Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Keserédes búcsú a színpadtól

2018. február 18. (vasárnap) 17:30 - Vass Ádám

Lapis Erika öt hónapos kismamaként lépett utoljára a Bartók színpadára, most minden erejével az anyaságra koncentrál fog. 

A Kuplékirály című, nagy sikerrel futó darab a szokásoknak megfelelően ismét telt ház előtt ment, de ezúttal némi meglepetés is várta a nézőket, és nem mellesleg az egyik főszereplőt is a függöny legördülése után. Lapis Erika már öt hónapos kismamaként úgy döntött, hogy ideje szünetet tartania és minden erejével az anyaságra koncentrálnia. A társulat pedig természetesen ezt nem hagyhatta szó nélkül, az előadás után meglepetéssel készült neki. Csadi Zoltán, a Bartók színház igazgatóhelyettese a darab végét követően kollégája mellé állt és egy csokor virággal köszöntötte őt, majd elmondta, egy színésznek annyi élete van, ahány szerepe, Lapis Erikának pedig rengeteg szerepe, rengeteg alakítása van, és eljön az a pillanat az életben, amikor a színészt utolérik a szerepek a magánéletében is.

- Kolléganőnk és barátunk, Lapis Erika most egy új szerep elé néz az életben, hiszen anya lesz. Ehhez kívánunk neki nagyon sok örömet, boldogságot, szeretet, és bár most egy ideig nélkülöznünk kell a színpadról, nagyon bízunk benne, hogy sokszor fogjuk még itt látni, mert a Bartók közönsége és közössége is visszavárja.

Lapis Erika mosolyogva mesélte, hogy néhány órával azelőtt derült ki számára, hogy az utolsó fellépés előtt öt hónapos kismamaként már nem fért bele az eredeti jelmezébe, így kénytelen volt egy korábbi ruháját felvenni, amiben még a híres francia sanzonénekesnőt, Édith Piafot alakította. Meglepetésért cserébe pedig meglepetéssel válaszolt, rögtönözve elő is adta a kis Veréb egyik leghíresebb dalát a közönség legnagyobb örömére, majd hosszú időre elbúcsúzott a Bartók színpadától és nézőitől.

A visszatérése kapcsán megjegyezte, nincsenek konkrét tervek, most elsősorban arra szeretne koncentrálni, hogy édesanya lesz.

- Próbálok nem gondolni a szünetre, próbálom magam nyugtatni, próbálok a tempóból visszavenni és átvenni egy másfajta életritmust, szóval most a békés harmóniába kerülés van önmagammal tervbe véve. Készülök természetesen, de egyelőre nem ástam bele magam a gyereknevelés rejtelmeibe, inkább csak ijesztgetném magam, ezért nem olvastam könyveket és hasonlókat, de érdekes, milyen csodálatos a természet, hiszen mindezt tényleg ösztönszerűen előhozza egy nőben, párommal mindketten nagyon lelkesen és nagyon izgatottan várjuk kislányunk érkezését.

A rovat további hírei: Kultúra

Toldi jött, láttuk és győzött

Toldi jött, láttuk és győzött

2018. március 23. (péntek)

Elnyerte a nézők tetszését a Bartók legújabb előadása, a Toldi című musical. A pénteki premier után vastapssal jutalmazta a közönség a darabot.

Milyen lehet gyerekkönyvet írni?

Milyen lehet gyerekkönyvet írni?

2018. március 22. (csütörtök)

Berg Judit József Attila-díjas író érkezett szerda délután a gyerekekhez a József Attila Könyvtárba, hogy az írásról, olvasásról és a jó történetekről beszélgessenek.

Repül a Ghymes kő, ki tudja hol áll meg

Repül a Ghymes kő, ki tudja hol áll meg

2018. március 22. (csütörtök)

Nagyszabású történet és hagyományokra épülő szöveg, modern zenével tálalva. Ez lett a Toldi a Bartók színházban, melynek próbái már a vége felé közelednek, mielőtt elérkezne a péntek esti premier.

Újabb 5 helyszín fellépőit jelentette be a Fishing on Orfű

Újabb 5 helyszín fellépőit jelentette be a Fishing on Orfű

2018. március 22. (csütörtök)

Az erdei, a vízi, a színházi és a tánchelyszín mellett egy meglepetéshelyszínt is bejelent a fesztivál. Kispál András és Lovasi András nem ugyanazon a színpadon lép fel, az erdőben játszik Kiss Tibi, Beck Zoli és Bérczesi Robi is, az Anna & the Barbies, a Csaknekedkislány, Szeder és a Ricsárdgír pedig vízre száll.

Tehetségek lepik el a várost

Tehetségek lepik el a várost

2018. március 20. (kedd)

Páros évet írunk, ami a térség tehetséges diákjainak annyit tesz, hogy idén újra Dunaújváros ad otthont a Fejér Megyei Diáknapoknak április közepén. Az április 13-15. között megrendezésre kerülő programról kedden délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a Bartók Kamaraszínházban, ami ezúttal is az esemény egyik központi színhelye lesz.

Wass Albert öröksége

Wass Albert öröksége

2018. március 20. (kedd)

Emlékest és könyvbemutató várta az érdeklődőket hétfőn délután az MMK-ban, ami Wass Albert életének és munkásságának legfőbb eseményeit járta körbe.

Színházhoz méltó megemlékezés

Színházhoz méltó megemlékezés

2018. március 16. (péntek)

Végletekig feszült, rendkívül emberi és a végsőkig fordulatos darabot láthattak a nézők a Bartók színház stúdiótermében a Lélekharang ma esti premierjén.