Odnoga Mátyás, Hruby Gellért, Lencsés Tamás, Hári Norbert 1, Izacky Jakub 1, Turcotte Hugo 1, Hüffner Adrián 1, Nagy Márk Máté, Németh Péter, Silló Arnold,

Koitmaa Villem-Henrik (kapus). Vezetőedző: Morgan Jason

A rovat további hírei: Sport

Dunaújvárosi éremeső Fadd-Domboriban

Dunaújvárosi éremeső Fadd-Domboriban

2019. július 15. (hétfő)

Tizennégy dobogós helyezéssel zárták a Fadd-Domboriban megrendezett Vidék Bajnokság küzdelmeit a Dunaferr SE kajak-kenusai.

Fucsovics két helyet javított

Fucsovics két helyet javított

2019. július 15. (hétfő)

Fucsovics Márton két helyet javítva legutóbbi pozícióján a 49. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. A hétfőn kiadott rangsort továbbra is Novak Djokovic vezeti, aki vasárnap megvédte címét Wimbledonban.

Alakul a DPASE bajnoki programja

Alakul a DPASE bajnoki programja

2019. július 15. (hétfő)

Elkészült a teljes őszi szezon menetrendje a Dunaújváros PASE labdarúgói számára az NB III-as bajnokság Közép Csoportjában.

Elmaradt az érem az Eb-n

Elmaradt az érem az Eb-n

2019. július 14. (vasárnap)

Kulcsár Dorináék a nyolcadik, Slihoczi Ádámék a hatodik, míg Mányi Zsófia és Boldis Csenge kettőse az ötödik helyen végzett a csehországi utánpótlás kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Történelmi kiütéssel rajtolt válogatott

Történelmi kiütéssel rajtolt válogatott

2019. július 14. (vasárnap)

A magyar női vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően a házigazda dél-koreai csapat elleni győzelemmel kezdte vasárnap a Kvangdzsuban zajló világbajnokság csoportküzdelmeit. Bíró Attila együttese 64-0-s sikerével a sportág történetének legnagyobb arányú győzelmét aratta: az eddigi rekordot Jugoszlávia tartotta, amely az 1985-ös Universiadén 62-0-ra ütötte ki Guatemalát.

Universiade-győztes vízilabdázók

Universiade-győztes vízilabdázók

2019. július 13. (szombat)

A döntőben a házigazda olaszokat legyőzve szerezte meg a nápolyi Universiade első helyét a magyar női vízilabda válogatott.

Jó kezdés az Európa-bajnokságon

Jó kezdés az Európa-bajnokságon

2019. július 13. (szombat)

Mind a négy dunaújvárosi versenyző döntőbe jutott a Racicében megrendezett ifjúsági és U23-as Kajak-Kenu Európa-bajnokságon.