A címvédő érkezik a Kohászhoz!

spigott - 2018. március 16. 8:13

A Bajnokok Ligája-győztes, a bajnokságban is címvédő Győri Audi ETO KC elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket szombaton délután három órától a DKKA női kézilabda csapata.

Remek formát mutat, s legutóbbi nyolc mérkőzését megnyerte a bajnokságban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, mely jelenleg a negyedik helyen áll a K&H női kézilabda liga küzdelmeiben. Az előttünk álló hétvégén azonban lényegesen nehezebb feladat vár együttesünkre, mely szombaton délután három órától a címvédő, Győri Audi ETO KC gárdáját látja vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A Rába-parti zöld-fehérek jelenleg is vezetik a bajnokságot, eddig lejátszott tizennyolc mérkőzésükből tizenhetet megnyertek, s csak a Fradi elleni fővárosi vereség csúfítja valamelyest mérlegüket.

György László tanítványai az idén egy alkalommal találkoztak a Bajnokok Ligájában is vitézkedő győriekkel, s az októberi összecsapáson Görbiczék örülhettek a 29-17-es sikernek úgy, hogy már az első felvonás végén hét góllal, 13-6-ra vezettek. Nem a Kohász tehát a favoritja a szombat délután három órakor kezdődő dunaújvárosi mérkőzésnek, ám ez nem jelenti azt, hogy a mieink ne tennének meg mindent a minél szebb eredmény eléréséért. Tisztában van ezzel csapatunk vezetőedzője is, aki szerint a szombati találkozón mindenfajta nyomás nélkül léphetnek pályára, hiszen ezen a mérkőzésen nem nekik lesz veszíteni valójuk.

Micijevic játéka erősen kérdéses! (Képek: DO-archív)

- Nem készültünk külön erre a mérkőzésre, ugyanúgy gyakoroltunk, ahogy tettük ezt az eddigi bajnoki találkozóink előtt. Persze tisztában vagyunk azzal, hogy kivel játszunk szombaton, nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne tennénk meg mindent a pályán, de az látni kell, hogy a két csapatnak nem ugyanazok a céljai az idei szezonban. Mi szeretnénk elsősorban saját magunkra, a saját játékunkra koncentrálni, felszabadultan, ugyanakkor határozottan, agresszívan és masszívan szervezni a védekezésünket, illetve a támadásunkat egyaránt. Fontos, hogy bármi is lesz az eredmény, el tudjunk számolni magunkkal, emelt fővel hagyhassuk el a pályát, úgy, hogy kiadtuk magunkból a maximumot. Camila Micijevic továbbra is sérüléssel küzd, a bokája jelenleg messze van az ötven százalékostól is, majd meglátjuk, hogy mennyi feladatot tud vállalni, az biztos, hogy erőltetni nem fogjuk.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.