Ezúttal egy pont jutott!

2018. március 12. (hétfő) 19:48 - Szárszó Lajos

Szoros mérkőzésen játszott 2-2-es döntetlent a Nyírgyulaj otthonában a Dunaferr DUE Renalpin FC együttese az első osztályú futsal bajnokság alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.

Az elmúlt időszakban ismét felfelé ívelő pályát mutató Dunaferr DUE Renalpin FC ezúttal idegenben, a Nyírgyulaj KSE otthonában lépett pályára. A találkozó egyáltalán nem tűnt sétagaloppnak, hiszen a vendéglátók az idei kiírásban többek között a Haladás skalpját is begyűjtötték. Az összecsapást a hazaiak kezdték jobban, s két percen belül két alkalommal is veszélyt okoztak a Dunaferr kapuja előtt: a második percben Nagy Imre bombázott centikkel a kapu fölé, majd Siska Gergő nézett farkasszemet Reveland Zoltánnal, hálóőrünk azonban megnyerte kettejük párharcát. A másik oldalon Varga Csaba szánta el magát lövésre, melyet Pallai Gábor szépen hárított, majd az ötödik percben Horváth Norbert távoli próbálkozása kerülte el a kaput. A jó iramú találkozón a folytatásban is felváltva jöttek a lehetőségek, de gólt ekkor nem láthattunk. A hatodik percben Varga előtt adódott ziccer, Pallai azonban az utolsó pillanatban mentett, majd egy szépségdíjas Horváth-Varga támadás végén nem sikerült bevenni a hazaiak kapuját.

Ami azonban nekünk nem jött össze, az a hazaiaknak igen. A tizenegyedik percben Nagy Imre maradt egyedül a kapunk torkában, aki közvetlen közelről perdített a hálóba (1-0). A bekapott találat után megpróbált ritmust váltani a Dunaferr. A középkezdés után szinte azonnal meg volt a lehetőségünk az egyenlítésre, Szeghy Szabolcs azonban nagy helyzetből nem talált kaput, majd egy perc múlva Pál Patrik löketét hatástalanította Pallai. A Dunaferr nyomását azonban nem bírta ki a hazai védelem. Egy hazai szabadrúgás után Horváth Norbert szerzett labdát, aki a jobb oldalról kanyarodott kapu elé, és pontos lövéssel zörgette meg hazaiak hálóját (1-1). A következő három perc újabb két találatot hozott. Előbb Sánta sarkalásával vette vissza az előnyt a Nyírgyulaj, akik a vezetésnek csak két percig örülhettek, mivel Szeghy Szabolcs passzát Fridrich Dávid vágta a hálóba (2-2), ezzel kialakítva a félidei állást.

Képek: DO-archív

Az igen jó tempójú első felvonást követően akár a vezetést is megszerezhette volna a Dunaferr, de Schrancz Balázs szabadrúgását blokkolták a hazaiak, majd Pál Patrik szólózott, de miután a kapust is kicselezte, a kapufát találta el. Pálnak a huszonötödik percben ismét gólszerzési lehetősége adódott, lövésébe azonban a kapujából kirohanó Pallai vetődött bele. Ezt követően hatalmas rohamot indítottak a hazaiak, de sikerült megállítanunk őket. Tóth Béla bombáját hatástalanította Reveland Zoltán, majd Faragó kisszöglete okozott némi zűrzavart, de sikerült megoldanunk. A folytatásban ismét a Dunaferr lett a kezdeményező. Fridrich Dávid és Varga Csaba passzolgatása után nem sikerült a gólszerzés, majd Horváth Norbert lövését védte Pallai. Az újvárosi mezőnyfölény ellenére a kiválóan záró és önfeláldozóan védekező Nyírgyulaj őrizte a 2-2-es állást, sőt, négy perccel a vége előtt Reveland bravúrjára volt szükség, aki Nagy lövését hárította. A győzelmet mindenáron megszerezni akaró Dunaferr a 37. percben kapusa helyett mezőnyjátékost küldött pályára, majd az utolsó percben időt is kért, de a mérkőzés eredménye már nem változott.

Nyírgyulaj KSE - Dunaferr DUE Renalpin FC 2-2 (2-2)

Nyírgyulaj KSE: Pallai Gábor - Sánta János Attila 1, Nagy Imre 1, Siska Gergő, Angyalos András. Cserék: Végső Zsolt    - Faragó Lajos, Szabó Ádám, Tóth Béla Bence, Skorov Maksym, Gömze Antal, Vass Ottó László, Nagy Bence, Sárga Zsolt. Vezetőedző: Lovas Norbert.

Dunaferr DUE Renalpin FC: Reveland Zoltán - Horváth Norbert 1, Fridrich Dávid 1, Pál Patrik, Varga Csaba. Cserék: Rigó László, Cseresnyés Alex - Schrancz Balázs, Szeghy Szabolcs Géza, Boldizsár Csaba, Fekete Róbert, Szabó Tibor, Csányi Dávid István. Vezetőedző: Takó Csaba.

A rovat további hírei: Sport

Így is jár a dicséret!

Így is jár a dicséret!

2018. szeptember 22. (szombat)

Nagyot küzdött, de végül négygólos, 28-24-es vereséget szenvedett a címvédő Győri Audi ETO KC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a sportcsarnokban ma este.

Kezdő tornászok Trenka János kezei alatt

Kezdő tornászok Trenka János kezei alatt

2018. szeptember 22. (szombat)

A Dunaferr SE vezetőedzője Hunyady Dominikával közösen új korosztály, az első tagozatos általános iskolás lányok munkáját irányítja.

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

2018. szeptember 22. (szombat)

Negyedik mérkőzésén elveszítette első pontjait a városi kispályás labdarúgó bajnokág Campus Osztályában a Gaszisportvideo együttese.

Több jó teljesítmény kell

Több jó teljesítmény kell

2018. szeptember 22. (szombat)

A bajnoki ezüstérmes Ferencváros után a címvédő győrieket látja vendégül ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

2018. szeptember 21. (péntek)

A Szombathelyen zajló tornász Swietelsky Hun Challenge World Cup versenyen a Dunaferr SE versenyzője két szeren lépett porondra.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2018. szeptember 21. (péntek)

A második harmad elején már háromgólos hátrányban volt, s bár nagyot hajrázott, végül 3-2-es vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a Fradi otthonában.

Már csak a bajnok hibátlan

Már csak a bajnok hibátlan

2018. szeptember 21. (péntek)

Elszenvedte idei első vereségét a Steelworkers gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának harmadik fordulójában.