Tavaszi rajt előtt

2018. március 12. (hétfő) 12:53 - spigott

A Szentlőrinc SE elleni hazai bajnokival kezdi meg a bajnokság tavaszi küzdelmeit szerdán délután a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Ugyan első két tavaszi bajnokija elmaradt, már nem kell sokat várnia a Dunaújváros PASE labdarúgóinak arra, hogy végre tétmérkőzésen is pályára lépjenek az NB III Közép Csoportjának tavaszi küzdelmeiben. A harmadosztály őszi idényét listavezetőként záró dunaújvárosiak ugyanis szerdán délután öt órától a Szentlőrinc SE elleni hazai mérkőzéssel kezdik meg a bajnokság tavaszi szakaszát, s ahhoz, hogy visszaelőzzék a tabellán a PMFC, valamint a Tiszakécske együttesét, mindenképpen nyerniük kell az idei esztendő első tétmeccsén.

Ez nem ígérkezik megoldhatatlan feladatnak, ugyanis ellenfelük a nyolcadik helyen áll a bajnoki tabellán úgy, hogy eddig lejátszott tizenhét találkozójából hetet nyert meg, s három döntetlen mellett hét alkalommal szenvedett vereséget. A szentlőrinciek nem kezdték jól a pontvadászat tavaszi küzdelmeit, ugyanis hétvégén hazai pályán szenvedtek 2-1-es vereséget a kiesés elkerüléséért küzdő Makó együttesétől, vagyis a papírforma alapján egyértelműen a mieink a szerda délutáni összecsapás esélyesei.

Képek: DO-archív

Tisztában van ezzel a Dunaújváros PASE vezetőedzője, dr. Dobos Barna is, aki a gárda ma délelőtti szezonnyitó sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nagyjából sikerült elvégezniük azt a munkát a téli felkészülés alatt, amit elterveztek, s elszántan, győzelemre éhesen várják szerdai bajnokijukat. A DPASE szakvezetője kiemelte, hogy az új játékosok beépítése sikerült, így a kapuban Bősz Levente bármikor bevethető, ha Vaszócsik Viktorral esetleg bármi történne, Pál Dávid és Kovács Gábor a védelemben jelenthet segítséget együttesünknek, míg a hosszú kihagyás után visszatérő Dobos Áronnal csapatunk támadójátéka léphet egy szinttel feljebb. Mivel együttesünk egyértelműen azt tűzte ki célként maga elé, hogy megtartsa téli helyezését, ehhez muszáj győzelmeket aratnia, így a Szentlőrinc SE elleni szerdai bajnokin is a három pontért lépnek pályára labdarúgóink.

A rovat további hírei: Sport

Egygólos vereség Hollandia ellen

Egygólos vereség Hollandia ellen

2018. március 22. (csütörtök)

A magyar női kézilabda-válogatott 19-18-ra kikapott csütörtökön a világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hollandia csapatától Győrben, a decemberi kontinenstorna selejtezősorozatában.

Újabb Kohász-siker

Újabb Kohász-siker

2018. március 22. (csütörtök)

Hullámzó játékkal aratott 30-21-es győzelmet a Kecskemét elleni edzőmérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Tovább száguldanak a serdülők

Tovább száguldanak a serdülők

2018. március 22. (csütörtök)

A negyedik helyezett Tamási otthonában is nagyon sima győzelmet aratott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő együttese.

Továbbjutás a diákolimpián

Továbbjutás a diákolimpián

2018. március 22. (csütörtök)

A Dózsa iskola leány csapata a második, míg a fiúk az első helyen jutottak tovább a III. korcsoportos röplabda diákolimpia országos döntőjébe.

Feledtetni kell a kisiklást!

Feledtetni kell a kisiklást!

2018. március 21. (szerda)

A csapat hozzáállása nem volt megfelelő, így mindkét hétvégi mérkőzésüket elveszítették a Dunaújvárosi Sárkányok U14-es kosárlabdázói.

Boldog Dózsás gyermekek

Boldog Dózsás gyermekek

2018. március 21. (szerda)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola négy német – kompetencia - röplabda tagozatos osztálya vette át a DSE Röplabda Akadémia támogatását Tomanóczy Tibor ügyvezetőtől.

Ezüstérem az serdülőknél

Ezüstérem az serdülőknél

2018. március 21. (szerda)

Egy ezüstéremmel, s több értékes helyezéssel zárták a közelmúlt bajnoki versenyeit a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.