Idegenben is győzni akar a Kohász

spigott - 2018. március 3. 8:17

A bajnoki tabella utolsó előtti helyén álló Vasas otthonában lép pályára vasárnap este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Legutóbbi hat bajnoki mérkőzését megnyerte, így továbbra is a tabella ötödik helyén áll a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely vasárnap este hat órától a Vasas otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket. Együttesünk vetélytársa az utolsó előtti helyen áll a pontvadászatban úgy, hogy tizenöt lejátszott találkozójából egyet tudott csak megnyerni, s egy döntetlen mellett tizenhárom alkalommal szenvedett vereséget. A két gárda a bajnokság harmadik fordulójában már megmérkőzött egymással, s a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett összecsapáson a mieink nagyon sima, 34-21-es sikert arattak.

A csapatok helyezése és eddigi eredményei alapján tehát egyértelműen a Kohász a vasárnapi mérkőzés esélyese, ám György László vezetőedző szerint ez nem jelenti azt, hogy könnyelműen lépnek pályára a hétvégén.

- Nekünk minden mérkőzéshez úgy kell hozzáállnunk, hogy győzni akarunk, s nincs ez másként most sem, azért utazunk el a Vasashoz, hogy begyűjtsük a két bajnoki pontot. A hitvallásunk továbbra is az, hogy a stabil, jó védekezésből kiindulva késztessük hibára az ellenfelet, s maximális odafigyeléssel kezdjük el a mérkőzést. Az elmúlt időszakban ezt sikerült is jól megoldanunk, de minden mérkőzés más, s azt is tudomásul kell venni, hogy mindenki győzni szeretne, úgy gondolom, hogy a Vasas is, szóval annak ellenére, hogy mi vagyunk az esélyesek, igenis nagyon komolyan kell vennünk a találkozót.

Képek: DO-archív

Már csak azért is, mert előttünk van a Siófok fővárosi szereplése, melyen a Balaton-partiak csak óriási küzdelemben, 34-33-ra tudtak nyerni a Vasas ellen, vagyis oda kell figyelnünk, s a kemény védekezés mellett fegyelmezett támadójátékra lesz szükségünk ahhoz, hogy győztesen hagyhassuk el a pályát. Kielemeztük hétvégi ellenfelünket, tudjuk az erősségeiket, gyengéiket, de nekünk elsősorban saját magunkkal, a saját játékunkkal kell foglalkoznunk. Becsülettel felkészültünk a mérkőzésre, reményeink szerint jó egyéni teljesítményekkel, igazi csapatként játszva lépünk pályára vasárnap is, s tovább gyarapíthatjuk bajnoki pontjaink számát.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.