Tavaszi rajt előtt

2018. március 12. (hétfő) 12:53 - spigott

A Szentlőrinc SE elleni hazai bajnokival kezdi meg a bajnokság tavaszi küzdelmeit szerdán délután a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Ugyan első két tavaszi bajnokija elmaradt, már nem kell sokat várnia a Dunaújváros PASE labdarúgóinak arra, hogy végre tétmérkőzésen is pályára lépjenek az NB III Közép Csoportjának tavaszi küzdelmeiben. A harmadosztály őszi idényét listavezetőként záró dunaújvárosiak ugyanis szerdán délután öt órától a Szentlőrinc SE elleni hazai mérkőzéssel kezdik meg a bajnokság tavaszi szakaszát, s ahhoz, hogy visszaelőzzék a tabellán a PMFC, valamint a Tiszakécske együttesét, mindenképpen nyerniük kell az idei esztendő első tétmeccsén.

Ez nem ígérkezik megoldhatatlan feladatnak, ugyanis ellenfelük a nyolcadik helyen áll a bajnoki tabellán úgy, hogy eddig lejátszott tizenhét találkozójából hetet nyert meg, s három döntetlen mellett hét alkalommal szenvedett vereséget. A szentlőrinciek nem kezdték jól a pontvadászat tavaszi küzdelmeit, ugyanis hétvégén hazai pályán szenvedtek 2-1-es vereséget a kiesés elkerüléséért küzdő Makó együttesétől, vagyis a papírforma alapján egyértelműen a mieink a szerda délutáni összecsapás esélyesei.

Képek: DO-archív

Tisztában van ezzel a Dunaújváros PASE vezetőedzője, dr. Dobos Barna is, aki a gárda ma délelőtti szezonnyitó sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nagyjából sikerült elvégezniük azt a munkát a téli felkészülés alatt, amit elterveztek, s elszántan, győzelemre éhesen várják szerdai bajnokijukat. A DPASE szakvezetője kiemelte, hogy az új játékosok beépítése sikerült, így a kapuban Bősz Levente bármikor bevethető, ha Vaszócsik Viktorral esetleg bármi történne, Pál Dávid és Kovács Gábor a védelemben jelenthet segítséget együttesünknek, míg a hosszú kihagyás után visszatérő Dobos Áronnal csapatunk támadójátéka léphet egy szinttel feljebb. Mivel együttesünk egyértelműen azt tűzte ki célként maga elé, hogy megtartsa téli helyezését, ehhez muszáj győzelmeket aratnia, így a Szentlőrinc SE elleni szerdai bajnokin is a három pontért lépnek pályára labdarúgóink.

A rovat további hírei: Sport

Növekvő létszám az akadémián

Növekvő létszám az akadémián

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Egy éve jött létre, de a kiváló szervezettségnek, a céltudatos szakvezetői gárdának, a rutinos és fiatalos lendületű edzői csapatnak köszönhetően egyre népszerűbb a röplabda akadémia.

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Tizennégy óvodás csapat részvételével kezdődött meg a Margaréta tagóvoda udvarán ma délelőtt az ovi foci bajnokság harmadik fordulója.

Most nem ment az utánpótlásnak

Most nem ment az utánpótlásnak

2018. szeptember 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán, az ifik nagy csatában szenvedtek vereséget a vendég győriektől.

Nem volt esély a Fradi ellen

Nem volt esély a Fradi ellen

2018. szeptember 19. (szerda)

A mérkőzés első szakaszában támadásban, a végén védekezésben hibázott sokat, így tizenhárom gólos, 36-23-as vereséget szenvedett a Ferencváros elleni hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Abonyban remekeltek a birkózók

Abonyban remekeltek a birkózók

2018. szeptember 19. (szerda)

A Dunaferr SE és fiókegyesületeinek tizenegy birkózója jutott be az országos diákolimpiai döntőbe a Diák I. és Diák II-es korcsoportban.

Még szoros az élmezőny

Még szoros az élmezőny

2018. szeptember 19. (szerda)

Nem hozott túl sok izgalmat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának első három mérkőzése a sorozat negyedik fordulójában.

Vereség a Hepp Kupában

Vereség a Hepp Kupában

2018. szeptember 19. (szerda)

Harmincpontos vereséget szenvedett a MAFC Csepel ellen az erősen tartalékos Dunaújvárosi Sárkányok kosárlabda csapata a Hepp Kupában.