Megkezdődött a Carissa Kupa

2018. január 19. (péntek) 17:21 - spigott

A sport és a jótékonyság jegyében rendezik meg mától egészen vasárnapig a XVI. Carissa Kupa kispályás labdarúgó torna küzdelmeit, melynek zárónapja rengeteg élményt ígér a sportág szerelmeseinek.

A Sárépszer és a Kézdivásárhely mérkőzésével kezdődött meg ma délután fél négytől az egyetemi sportcsarnokban a XVI. Carissa Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó torna. A péntektől vasárnapig tartó viadalon ma az egyetemi sportcsarnokban, szombaton az egyetemi és a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, míg vasárnap már csak a Dunaújvárosi Sportcsarnokban pattog a labda a harminckét együttest felvonultató mezőnyben. Ahogy azonban azt az elmúlt években megszokhattuk már, a torna alatt nemcsak a sport, hanem a jótékonykodás is szerepet kap, ugyanis idén a Móra iskolának segítenek a szervezők abban, hogy egy úgynevezett Snoezelen (terápiás és relaxációs) szobát alakítsanak ki a beteg gyermekek számára.

Ugyan a mérkőzések nagyobbik részét ma, illetve szombaton játsszák le a résztvevő csapatok, a torna legerősebbjének a vasárnapi zárónap ígérkezik. Amellett ugyanis, hogy ekkor rendezik meg a viadal helyosztóit, egyéb programokkal is kedveskednek a szervezők a Dunaújvárosi Sportcsarnokba kilátogató sportbarátoknak. Délután háromtól a Dunaújváros PASE és a Holler UNFC U9-es csapatainak utánpótlás mérkőzése színesíti a programot, míg délután négytől a Dunaferr Bajnokok együttese méri össze erejét a Lipcsei Péterrel, Lisztes Krisztiánnal, Nyilasi Tiborral felálló Zöld Sasok gárdájával.

A gálamérkőzések és a helyosztók között kettő, rendkívül értékes nyereményeket tartogató tombolasorsolás is várja a sportcsarnokba kilátogatókat. Az idei Carissa Kupa döntője délután öt órakor kezdődik a Dunaújvárosi Sportcsarnok nagytermében, míg az ünnepélyes eredményhirdetésre várhatóan fél hattól kerítenek sort a viadal szervezői, akik természetesen idén is sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a háromnapos tornára.

A Carissa Kupa honlapja

A Carissa Kupa menetrendje

A rovat további hírei: Sport

Már a rájátszás a tét

Már a rájátszás a tét

2019. január 23. (szerda)

A Fehérvári Titánok otthonában kezdi meg a középszakasz küzdelmeit ma este fél héttől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Tornával emlékeznek a DAC kézilabdázói

Tornával emlékeznek a DAC kézilabdázói

2019. január 22. (kedd)

Háromcsapatos tornán emlékezik meg volt játékosáról, Gutenkunst Annáról, valamint Árva Csaba edzőről a Dunaújvárosi AC felnőtt női kézilabda csapata.

Szoros meccsek az Aranyban

Szoros meccsek az Aranyban

2019. január 22. (kedd)

Kiélezett, izgalmas csatákat hoztak a városi futsal bajnokság hetedik fordulójának hétfő esti mérkőzései az Arany iskola tornatermében.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2019. január 22. (kedd)

Idegenben, a kiesés elől menekülő Mosonmagyaróvár vendégeként lép pályára szerdán este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Tartják előttünk az előnyüket

Tartják előttünk az előnyüket

2019. január 21. (hétfő)

Az olasz válogatott legyőzte Hollandiát, így továbbra is hibátlan mérleggel, négy pont előnnyel vezeti a női vízilabda világliga B csoportját, melyben a magyarok a második helyen állnak és már bejutottak az Európa Kupa hatos döntőjébe.

Két csapattal a döntőben!

Két csapattal a döntőben!

2019. január 21. (hétfő)

A Hild és a Pannon röplabda csapata is hibátlan teljesítményt nyújtva jutott be az Országos Diákolimpia fináléjába.

Tovább menetelnek a röplabdázók

Tovább menetelnek a röplabdázók

2019. január 21. (hétfő)

Kiütéses győzelmet aratva erősítette meg első helyét a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata az NB II-es bajnokság Közép Csoportjában.