Remek siker az olaszok ellen

spigott - 2018. február 1. 19:26

Fordulatos csatában, az utolsó negyedben szerzett öt góljának is köszönhetően aratott 11-9-es győzelmet az olaszok elleni Európa Kupa találkozón a magyar női vízilabda válogatott.

Az olaszok elleni mérkőzéssel kezdte meg az Európa Kupa selejtezőjének küzdelmeit ma este Görögországban a magyar női vízilabda válogatott. Bíró Attila szövetségi kapitány több helyen is változtatott az oroszok elleni Világkupa-sikert követően, így ezúttal"csak" három dunaújvárosi játékosért, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Vályi Vanda jó játékáért szoríthattunk.
A mieink kezdésére mindenesetre nem lehetett panasza a szakvezetésnek, ugyanis csabai dóra révén már az első támadásból sikerült megszerezni a vezetést, s ugyan erre emberelőnyből hamar válaszoltak az olaszok, a folytatásban Vályi, Rybanska és Gurisatti találataival 4-1-re meglépett ellenfelétől válogatottunk. Ugyan a hajrában Palmieri szépített az álláson, így is kétgólos előnnyel vonulhatott az első szünetre együttesünk, mely azonban a második negyedre támadásban valamelyest visszaesett, így az olaszok tovább tudták csökkenteni hátrányukat, s bár Horváth Brigitta még egyszer visszaállította a mieink kétfás vezetését, a térfélcsere előtt ismét egyre olvadt válogatottunk előnye (4-5).

Gurisatti Gréta két góllal vette ki a részét a magyar válogatott győzelméből (Kép: mvlsz.hu/archív)

A második félidőt sajnos rosszul kezdte válogatottunk, s az olaszok másfél perc elteltével egyenlítettek, majd egy-egy elhibázott támadást követően a vezetést is megszerezték (6-5). Gyöngyössy Anikó révén ugyan gyorsan egalizáltak a mieink is, ám a harmadik negyed derekán előbb Queirolo, majd a harmadik találatát szerző Bianconi is bevette Kasó Orsolya kapuját, így az utolsó felvonás előtt már az olaszok álltak lényegesen közelebb a sikerhez (8-6). Együttesünk azonban nem adta fel, s a negyedik negyedben alig két perc alatt háromszor is mattolta ellenfelét, így újra magához ragadta a vezetést (8-9). Az olaszok próbálkoztak ugyan, de a magyar védelem jól működött, s mikor a 29. percben Gurisatti újra betalált, már 10-8-as előnynek örülhettünk. Nem sokkal később még feljött egyre az ellenfél, ám Csabai újabb találatával, illetve két kivédekezett emberhátránnyal végleg eldőlt a mérkőzés, melyet végül 11-9-re a magyar válogatott nyert, így a mieink jókedvűen készülhetnek a németek elleni pénteki összecsapásra.

Olaszország – Magyarország 9-11 (2-4, 2-1, 4-1, 1-5)

Magyarország: Kasó – Rybanska 1, Máté, Gurisatti 2, Horváth 1, Kövesdi, Parkes, Leimeter 2, Kuna, Gyöngyössy 1, Csabai 2, Vályi V. 2. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A további program

2018. 02. 02.
Olaszország–Izrael, 8:30
Magyarország–Németország, 10:00
Izrael–Németország, 18:00
Görögország–Magyarország, 19:30

2018. 02. 03.
Olaszország–Németország, 18:00
Görögország–Izrael, 19:30

2018. 02. 04.
Izrael–Magyarország, 7:30
Görögország–Olaszország, 9:00

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.