Dunaújváros Hetilap

Kezdődik a Vasmű út felújítása!

2018. február 2. (péntek) 9:19 - doszerk

A Vasmű út, Dózsa György út és Kossuth Lajos közötti szakaszának felújítása rövid időn belül elkezdődik. A kivitelezést a DVG Zrt. végzi, melynek összköltsége közel nyolcvanmillió forint.

A munkaterület átadás-átvétele február 5-én lesz, az ezt követő három munkanapon belül pedig elkezdik az ideiglenes forgalomtechnika kiépítését, valamint a kivitelezést is, mely (az időjárás függvényében) március 31-ig tart. A felújítás ideje alatt forgalomkorlátozásra kell számítani!

A felújítási szakasz a Dózsa György út útburkolat szélének vonalában kezdődik és 146 m hosszan tart. A felújítás során a meglévő aszfalt burkolat felújítását és az azt határoló szegélyek cseréjét is elvégzik.

A felújítás három üteme:

I. ütem: Ebben az ütemben a kivitelező cég a kiemelt szegélyek cseréjét végzi az út jobb és bal oldalán. Ekkor irányonként a külső forgalmi sávokat sávos terelőtáblákkal lezárják. A járművek számára minimum 3 méter széles forgalmi sávot biztosítanak. A csomóponti területen a bal oldali pályán a gépjármű forgalom részére két forgalmi sávot hagynak szabadon, így a jelzőlámpás forgalomirányítás zavartalanul működhet, mivel az irányokat külön engedi.

A Vasmű útról a körforgalom felől behajtókat egy sávra terelik, így a csomópont átmenő forgalma zavartalanul tud áthaladni a csomóponton a szabadon hagyott egy forgalmi sávban. A felújítási szakasz jobb oldalán lévő parkolót és taxi drosztot ideiglenesen megszüntetik és itt megállási tilalmat vezetnek be. A felújítási szakasz bal oldalán lévő taxi drosztot ideiglenesen szintén megszüntetik, illetve az itt lévő helyi-, helyközi- és távolsági buszmegállók áthelyezésre kerülnek a KNYKK Zrt.-vel egyeztetett helyre.

II. ütem: A második ütemben az első ütem forgalmi rendje változatlanul megmarad. A szegélyépítések a középsziget körül folytatódnak, melynek során a sávos terelőtáblákat áthelyezik.

III. ütem: Ebben az ütemben a marási és aszfaltozási munkákat, valamint az azt követő burkolati jelek festését végzi a kivitelező cég. Ebben az ütemben a jelzőlámpás forgalomirányítás sárga villogóra áll át. A felújítással érintett csomóponti ágon (Vasmű út 41.) található gyalogátkelőhelyet a burkolati jelek felmarása után le kell zárni, így ezen időszak alatt gyalogos átkelés itt nem lesz lehetséges. A gyalogátkelőhely csak a burkolati jelek felfestése után adható vissza a gyalogosoknak.

A rovat további hírei: Közélet

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

2020. július 04. (szombat)

Töretlen lelkesedéssel kapcsolódtak be a Hankook dolgozói a cégcsoport önkéntes programjába – az abroncsgyár idén 37 közösségépítő projektelem támogatásáról döntött.

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

2020. július 02. (csütörtök)

Folytatták az elmúlt évek hagyományát, a köztisztviselők napjára időzítve adták át a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat – a város rangos elismerését Mészárosné Virág Éva és Tóth Péter Pál vehette át Pintér Tamás polgármestertől a Városházán rendezett csütörtöki ünnepségen.

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

2020. július 02. (csütörtök)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezte meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet ma délután.

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

2020. július 02. (csütörtök)

Az eddigi két óra helyett a jövő héttől már napi négy órát használhatják az úszni vágyók a Fabó Éva Sportuszoda belső medencéit.

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

2020. július 01. (szerda)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezi meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet; az eseményre csütörtökön kora délután várják a vendégeket.

Járdaseprő gép is járja a város útjait

Járdaseprő gép is járja a város útjait

2020. július 01. (szerda)

Új berendezést is bevetettek "A tiszta Dunaújvárosért!"jelszó jegyében, egyre több helyszínen találkozhatnak a városlakók a járdaseprő géppel, adta hírül a város hivatalos oldala.

Közgyűlés: 12 fontos döntés született a rendkívüli ülésen

Közgyűlés: 12 fontos döntés született a rendkívüli ülésen

2020. június 30. (kedd)

Halaszthatatlan ügyekben döntöttek a képviselők a járványhelyzet utáni első közgyűlésen: a rendkívüli ülésnek a Városháza "C" szárnya adott otthont ma délelőtt. Az ülés napirendjén 12 tétel szerepelt – részletek a hajtás után.