Meglepetés a futsal bajnokságban

spigott - 2018. március 1. 8:01

Hiába vezetett a szezon nagyobbik részében, nem jutott be a Dunaújvárosi Futsal Bajnokság döntőjébe a Steelworkers együttese.

Két sorsdöntő mérkőzést rendeztek meg szerdán este a Dunaújvárosi Futsal Bajnokság rájátszásának felsőházában. Az Arany iskola tornatermében, illetve az egyetemi sportcsarnokban megrendezett mérkőzéseken ugyanis a sorozat felsőházának első négy helyezettje lépett pályára, s a tét az volt, hogy közülük ki lesz az a kettő, aki bejut a fináléba.
A nap első mérkőzését a listavezető, s a bajnokság kezdete óta éllovas Steelworkers és a második Gazdagok és Szépek vívta egymással, de hiába kezdett jobban, s vezetett még a 17. percben is 4-1-ra az "Acélmunkások" alakulata, ellenfele nem adta fel a küzdelmet, a szünet előtt és után sorozatban hétszer vette be vetélytársa kapuját, s végül 9-6-os győzelmet aratva biztosította helyét a fináléban.

Az egyetemi sportcsarnokban a negyedik Dunaferr DUE Renalpin, illetve a harmadik Dunabiztos Micro játékosai húztak szerelést, s utóbbinak legalább egy döntetlent kellett volna elérnie ahhoz, hogy megszerezze a döntőt jelentő második helyet. A Dunabiztos jól is kezdett, az első félidő után 2-0-ra, míg a 27. percben már 3-0-ra vezetett, ám a dunaújvárosi futsal utánpótlás nem adta fel a küzdelmet, nagy hajrát nyitott, de hiába csökkentette minimálisra hátrányát, tovább már nem jutott, így a Dunabiztos Micro örülhetett a finálét jelentő 3-2-es győzelemnek.

Képek: DO-archív

Hiába vezetett tehát az alap- és középszakasz nagybbik részében a Steelworkers, s volt veretlen egészen a rájátszás utolsó előtti fordulójáig, a hajrát nem bírta, így a Dunabiztos Micro, valamint a Gazdagok és Szépek együttese jutott be a futsal bajnokság döntőjébe, melyet a Dunaferr DUE Renalpin FC élvonalbeli együttesének egyik hazai mérkőzése előtt rendeznek majd meg a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Eredmények

Steelworkers – Gazdagok és Szépek 6-9 (4-3)
Dunaferr DUE Renlapin FC – Dunabiztos Micro 2-3 (0-2)

A felsőház állása: 1. Gazdagok és Szépek 18 pont, 2. Dunabiztos Micro 18 pont, 3. Steelworkers 15 pont, 4. Dunaferr DUE Renalpin FC 10 pont, 5. City Cafe 7 pont, 6. Kemi-Ker Kft. 6 pont, 7. Siker Ablak GSV 3 pont, 8. Kulcs SE 0 pont.

Az alsóház állása: 1. Yaffaszünet 16 pont, 2. Kan-Ászok 16 pont, 3. Perkátai SE 12 pont, 4. B.T. Mirage 11 pont, 5. Black & White 7 pont, 6. Papa SE 7 pont, 7. FC Fakabát 6 pont, 8. Zéró Tolerancia 2 pont.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.