Kettős terhelés előtt a Dunaferr

Szárszó Lajos - 2018. február 11. 7:52

A Dunaferr SE első, és a DSE Röplabda Akadémia másodosztályú csapata is pályára lép a vasárnapi játéknapon.

Igen nehéz hétvége előtt állnak Tomanóczy Tibor tanítványai, akik ezúttal Székesfehérváron, a MÁV Előre csapatai ellen játszanak. A többes szám nem véletlen, hiszen a felek az első, majd a másodosztályban is megmérkőznek egymással. Ráadásul ezek mindegyike igazi rangadó lesz, hiszen a csapatok játékereje közel azonos. Mivel az első osztály kap nagyobb figyelmet, ezért érdemes egy-két gondolattal ezt elemezni.

A két gárda az NBI-ben eddig egyszer találkozott egymással, melyen 3-2-es dunaújvárosi győzelem született, amely alátámasztja azt, hogy a csapatok tudása tényleg igen közel van egymáshoz. Pont ezek a mérkőzések azok, melyekre úgy készülnek a Dunaferr fiataljai, hogy mindenképpen meg kell nyerniük, hiszen csak így lehet szorosan ottmaradni az élboly mögött. Azt azonban nem lehet mondani, hogy Hatvany Zsolték az utóbbi időszakban csúcsformában lennének, mivel hazai pályán a Szolnoktól, míg idegenben a Pénzügyőrtől szenvedtek egyaránt 3-0-ás vereséget. Ahhoz tehát, hogy meg lehessen előzni a tabellán 18 ponttal a hetedik helyen álló MÁV-Előrét mindenképpen győzni kell, hiszen a Dunaferr 17 ponttal jelenleg a nyolcadik.

Képek: DO-archív

Tomanóczy Tibor: - Nagyon fontos mérkőzés vár ránk, mely joggal mondható rangadónak. A három pont megszerzéséért utazunk Székesfehérvárra, de ez nagyon nehéz lesz, mivel a fehérváriak jó csapatot alkotnak. Ahhoz, hogy legyen esélyünk a győzelem megszerzésére azt a játékot kell produkálnunk, melyet a Pénzügyőr elleni második és harmadik szettében mutattunk. A vasárnapi játéknapon tehát a 16 órától az első osztályban a MÁV Elõre SC - Dunaferr SE, míg a másodosztályban 18:30-tól Felsõváros-MÁV Elõre - DSE Röplabda Akadémia mérkőzések lesznek.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.