Elszánt Kohász várja a Békéscsabát

spigott - 2018. február 23. 8:00

A sereghajtó Békéscsaba ellen folytatja a bajnoki küzdelmeket szombaton este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Legutóbbi öt bajnoki mérkőzését megnyerte a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely tizennégy fordulót követően az ötödik helyen áll a tabellán úgy, hogy a negyedik, de egy meccsel többet játszó Siófok mindössze egyetlen ponttal előzi meg György László tanítványait. A DKKA kézilabdázói a hétvégén hazai környezetben gyarapíthatják tovább pontjaik számát, méghozzá egy olyan csapat ellen, mely a közelmúltban egyszer már megtréfálta együttesünket.

Szombaton este hat órától ugyanis az a Békéscsaba látogat Dunaújvárosba, mely a Magyar Kupa negyedik fordulójában legyőzte a Kohászt, s búcsúztatta a további küzdelmektől, vagyis van miért törlesztenie Szalai Babettéknek. A viharsarki gárda a bajnokságban nem szerepel túl jól, eddig lejátszott tizennégy mérkőzéséből mindössze egyet nyert meg, s két szerzett pontjával az utolsó helyen áll a tabellán, így a bajnokságban mutatott forma alapján egyértelműen a mieink a szombati összecsapás esélyesei.

Tisztában van ezzel együttesünk szakvezetője, György László is, aki elárulta, hogy a céljuk nem lehet más, mint a két bajnoki pont itthon tartása, ám ezt nem fogják ingyen adni, s keményen meg kell majd küzdenie érte együttesének.

Képek: DO-archív

- Nem biztos, hogy jó kiindulni a kupameccsből, s azon a mezsgyén haladni, hogy meg kell bosszulnunk a békéscsabai vereséget, de természetesen már leszűrtük annak a mérkőzésnek a tanulságait, s azért nem volt az olyan rég, hogy ne emlékeznénk rá. Azóta azonban játszottunk már meccseket, melyekből jól, győztesen jöttünk ki, ami mindenképpen egy pozitív töltetet adhat a csapatnak. Elszántan várjuk a szombati találkozót, s tanulva azokból a hibákból, melyeket a kupameccsen elkövettünk, természetesen szeretnénk itthon tartani a nagyon fontos bajnoki pontokat. Ehhez muszáj lesz semlegesítenünk a békéscsabaiak átlövő játékát, amit a kupameccsen nem tettünk meg elég hatékonyan, emellett arra is figyelnünk kell, hogy a várhatóan nagy tempójú mérkőzésen ne adjunk könnyű labdákat ellenfelünknek, melyekből visszatámadhatna. Szeretnénk bizonyítani önmagunknak, s nemcsak a Békéscsaba ellen, hanem minden mérkőzésen, s úgy gondolom, hogy a közelmúlt bajnoki találkozóink ez a pozitív hozzáállás jellemezte is a csapatot. Most jó úton vagyunk, nem szeretnénk erről letérni, s itthon akarjuk tartani a bajnoki pontokat most szombaton is.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.