Győzelmek után vereség

Szárszó Lajos - 2018. március 6. 8:05

A férfi kézilabdázók NB II-es bajnokságában a DAC a listavezető Budai Farkasok otthonában szenvedett vereséget.

Két győzelem után ezúttal az NB II-es bajnokság listavezetője ellen Törökbálinton, a Budai Farkasok ellen lépett pályára a DAC. A mieinknél nagyobb játékerőt képviselő gárda ellen jól kezdtük a mérkőzést. Gelencsér Ákos átlövéseinek és Bősz Richárd védéseinek köszönhetően a huszadik percig 1-2 gólos különbségen sikerült tartottuk a rendkívül jól játszó ellenfelünket. Ezt követően azonban a több sebből vérző, betegségek miatt meggyengült csapatunk egyre jobban elfáradt, miközben a két egyenértékű sorral rendelkező Farkasok a félidő végéig hat góllal elhúztak. A második félidőben megpróbálta megtartani az eredményt a DAC, ennek ellenére a jól játszó ellenfél fokozatosan elhúzott. A DAC mindent megtett a nagyarányú vereség elkerüléséért, de a több érthetetlen, túlzó, rosszindulatú bírói döntés ebben megakadályozta a mieinket, így végül 40-23-as vereséget szenvedett a Csermák-csapat.

Kép: DO-archív

Csermák Gábor: - Szokásunktól eltérően nem készültünk speciális taktikával az NBI/B-s játékosállománnyal rendelkező listavezetővel szemben. Mivel több meghatározó játékosunk is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik, így Takács Ádám és Borsos Roland sem tudta vállalni a játékot, míg Csermák Martin vádlisérüléssel volt kénytelen 60 percen keresztül a pályán játszani, így igen szűkös volt a keretünk. A vereség ellenére nagyon hasznos találkozót játszottunk, ami jól szolgálta a felkészülésünket a vasárnapi, 16 órakor kezdődő Gyömrő elleni hazai bajnokira!  

Budai Farkasok NKFT - Dunaújvárosi AC 40-23 (18-12)

Budai Farkasok NKFT: Molnár György, Szakács Bálint, Tarjányi Péter 3, Mészáros Gyula 5, Csordás Gábor 2, Valler Péter 5, Szövédffy Szabolcs 3, Glózik Balázs 7, Patkós Péter 3, Mateo Dioris 5, Báthori Gábor, Báthori Péter 1, Auer Christopher, Bődy Mihály, Maduszka Balázs, Zalai László 6. Vezetőedző: Fülöp Péter.

DAC: Bősz Richárd - Márfi Ákos 4, Szili Dániel 1, Csermák Martin 4, Gelencsér Ákos 6, Borsos Martin 5, Domak Dániel 3, Cserék: Pilka Benjamim, Papp Norbert (kapusok) - Borsos Roland, Busi Balázs, Szűcs Vilmos, Vajai Balázs. Vezetőedző: Csermák Gábor

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.