A hatodik hely is elérhető

Szárszó Lajos - 2018. február 25. 8:07

A Dunaferr SE felnőtt röplabdázói a bajnokság utolsó előtti mérkőzésén vasárnap 13 órától a MAFC otthonában lépnek pályára.

A Pécs elleni Dunaferr győzelem után még feljebb szeretnének lépni az újvárosi röplabdázók, ez azonban nagyon nehéz feladatnak tűnik. Ami azonban az elsődleges cél volt legutóbb, vagyis a PEAC együttesét legyőzni, és ezzel az első nyolcba kerülni az sikerült, hiszen a fiúk a székesfehérvári MÁV Előre gárdáját megelőzve az alapszakasz vége előtt két fordulóval a tabella hetedik helyén állnak. Ez azonban lehetne jobb is, de ahhoz a hátralévő két meccs valamelyikét, a MAFC, vagy a Kecskemét ellenit valahogyan meg kellene nyerni. Az idén látott erőviszonyok alapján egyik találkozónak sem mi vagyunk az esélyesei, hiszen a kecskemétiek a hátralévő fordulóktól függetlenül nem lehetnek rosszabbak a harmadik pozíciónál, míg a MAFC, ha csupán szűk egy ponttal is, de megelőzi a Dunaferr csapatát. Így, amennyiben olyan gondolatok fogalmazódnak meg Hatvany Zsolték fejében, hogy el szeretnék érni a hatodik helyet, akkor bizony a vasárnapi, idegenben lejátszandó mérkőzésen kell maradandót nyújtani a mieinknél sokkal tapasztaltabb, nagyobb rutinnal rendelkező fővárosiak ellen.

A találkozóra történő felkészülésünk azonban nem volt zökkenőmentes, hiszen a fiatalok közül többen betegséggel küszködnek, küszködtek, ezért Tomanóczy Tibor vezetőedző nem tudott a teljes csapattal edzeni:
- Nagyon parázs meccsre számítok az átalakult MAFC ellen. Mivel Schildkraut Krisztián mostantól kizárólag az edzői munkájára koncentrál, csak a pályán kívülről segíti majd csapatát. Ez azt jelenti, hogy új feladóval lépnek majd ellenünk pályára, ráadásul nem is a saját pályájukon, hanem egy teljesen más teremben, ami mindkét csapat számára új kihívást jelent. Ami bennünket illet, ismét nehéz helyzetben vagyunk, hiszen a héten többen betegség miatt nem álltak rendelkezésemre, és ismét olyan hétvége előtt állunk, mint a Székesfehérvár elleni találkozónál volt. Ez annyit jelent, hogy fiataljaink közül többen szombaton a saját korosztályuknak kiírt bajnokságban játszanak majd, ezért nem lesznek a lehető legjobb erőállapotban. A találkozón akkor lehet mégis esélyünk, ha mindenki elfelejti azt, hogy beteg, vagy fáradt, kizárólag pozitívan gondolkodik, hozzá tud tenni plusz teljesítményt az eddigiekhez, és azonnal fel tudja venni a mérkőzés ritmusát. Hatalmas bravúrnak számítana, amennyiben győzni tudnánk a MAFC otthonában, hiszen akkor olyan bravúrt hoztak a fiúk, amilyenre a bajnokság elején nem számítottunk. De akkor sem vagyunk bajban, ha szoros meccsen maradunk alul. A lényeg az lesz, hogy ugyanolyan tűzzel játsszon mindenki, mint legutóbb, a Pécs elleni, győzelemmel zárult mérkőzésen.

Képek: DO-archív

Amíg a felnőttek az első osztályban játszanak, addig a fiatalabbak, a DSE Röplabda Akadémia játékosai sem tétlenkednek, hiszen szinte minden korosztály pályára lép a hétvégén. Kövessy Balázs edző irányításával szombaton a mini, vagyis az U13-as fiúk Tatabányán egy nyolc csapatos tornán vesznek részt, amely egyben az OMB egy újabb fordulója. Ugyancsak szombaton játszik U17-es csapatunk, akiket Kelemen István és Szabó Gábor edzők irányítanak majd a 2017/2018. évi Buzek László U17 Országos Serdülő Bajnokság alapszakasz B-3 csoport 1. tornáján. Dolmán Viktor edző vasárnap két csapattal Baracson a Vollé2020 programon vesz részt az U11-es korosztállyal.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.