Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Keserédes búcsú a színpadtól

2018. február 18. (vasárnap) 17:30 - Vass Ádám

Lapis Erika öt hónapos kismamaként lépett utoljára a Bartók színpadára, most minden erejével az anyaságra koncentrál fog. 

A Kuplékirály című, nagy sikerrel futó darab a szokásoknak megfelelően ismét telt ház előtt ment, de ezúttal némi meglepetés is várta a nézőket, és nem mellesleg az egyik főszereplőt is a függöny legördülése után. Lapis Erika már öt hónapos kismamaként úgy döntött, hogy ideje szünetet tartania és minden erejével az anyaságra koncentrálnia. A társulat pedig természetesen ezt nem hagyhatta szó nélkül, az előadás után meglepetéssel készült neki. Csadi Zoltán, a Bartók színház igazgatóhelyettese a darab végét követően kollégája mellé állt és egy csokor virággal köszöntötte őt, majd elmondta, egy színésznek annyi élete van, ahány szerepe, Lapis Erikának pedig rengeteg szerepe, rengeteg alakítása van, és eljön az a pillanat az életben, amikor a színészt utolérik a szerepek a magánéletében is.

- Kolléganőnk és barátunk, Lapis Erika most egy új szerep elé néz az életben, hiszen anya lesz. Ehhez kívánunk neki nagyon sok örömet, boldogságot, szeretet, és bár most egy ideig nélkülöznünk kell a színpadról, nagyon bízunk benne, hogy sokszor fogjuk még itt látni, mert a Bartók közönsége és közössége is visszavárja.

Lapis Erika mosolyogva mesélte, hogy néhány órával azelőtt derült ki számára, hogy az utolsó fellépés előtt öt hónapos kismamaként már nem fért bele az eredeti jelmezébe, így kénytelen volt egy korábbi ruháját felvenni, amiben még a híres francia sanzonénekesnőt, Édith Piafot alakította. Meglepetésért cserébe pedig meglepetéssel válaszolt, rögtönözve elő is adta a kis Veréb egyik leghíresebb dalát a közönség legnagyobb örömére, majd hosszú időre elbúcsúzott a Bartók színpadától és nézőitől.

A visszatérése kapcsán megjegyezte, nincsenek konkrét tervek, most elsősorban arra szeretne koncentrálni, hogy édesanya lesz.

- Próbálok nem gondolni a szünetre, próbálom magam nyugtatni, próbálok a tempóból visszavenni és átvenni egy másfajta életritmust, szóval most a békés harmóniába kerülés van önmagammal tervbe véve. Készülök természetesen, de egyelőre nem ástam bele magam a gyereknevelés rejtelmeibe, inkább csak ijesztgetném magam, ezért nem olvastam könyveket és hasonlókat, de érdekes, milyen csodálatos a természet, hiszen mindezt tényleg ösztönszerűen előhozza egy nőben, párommal mindketten nagyon lelkesen és nagyon izgatottan várjuk kislányunk érkezését.

A rovat további hírei: Kultúra

Vége az utolsó dalnak is

Vége az utolsó dalnak is

2018. június 17. (vasárnap)

Hangosan, pörgősen és többnyire jó zenékkel ért véget a tizedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton. Jövőre ugyanitt, ugyanekkor találkozunk. Addig viszont sok élmény vár még ránk, élen a Rockmaratonnal, amit most csak még jobban várunk.

Tetőpontján a hangulat

Tetőpontján a hangulat

2018. június 16. (szombat)

A harmadik nap a DUDIK-on egyben eddig a legjobb is volt, köszönhetően a zenekaroknak és a látogatóknak, akik szép számmal képviseltették magukat.

A Család Évadát hirdette meg Őze Áron

A Család Évadát hirdette meg Őze Áron

2018. június 15. (péntek)

Évadzáró társulati ülést tartottak a Bartók színházban, az elmúlt hónapot értékelése után pedig átadták a díjakat is azoknak, akik a legtöbbet tették idén a színházért.

Beindult a fesztivál

Beindult a fesztivál

2018. június 15. (péntek)

Túl vagyunk a DUDIK felénél és az biztos, hogy nem a csütörtöki számított a legerősebb napnak a négy közül, de a látogatók nem csalódtak, megkapták az igazi fesztiválérzést.

Tombolt a diákköztársaság

Tombolt a diákköztársaság

2018. június 14. (csütörtök)

Elkezdődött a tizedik DUDIK fesztivál, ahol az eső szerencsére elmaradt, de a nagy nevek megérkeztek és meg is alapozták a további három nap hangulatát.

Popstrand, nekünk idén is féláron

Popstrand, nekünk idén is féláron

2018. június 13. (szerda)

Ezen a nyáron is ötven százalékos kedvezménnyel látogathatja minden dunaújvárosi lakcímmel rendelkező érdeklődő az Agárdi Popstrand koncertjeit.

Este már a DUDIK-on bulizunk

Este már a DUDIK-on bulizunk

2018. június 13. (szerda)

Tizedik alkalommal indul el a város és a térség legnagyobb zenei fesztiválja, a Dunaújvárosi Diák Köztársasági Napok. Ebben az évben újra szerdától szombatig tart az őrület. Ma jön a Blahalousiana, a Bëlga és a Punnany Massif. A kisebbik zenei helyszínen a helyi erők adják a muníciót, vagyis a Pentele SKA Club, valamint a BeatKOHO.