Nem volt esély a Kaposvár ellen

Szárszó Lajos - 2018. január 7. 18:44

A Dunaferr SE NBI-es csapata a tavalyi bajnok Kaposvár otthonában lépett pályára, ahol ezúttal is a papírforma érvényesült.

A bajnoki cím védőjének, a Kaposvárnak otthonában lépett pályára az első osztályú bajnokság vasárnapi játéknapján a Dunaferr SE felnőtt együttese. Az esélyek akkor is a hazaiak mellett szóltak volna, ha teljes kerettel vágott volna neki Tomanóczy Tibor együttese a meccsnek, de így, hogy a mieinktől hatan a korosztályos válogatottal Európa bajnoki selejtezőn vesznek részt, esélyeinket alaposan meggyengítette. Annak azonban, hogy Tomanóczy Bálint, Iván Bence, Iván Gergő, Flachner Kornél, Laczi Dominik és Matyiák Árpád a válogatottban szerepel örülnünk kell, hiszen ez ismét azt bizonyítja, hogy a Dunaferr utánpótlás nevelő munkája az országban a legjobbak között van. A bajnokin tehát rájuk nem számíthatott a szakvezetés, így a fent említett játékosokat nagyon fiatal, serdülőkorú játékosokkal kellett pótolni. A Dunaferr célja így a mai meccsen csak a tisztes helytállás volt a több felnőtt válogatott soraiban tudó Kaposvár ellen. Az első játékban sajnos azonnal nagy előnyre tett szert Demeter György együttese, akik nem is álltak le, folyamatosan növelték tempójukat, így hatalmas, 15 pontos különbséggel nyerték meg az első szettet (25:10). Talán ez a túlzott különbség, vagy a mieink feltámadása volt az oka annak, hogy a második felvonás sokkal szorosabb játékot hozott. Ekkor az újvárosi fiatalok nagyszerűen vették fel a játék ritmusát, és egyáltalán nem szakadtak le ellenfelükről. A végjáték ugyan már nem hozott izgalmakat, de ezért a szettért dicséret illeti a Dunaferrt (25:21). A harmadik játék azonban megint nagyon sima lett. Ennek okai a nyitásfogadásban, a több rontott nyitásban, és a rossz támadás befejezésben keresendők. Mivel ezt a szettet is simán nyerte a hazai alakulat (25:12), így megérdemelten győzték le a mieinket 3:0-ra.

Fotó: DO archív

Fino-Kaposvár - DSE Röplabda Akadémia 3:0 (25:10, 25:21, 25:12)

Vezették: Mezei Zoltán és Halász Tibor

Fino-Kaposvár: Nagy József, Szabó Bence, Kiss Máté, Kalmár Ákos, Nagy Péter, Kulcsár Adrián, Keen Cameron, Bögöly Gábor, Horváth Kristóf, Vajda Tamás, Nikolov Galin, Pápai Péter (liberó) Edző: Demeter György

DSE Röplabda Akadémia: Mihucz Csaba, Tajti Olivér, Bohnicsek Szilveszter, Csizmadia Tamás, Hatvany Zsolt, Balázs Bálint, Móró Ákos, Hartyányi Gergő (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

 

Tomanóczy Tibor vezetőedző, Dunaferr SE: Sajnos csak a második szettben tudtuk megnehezíteni a Kaposvár dolgát. Ekkor nagyszerűen játszottunk, nem úgy, mint az első és az utolsó felvonásban. Így nem lehetek elégedett, hiszen sokat rontottunk nyitásban, nyitásfogadásban és támadás befejezésekben. Ezeken feltétlenül javítanunk kell a Pénzügyőr elleni kupamérkőzésig.

 

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.