Már előre néznek a Kohász kézilabdázói

spigott - 2018. március 20. 13:00

Ugyan jelenlegi helyezése ad okot az elégedettségre is, nem a legjobb helyzetből várja a bajnokság folytatását a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

A címvédő Győr elleni 28-26-os hazai vereséggel véget ért a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának remek idei sorozata. Együttesünk sorozatban nyolc bajnoki mérkőzést nyert meg a 2018-as esztendőben, s bár a mögöttünk hagyott hétvégén először maradt pont nélkül, így is tartja negyedik helyét a tabellán. Kézilabdázóink nem sokat pihentek azonban, s bár legközelebbi tétmeccsükre csak áprilisban kerül majd sor, már hétfőnk munkába álltak, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a közeljövő bajnoki kihívásaira. A csapat mai edzése után azonban arra kértük György László vezetőedzőt, hogy tekintsen vissza a gárda mögött hagyott időszakra, s értékelje a közelmúltban nyújtott teljesítményt.

- Mindenképpen van szakmai értéke az elmúlt időszaknak, s ha saját magunkat figyeljük és értékeljük, akkor az megállapítható, hogy azért előrébb tudtunk lépni a szezon elejéhez képest. Egyénenként és csapatként, valamint a taktikai dolgokban is látható azért a fejlődésünk, de azt is látni kell, hogy az idény még nagyon hosszú és minden csapat életében jöhetnek hullámvölgyek, ahol a tudásunk alatt, s természetesen van olyan is, hogy a tudásunk felett teljesítünk. A célunk az, hogy ezeket a hullámvölgyeket kiegyenesítsük, s egy stabilan jó teljesítményt tudjunk nyújtani mérkőzésről mérkőzésre. Amennyiben az eredményeket figyeljük, lehet okunk az elégedettségre, s ha ránézünk a tabellára, akkor azzal is meg lehetünk elégedve, de tisztában kell lenni azzal is, hogy ez egy ideiglenes állapot, ahogy mondtam, a bajnokság vége még messze van.

A sorsolás ráadásul nem a legkedvezőbb, ugyanis most egymás után három találkozón is idegenben lép pályára csapatunk, s ezt követően sem várnak könnyű meccsek a Kohász kézilabdázóira.

- Borzasztóan nehéz mérkőzések állnak még előttünk, ugyanis a riválisainkkal rendre idegenben fogunk megmérkőzni, s nem lebecsülve a csapatunkat, ezek az együttesek is igen komoly játékerőt tudnak felmutatni. Fel kell tehát kötnünk a gatyánkat, hogy ezeket a meccseket megnyerjük, s pozitívan jöjjünk ki az előttünk álló rendkívül nehéz időszakból. A legfontosabb azonban az, hogy az elkezdett munkát folytassuk, minden meccsen hozzuk ki magunkból a lehető legtöbbet, s majd az eredményjelző megmutatja, hogy ez mire elég. Így volt ez a Győr elleni hazai találkozón is, úgy gondolom, hogy jól játszottunk egy nagyon erős ellenféllel szemben, emelt fővel jöhettünk le a pályáról, de ahogy a jelenlegi állást, úgy ezt sem kell túlértékelni. Erőt lehet belőle gyűjteni, lehet rá építeni, de hosszú távú következtetést nem szabad levonni belőle, mert meggyőződésem, hogy az előttünk álló mérkőzések, gondolok itt a Siófok, a Kisvárda, a Debrecen és a Vác elleni csatákra, ennél sokkal nehezebbek lesznek.

- Főleg úgy, hogy a sérülések sem kerülik el a csapatot. Miként lehet ezekkel is megbirkózni?

- Valóban, Bouti Fruzsina után sajnos Monori Orsolya is súlyosan megsérült, rá az idei szezonban, de még a következő elején sem számíthatunk. Ez most a legnagyobb problémánk, hiszen Orsi kieséses számomra és a csapat számára is óriási veszteség, mert ő egy olyan adottságokkal rendelkező játékos, aki nagy sebességgel, dinamikával kézilabdázik, s állandó veszélyt jelentett az ellenfélre, rá mindig figyelni kellett, s nagyon jól fejlődött a szezon elejétől fogva. Sajnos ő is kiesett a csapatból, így tovább szűkültek a lehetőségeink, de most már nem szabad keseregnünk, a baj megtörtént, most már azon kell dolgoznunk, hogy valahogy megoldjuk ezt a helyzetet, mert helyettesíteni az ő személyét és tudását sajnos most nem fogjuk tudni.

Monori Orsolya sérülése nagy veszteség a Kohásznak! (Képek: DO-archív)

- Legközelebb csak áprilisban lesz bajnoki mérkőzésetek, milyen munkát tudtok addig végezni?

- Nem könnyű a helyzetünk, mert ez a hét a válogatotté, így Tomasevics, Micijevic, Kovács és Klujber is hiányzik a közös gyakorlásokról, de próbáljuk hasznosan kitöltetni ezt az időszakot. Hétfőtől már edzünk, lesz három felkészülési meccsünk is, ma utazunk a Székesfehérvárra, csütörtökön jön a Kecskemét, míg 30-án a Vasashoz látogatunk. A helyzet azonban nem ideális, mert a Siófok elleni bajnokink csak április 7-én lesz, így három hétig nem játszunk tétmeccset, s nem lesz egyszerű így tűzben tartani a társaságot, főleg úgy, hogy egy-másfél hétig alapembereink hiányoznak. Nagy kihívás, nem egyszerű feladat, de dolgozunk tovább, s már hétfőtől csak a Siófok elleni bajnoki találkozó lebeg a szemünk előtt.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.