Szép eredmények a kadet bajnokságban

spigott - 2018. március 15. 18:12

Két fölényes győzelem mellett egy szoros vereség volt a mérlege a közelmúltban a DUE DSE Villámok kosárlabdázóinak a kadet bajnokságban.

Három találkozót játszott a közelmúltban a Dunaújvárosi Egyetem DSE Villámok fiú kosárlabda csapata a Regionális Kadet Bajnokság Dél-nyugati Régiójának küzdelmeiben. Az első bajnokin a városi vetélytárs Dunaújvárosi Sárkányok volt az ellenfél, s a pontok sorsa már az első felvonásban eldőlt, ugyanis ezt az időszakot 50-15-re nyerték a Villámok, akik agresszív letámadásukkal rendre zavarba hozták ellenfelüket, s végül könnyed, 181-48-as győzelmet arattak. A következő találkozót a Bonyhád ellen játszották a dunaújvárosi fiatalok, akik ezúttal is remekeltek, s már az első negyedben elléptek ellenfelüktől (32-5). A Sárkányok ellen is alkalmazott védekezés ezúttal is remekül működött, így a folytatásban sem volt egy súlycsoportban a két gárda, így a Villámok ezúttal is nagyon sima, 119-37-es sikernek örülhettek.

Kép forrása: DUE DSE-Villámok

A harmadik találkozót idegenben, a Marcali otthonában vívták meg Nagy Roland tanítványai, s bár három meghatározó játékosuk is hiányzott, végig remekül küzdöttek a hazai pálya minden előnyét élvező ellenféllel szemben. Hiába nyert meg azonban a négy negyedből hármat is a DSE, a másodikban összeszedett hátrányukat nem tudták ledolgozni, így 92-85-ös vereséget szenvedtek. A Villámok gárdája legközelebb március 18-án lép pályára a Siófoki Kosársuli ellen. A találkozó délelőtt tizenegy órakor kezdődik majd az egyetemi sportcsarnokban, s a hazaiak sok szeretettel várnak minden érdeklődőt az ingyenesen megtekinthető találkozóra.

Eredmények

Dunaújvárosi Sárkányok - Dunaújvárosi Egyetem DSE Villámok 48-181 (15-50, 10-42, 17-45, 6-44)
DUE DSE: Szűcs 49, Für 7, Kozma 5, Kiss 12, Németh 37. Csere: Csontos A. 27, Csontos D. 15, Pölöskey 6, Nagy P. 17, Széles,  Szloboda 6.

Dunaújvárosi Egyetem DSE Villámok - Bonyhádi KSE 119-37 (32-5, 32-9, 29-8, 26-15)
DUE DSE: Szűcs 15, Für 21/3, Kozma, Kiss 14, Németh 20. Csere: Csontos A. 6, Csontos D. 13, Pölöskey 14, Nagy P. 10, Széles 4, Szloboda 2, Rajcsányi.

Marcali VSZSE - Dunaújvárosi Egyetem DSE Villámok 92-85 (20-29, 34-15, 19-20, 19-21)
DUE DSE: Kiss 30, Németh 27, Kozma 6, Csontos A. 13, Fűr 5. Csere: Csontos D., Széles 4, Szloboda, Illés, Rajcsányi. Edzők: Nagy Roland, Nemanja Tomasevic.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.