Dunaújváros Hetilap

Kezdődik a Vasmű út felújítása!

2018. február 2. (péntek) 9:19 - doszerk

A Vasmű út, Dózsa György út és Kossuth Lajos közötti szakaszának felújítása rövid időn belül elkezdődik. A kivitelezést a DVG Zrt. végzi, melynek összköltsége közel nyolcvanmillió forint.

A munkaterület átadás-átvétele február 5-én lesz, az ezt követő három munkanapon belül pedig elkezdik az ideiglenes forgalomtechnika kiépítését, valamint a kivitelezést is, mely (az időjárás függvényében) március 31-ig tart. A felújítás ideje alatt forgalomkorlátozásra kell számítani!

A felújítási szakasz a Dózsa György út útburkolat szélének vonalában kezdődik és 146 m hosszan tart. A felújítás során a meglévő aszfalt burkolat felújítását és az azt határoló szegélyek cseréjét is elvégzik.

A felújítás három üteme:

I. ütem: Ebben az ütemben a kivitelező cég a kiemelt szegélyek cseréjét végzi az út jobb és bal oldalán. Ekkor irányonként a külső forgalmi sávokat sávos terelőtáblákkal lezárják. A járművek számára minimum 3 méter széles forgalmi sávot biztosítanak. A csomóponti területen a bal oldali pályán a gépjármű forgalom részére két forgalmi sávot hagynak szabadon, így a jelzőlámpás forgalomirányítás zavartalanul működhet, mivel az irányokat külön engedi.

A Vasmű útról a körforgalom felől behajtókat egy sávra terelik, így a csomópont átmenő forgalma zavartalanul tud áthaladni a csomóponton a szabadon hagyott egy forgalmi sávban. A felújítási szakasz jobb oldalán lévő parkolót és taxi drosztot ideiglenesen megszüntetik és itt megállási tilalmat vezetnek be. A felújítási szakasz bal oldalán lévő taxi drosztot ideiglenesen szintén megszüntetik, illetve az itt lévő helyi-, helyközi- és távolsági buszmegállók áthelyezésre kerülnek a KNYKK Zrt.-vel egyeztetett helyre.

II. ütem: A második ütemben az első ütem forgalmi rendje változatlanul megmarad. A szegélyépítések a középsziget körül folytatódnak, melynek során a sávos terelőtáblákat áthelyezik.

III. ütem: Ebben az ütemben a marási és aszfaltozási munkákat, valamint az azt követő burkolati jelek festését végzi a kivitelező cég. Ebben az ütemben a jelzőlámpás forgalomirányítás sárga villogóra áll át. A felújítással érintett csomóponti ágon (Vasmű út 41.) található gyalogátkelőhelyet a burkolati jelek felmarása után le kell zárni, így ezen időszak alatt gyalogos átkelés itt nem lesz lehetséges. A gyalogátkelőhely csak a burkolati jelek felfestése után adható vissza a gyalogosoknak.

A rovat további hírei: Közélet

Csak így tovább, Dunaújváros: maszkos akciók!

Csak így tovább, Dunaújváros: maszkos akciók!

2020. április 06. (hétfő)

Rendkívüli húsvéti akciót hirdetett, maszkdíszítésre buzdít Pintér Tamás polgármester, a Maszkvarró Manufaktúra (MaMa) programja is csúcsra jár e napokban. A "jószolisok" is segítettek – hírcsokor a hajtás után.

Takarítógép a város útjain – türelmet kérnek az autósoktól

Takarítógép a város útjain – türelmet kérnek az autósoktól

2020. április 05. (vasárnap)

A járványügyi helyzet miatt csökkent forgalmat kihasználva a következő hetekben zajlik a város útjainak tavaszi nagytakarítása. Az autósoktól türelmet kérnek!

"... csak feladatokat kapott a kormánytól, forrást nem”

"... csak feladatokat kapott a kormánytól, forrást nem”

2020. április 05. (vasárnap)

Dunaújváros büdzséjét is érzékenyen érinti a kormányzati terv a gépjárműadó átcsoportosításáról – szeretett városunk mintegy 120 millió forinttal járul hozzá az állami védekezéshez, írta az Alfahír hírportál. Városi vonatkozások és hatékony költés követelése Pintér Tamás polgármestertől a hajtás után.

A fogyatékkal élőkről is gondoskodik az önkormányzat

A fogyatékkal élőkről is gondoskodik az önkormányzat

2020. április 04. (szombat)

Az idősek rendkívüli ellátása mellett új programot kezd a jövő héttől városunk önkormányzata: megszervezik a fogyatékkal élők ellátó programját is. Hajtás után az összes fontos részlet!

Önkéntesnek állt a polgármester és a képviselő

Önkéntesnek állt a polgármester és a képviselő

2020. április 03. (péntek)

Első kézből szerzett tapasztalatokat Pintér Tamás polgármester és Kálló Gergely országgyűlési képviselő a nyugdíjasok ellátásáról – ma önkéntesnek álltak, meleg ebédet szállítottak.

Dunaújváros kenyere: rendhagyó adományátadó, nemes gesztusokkal

Dunaújváros kenyere: rendhagyó adományátadó, nemes gesztusokkal

2020. április 03. (péntek)

Több mint 400 ezer forint gyűlt össze a Dunaújváros Kenyere jótékonysági akciónak köszönhetően az elmúlt hónapokban – az átadó ünnepséget rendhagyó módon szervezték ma délelőtt.  És nem csupán a maszkok meg a kesztyűk miatt – a kedvezményezett ugyanis továbbadta az adományt!

Csak előre: a Bartók gárdája is segít, ha kell

Csak előre: a Bartók gárdája is segít, ha kell

2020. április 02. (csütörtök)

Első körben az intézmény két kisbuszát a szállítási feladatokra, de ha kell, 25 dolgozó "élő erejét" is felajánlotta  Bartók Kamaraszínház az önkormányzat támogató programjának. Világ az egész színház a hajtás után a hajtás után.