Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Keserédes búcsú a színpadtól

2018. február 18. (vasárnap) 17:30 - Vass Ádám

Lapis Erika öt hónapos kismamaként lépett utoljára a Bartók színpadára, most minden erejével az anyaságra koncentrál fog. 

A Kuplékirály című, nagy sikerrel futó darab a szokásoknak megfelelően ismét telt ház előtt ment, de ezúttal némi meglepetés is várta a nézőket, és nem mellesleg az egyik főszereplőt is a függöny legördülése után. Lapis Erika már öt hónapos kismamaként úgy döntött, hogy ideje szünetet tartania és minden erejével az anyaságra koncentrálnia. A társulat pedig természetesen ezt nem hagyhatta szó nélkül, az előadás után meglepetéssel készült neki. Csadi Zoltán, a Bartók színház igazgatóhelyettese a darab végét követően kollégája mellé állt és egy csokor virággal köszöntötte őt, majd elmondta, egy színésznek annyi élete van, ahány szerepe, Lapis Erikának pedig rengeteg szerepe, rengeteg alakítása van, és eljön az a pillanat az életben, amikor a színészt utolérik a szerepek a magánéletében is.

- Kolléganőnk és barátunk, Lapis Erika most egy új szerep elé néz az életben, hiszen anya lesz. Ehhez kívánunk neki nagyon sok örömet, boldogságot, szeretet, és bár most egy ideig nélkülöznünk kell a színpadról, nagyon bízunk benne, hogy sokszor fogjuk még itt látni, mert a Bartók közönsége és közössége is visszavárja.

Lapis Erika mosolyogva mesélte, hogy néhány órával azelőtt derült ki számára, hogy az utolsó fellépés előtt öt hónapos kismamaként már nem fért bele az eredeti jelmezébe, így kénytelen volt egy korábbi ruháját felvenni, amiben még a híres francia sanzonénekesnőt, Édith Piafot alakította. Meglepetésért cserébe pedig meglepetéssel válaszolt, rögtönözve elő is adta a kis Veréb egyik leghíresebb dalát a közönség legnagyobb örömére, majd hosszú időre elbúcsúzott a Bartók színpadától és nézőitől.

A visszatérése kapcsán megjegyezte, nincsenek konkrét tervek, most elsősorban arra szeretne koncentrálni, hogy édesanya lesz.

- Próbálok nem gondolni a szünetre, próbálom magam nyugtatni, próbálok a tempóból visszavenni és átvenni egy másfajta életritmust, szóval most a békés harmóniába kerülés van önmagammal tervbe véve. Készülök természetesen, de egyelőre nem ástam bele magam a gyereknevelés rejtelmeibe, inkább csak ijesztgetném magam, ezért nem olvastam könyveket és hasonlókat, de érdekes, milyen csodálatos a természet, hiszen mindezt tényleg ösztönszerűen előhozza egy nőben, párommal mindketten nagyon lelkesen és nagyon izgatottan várjuk kislányunk érkezését.

A rovat további hírei: Kultúra

Nyílt próbától a kocsmakvízig

Nyílt próbától a kocsmakvízig

2018. szeptember 22. (szombat)

Több színes programot, egyebek mellett nyílt próbát, közös táncolást és éneklést, kocsmakvízt és kulisszajárásokat kínál a Színházak éjszakája szeptember 22-én a Bartókban.

Kirándulás a sanzonok világába

Kirándulás a sanzonok világába

2018. szeptember 22. (szombat)

Tegyük a szívünkre a kezünket: a sanzon nem éppen a legnépszerűbb zenei műfaj, és nem is jellemző felgyorsult korunk mindennapjaira. A gyakran búskomor köntösbe öltöztetett, pár perces lírai dalokban azonban nagy életigazságok és fájdalmas érzelmek elevenednek meg, általában zongorakísérettel.

Színek mindenütt

Színek mindenütt

2018. szeptember 21. (péntek)

Alig egy évvel azután, hogy komolyabban is elkezdett foglalkozni az olajfestészettel, Tubáné Berecki Izabella már önálló kiállításon vehetett részt a Sándor Frigyes Zeneiskolában.

Deák Bill '70

Deák Bill '70

2018. szeptember 19. (szerda)

Hetvenedik születésnapját, öt évtizedes pályáját ünnepli Deák Bill Gyula november 9-én a Papp László Budapest Sportarénában. Vendégként színpadra lép Hobo (Földes László), valamint Ganxsta Zolee és Big Daddy Laca a Kartelből.

A hadsereg története testközelből

A hadsereg története testközelből

2018. szeptember 17. (hétfő)

Elkezdődtek az Európai Mobilitási Hét programjai városunkban. A Dunaújvárosi Egyetemen a csütörtöki tematikus nap előtt egy másik program is várta az érdeklődőket, méghozzá egy vándorkiállítás a honvédség történetéről.

Találkozás a templom történetével

Találkozás a templom történetével

2018. szeptember 15. (szombat)

A Dunaújváros Római Katolikus Egyházközség két temploma már a város történelmének részei. Szombaton a Nyitott templomok napja országos rendezvényéhez csatlakozva bárki megismerhette ennek a két épületnek a titkait.

Festmények a művésztől, fotók a művészről

Festmények a művésztől, fotók a művészről

2018. szeptember 15. (szombat)

Pleidell János emlékkiállítása péntektől egy hónapig látható az Intercisa Múzeumban, a tárlaton azonban nem csak a művész képeit, hanem a róla készült fotókat is megtekinthetik az érdeklődők.