Tavaszi rajt előtt

2018. március 12. (hétfő) 12:53 - spigott

A Szentlőrinc SE elleni hazai bajnokival kezdi meg a bajnokság tavaszi küzdelmeit szerdán délután a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Ugyan első két tavaszi bajnokija elmaradt, már nem kell sokat várnia a Dunaújváros PASE labdarúgóinak arra, hogy végre tétmérkőzésen is pályára lépjenek az NB III Közép Csoportjának tavaszi küzdelmeiben. A harmadosztály őszi idényét listavezetőként záró dunaújvárosiak ugyanis szerdán délután öt órától a Szentlőrinc SE elleni hazai mérkőzéssel kezdik meg a bajnokság tavaszi szakaszát, s ahhoz, hogy visszaelőzzék a tabellán a PMFC, valamint a Tiszakécske együttesét, mindenképpen nyerniük kell az idei esztendő első tétmeccsén.

Ez nem ígérkezik megoldhatatlan feladatnak, ugyanis ellenfelük a nyolcadik helyen áll a bajnoki tabellán úgy, hogy eddig lejátszott tizenhét találkozójából hetet nyert meg, s három döntetlen mellett hét alkalommal szenvedett vereséget. A szentlőrinciek nem kezdték jól a pontvadászat tavaszi küzdelmeit, ugyanis hétvégén hazai pályán szenvedtek 2-1-es vereséget a kiesés elkerüléséért küzdő Makó együttesétől, vagyis a papírforma alapján egyértelműen a mieink a szerda délutáni összecsapás esélyesei.

Képek: DO-archív

Tisztában van ezzel a Dunaújváros PASE vezetőedzője, dr. Dobos Barna is, aki a gárda ma délelőtti szezonnyitó sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nagyjából sikerült elvégezniük azt a munkát a téli felkészülés alatt, amit elterveztek, s elszántan, győzelemre éhesen várják szerdai bajnokijukat. A DPASE szakvezetője kiemelte, hogy az új játékosok beépítése sikerült, így a kapuban Bősz Levente bármikor bevethető, ha Vaszócsik Viktorral esetleg bármi történne, Pál Dávid és Kovács Gábor a védelemben jelenthet segítséget együttesünknek, míg a hosszú kihagyás után visszatérő Dobos Áronnal csapatunk támadójátéka léphet egy szinttel feljebb. Mivel együttesünk egyértelműen azt tűzte ki célként maga elé, hogy megtartsa téli helyezését, ehhez muszáj győzelmeket aratnia, így a Szentlőrinc SE elleni szerdai bajnokin is a három pontért lépnek pályára labdarúgóink.

A rovat további hírei: Sport

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. december 13. (csütörtök)

A harmadik helyen álló Veszprém otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este nyolc órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Rasmussen: folyamatosan fejlődött a csapat

Rasmussen: folyamatosan fejlődött a csapat

2018. december 13. (csütörtök)

Kim Rasmussen szövetségi kapitány szerint folyamatosan fejlődött a magyar női kézilabda-válogatott, ezért tudott remek mérleggel, négy győzelemmel és két vereséggel zárni a franciaországi Európa-bajnokságon.

Vidáman ünnepeltek a birkózók

Vidáman ünnepeltek a birkózók

2018. december 13. (csütörtök)

Fiatalok és veteránok, iskolavezetők és támogatók ünnepelték közösen a Dunaferr SE Birkózó Szakosztályának idei eredményeit a 2018-as karácsonyi ünnepségen.

Legyőzte Romániát, de kiesett a magyar válogatott

Legyőzte Romániát, de kiesett a magyar válogatott

2018. december 12. (szerda)

A magyar női kézilabda-válogatott 31-29-re legyőzte Románia csapatát a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének szerdai utolsó fordulójában, Nancyban, ennek ellenére nem jutott tovább csoportjából.

Tengernyi segítség

Tengernyi segítség

2018. december 12. (szerda)

A Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének igyekeznek segítséget nyújtani a 17. Carissa Kupa szervezői a január 4. és 6. között sorra kerülő 32 csapatos nemzetközi kispályás labdarúgó tornán.

Megvan az első győzelem

Megvan az első győzelem

2018. december 12. (szerda)

A negyedik negyedben törte meg a Marcali ellenállását a Dunaújvárosi Sárkányok NB II-es kosárlabda csapata.

Ismét az Aranyban futsaloznak

Ismét az Aranyban futsaloznak

2018. december 12. (szerda)

Újabb mérkőzésekkel folytatódik ma, illetve csütörtökön a futsal bajnokság küzdelemsorozata az Arany iskola tornatermében.