Ezúttal egy pont jutott!

2018. március 12. (hétfő) 19:48 - Szárszó Lajos

Szoros mérkőzésen játszott 2-2-es döntetlent a Nyírgyulaj otthonában a Dunaferr DUE Renalpin FC együttese az első osztályú futsal bajnokság alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.

Az elmúlt időszakban ismét felfelé ívelő pályát mutató Dunaferr DUE Renalpin FC ezúttal idegenben, a Nyírgyulaj KSE otthonában lépett pályára. A találkozó egyáltalán nem tűnt sétagaloppnak, hiszen a vendéglátók az idei kiírásban többek között a Haladás skalpját is begyűjtötték. Az összecsapást a hazaiak kezdték jobban, s két percen belül két alkalommal is veszélyt okoztak a Dunaferr kapuja előtt: a második percben Nagy Imre bombázott centikkel a kapu fölé, majd Siska Gergő nézett farkasszemet Reveland Zoltánnal, hálóőrünk azonban megnyerte kettejük párharcát. A másik oldalon Varga Csaba szánta el magát lövésre, melyet Pallai Gábor szépen hárított, majd az ötödik percben Horváth Norbert távoli próbálkozása kerülte el a kaput. A jó iramú találkozón a folytatásban is felváltva jöttek a lehetőségek, de gólt ekkor nem láthattunk. A hatodik percben Varga előtt adódott ziccer, Pallai azonban az utolsó pillanatban mentett, majd egy szépségdíjas Horváth-Varga támadás végén nem sikerült bevenni a hazaiak kapuját.

Ami azonban nekünk nem jött össze, az a hazaiaknak igen. A tizenegyedik percben Nagy Imre maradt egyedül a kapunk torkában, aki közvetlen közelről perdített a hálóba (1-0). A bekapott találat után megpróbált ritmust váltani a Dunaferr. A középkezdés után szinte azonnal meg volt a lehetőségünk az egyenlítésre, Szeghy Szabolcs azonban nagy helyzetből nem talált kaput, majd egy perc múlva Pál Patrik löketét hatástalanította Pallai. A Dunaferr nyomását azonban nem bírta ki a hazai védelem. Egy hazai szabadrúgás után Horváth Norbert szerzett labdát, aki a jobb oldalról kanyarodott kapu elé, és pontos lövéssel zörgette meg hazaiak hálóját (1-1). A következő három perc újabb két találatot hozott. Előbb Sánta sarkalásával vette vissza az előnyt a Nyírgyulaj, akik a vezetésnek csak két percig örülhettek, mivel Szeghy Szabolcs passzát Fridrich Dávid vágta a hálóba (2-2), ezzel kialakítva a félidei állást.

Képek: DO-archív

Az igen jó tempójú első felvonást követően akár a vezetést is megszerezhette volna a Dunaferr, de Schrancz Balázs szabadrúgását blokkolták a hazaiak, majd Pál Patrik szólózott, de miután a kapust is kicselezte, a kapufát találta el. Pálnak a huszonötödik percben ismét gólszerzési lehetősége adódott, lövésébe azonban a kapujából kirohanó Pallai vetődött bele. Ezt követően hatalmas rohamot indítottak a hazaiak, de sikerült megállítanunk őket. Tóth Béla bombáját hatástalanította Reveland Zoltán, majd Faragó kisszöglete okozott némi zűrzavart, de sikerült megoldanunk. A folytatásban ismét a Dunaferr lett a kezdeményező. Fridrich Dávid és Varga Csaba passzolgatása után nem sikerült a gólszerzés, majd Horváth Norbert lövését védte Pallai. Az újvárosi mezőnyfölény ellenére a kiválóan záró és önfeláldozóan védekező Nyírgyulaj őrizte a 2-2-es állást, sőt, négy perccel a vége előtt Reveland bravúrjára volt szükség, aki Nagy lövését hárította. A győzelmet mindenáron megszerezni akaró Dunaferr a 37. percben kapusa helyett mezőnyjátékost küldött pályára, majd az utolsó percben időt is kért, de a mérkőzés eredménye már nem változott.

Nyírgyulaj KSE - Dunaferr DUE Renalpin FC 2-2 (2-2)

Nyírgyulaj KSE: Pallai Gábor - Sánta János Attila 1, Nagy Imre 1, Siska Gergő, Angyalos András. Cserék: Végső Zsolt    - Faragó Lajos, Szabó Ádám, Tóth Béla Bence, Skorov Maksym, Gömze Antal, Vass Ottó László, Nagy Bence, Sárga Zsolt. Vezetőedző: Lovas Norbert.

Dunaferr DUE Renalpin FC: Reveland Zoltán - Horváth Norbert 1, Fridrich Dávid 1, Pál Patrik, Varga Csaba. Cserék: Rigó László, Cseresnyés Alex - Schrancz Balázs, Szeghy Szabolcs Géza, Boldizsár Csaba, Fekete Róbert, Szabó Tibor, Csányi Dávid István. Vezetőedző: Takó Csaba.

A rovat további hírei: Sport

Megvan az első győzelem

Megvan az első győzelem

2018. december 12. (szerda)

A negyedik negyedben törte meg a Marcali ellenállását a Dunaújvárosi Sárkányok NB II-es kosárlabda csapata.

Ismét az Aranyban futsaloznak

Ismét az Aranyban futsaloznak

2018. december 12. (szerda)

Újabb mérkőzésekkel folytatódik ma, illetve csütörtökön a futsal bajnokság küzdelemsorozata az Arany iskola tornatermében.

Éremeső a megyeszékhelyen

Éremeső a megyeszékhelyen

2018. december 11. (kedd)

Összesen huszonhárom érmet szereztek a Szondi Kupa elnevezésű székesfehérvári versenyen a Dunaferr SE és fiók szakosztályainak fiatal birkózói.

Vereség a véghajrában

Vereség a véghajrában

2018. december 11. (kedd)

Bő negyven percig vezetett, ám végül négygólos vereséget szenvedett a Kozármislenyben lejátszott NB I/B-s felnőtt bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es együttese.

Sportos DSE Karácsony

Sportos DSE Karácsony

2018. december 11. (kedd)

A DSE Röplabda Akadémia a Dunaújváros Sportcsarnokban tartott játékos karácsony ünnepséget, melyen szinte az összes utánpótlás játékos részt vett.

Nehezen, de hoztuk a kötelezőt

Nehezen, de hoztuk a kötelezőt

2018. december 10. (hétfő)

Nagy csatában gyűjtötte be a három pontot a Nyírgyulaj elleni hazai bajnokin a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Tovább a fejlődés útján

Tovább a fejlődés útján

2018. december 10. (hétfő)

Újabb előrelépést könyvelhet el a Dunaferr SE úszó szakosztálya az idei évben. A 2018-as esztendőt lezáró ünnepségen a hazai és nemzetközi sikereket is felelevenítették az egyesület tagjai.