Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Keserédes búcsú a színpadtól

2018. február 18. (vasárnap) 17:30 - Vass Ádám

Lapis Erika öt hónapos kismamaként lépett utoljára a Bartók színpadára, most minden erejével az anyaságra koncentrál fog. 

A Kuplékirály című, nagy sikerrel futó darab a szokásoknak megfelelően ismét telt ház előtt ment, de ezúttal némi meglepetés is várta a nézőket, és nem mellesleg az egyik főszereplőt is a függöny legördülése után. Lapis Erika már öt hónapos kismamaként úgy döntött, hogy ideje szünetet tartania és minden erejével az anyaságra koncentrálnia. A társulat pedig természetesen ezt nem hagyhatta szó nélkül, az előadás után meglepetéssel készült neki. Csadi Zoltán, a Bartók színház igazgatóhelyettese a darab végét követően kollégája mellé állt és egy csokor virággal köszöntötte őt, majd elmondta, egy színésznek annyi élete van, ahány szerepe, Lapis Erikának pedig rengeteg szerepe, rengeteg alakítása van, és eljön az a pillanat az életben, amikor a színészt utolérik a szerepek a magánéletében is.

- Kolléganőnk és barátunk, Lapis Erika most egy új szerep elé néz az életben, hiszen anya lesz. Ehhez kívánunk neki nagyon sok örömet, boldogságot, szeretet, és bár most egy ideig nélkülöznünk kell a színpadról, nagyon bízunk benne, hogy sokszor fogjuk még itt látni, mert a Bartók közönsége és közössége is visszavárja.

Lapis Erika mosolyogva mesélte, hogy néhány órával azelőtt derült ki számára, hogy az utolsó fellépés előtt öt hónapos kismamaként már nem fért bele az eredeti jelmezébe, így kénytelen volt egy korábbi ruháját felvenni, amiben még a híres francia sanzonénekesnőt, Édith Piafot alakította. Meglepetésért cserébe pedig meglepetéssel válaszolt, rögtönözve elő is adta a kis Veréb egyik leghíresebb dalát a közönség legnagyobb örömére, majd hosszú időre elbúcsúzott a Bartók színpadától és nézőitől.

A visszatérése kapcsán megjegyezte, nincsenek konkrét tervek, most elsősorban arra szeretne koncentrálni, hogy édesanya lesz.

- Próbálok nem gondolni a szünetre, próbálom magam nyugtatni, próbálok a tempóból visszavenni és átvenni egy másfajta életritmust, szóval most a békés harmóniába kerülés van önmagammal tervbe véve. Készülök természetesen, de egyelőre nem ástam bele magam a gyereknevelés rejtelmeibe, inkább csak ijesztgetném magam, ezért nem olvastam könyveket és hasonlókat, de érdekes, milyen csodálatos a természet, hiszen mindezt tényleg ösztönszerűen előhozza egy nőben, párommal mindketten nagyon lelkesen és nagyon izgatottan várjuk kislányunk érkezését.

A rovat további hírei: Kultúra

Izgalmas alkotások kerültek a Bartókba

Izgalmas alkotások kerültek a Bartókba

2018. december 12. (szerda)

Az idei év utolsó kiállítását Csomák Lászlóné Cserzsi hozta el a Bartók színház aulájába. A kedden nyílt tárlaton a művész paverpol technikával készült alkotásai láthatók.

Textilművészet és jótékonykodás

Textilművészet és jótékonykodás

2018. december 11. (kedd)

Gobelines, keresztszemes, varrott és gyöngyös képekből nyílt kiállítás hétfőn a Munkásművelődési Központ folyosógalériájában, amelyek Égető Ilona keze munkáját dicsérik.

Kultúr Rovat a főtéren

Kultúr Rovat a főtéren

2018. december 11. (kedd)

Folytatódik a Városháza téren az Adventi Forgatag ünnepi rendezvénysorozata. A második hét nyitónapján a Kultúr Rovat elnevezésű akusztikus duó szórakoztatta a kilátogatókat.

Küszöbön az újabb közönségsiker

Küszöbön az újabb közönségsiker

2018. december 10. (hétfő)

Megkezdődtek a Bartók színház következő előadásának, a Twist Olivérnek az olvasópróbái, amivel folytatódik a Valahol Európábannal megkezdett hagyomány, vagyis helyi gyerekszereplők alakítják majd a főbb szerepeket.

Már ég a remény gyertyája is

Már ég a remény gyertyája is

2018. december 10. (hétfő)

Advent második vasárnapján is várták az érdeklődőket a főtéren zajló Adventi Forgatagra. Az öt órakor kezdődő ökumenikus ima követően meggyújtották a második gyertyát is, majd folytatódtak a színpadi programok.

Bejött a Bartók merész húzása

Bejött a Bartók merész húzása

2018. december 07. (péntek)

Hiába készült Tamási Áron egyik legizgalmasabb regényéből és hiába nyújt minden korosztálynak kellemes élményt a Jégtörő Mátyás, nem volt egyértelműen sikerre ítélve a Bartók legújabb előadása. A bonyolult technika és a díszlet pedig feladta a leckét az alkotóknak, de bejött a számításuk, hatalmas ováció fogadta őket a premier után.

Fadíszítés együtt a diákokkal

Fadíszítés együtt a diákokkal

2018. december 05. (szerda)

Kedves hagyomány, hogy az Arany János Általános iskola rajztagozatos diákjai december elején feldíszítik a Bartók színház karácsonyfáját.