Végre győzelem!

spigott - 2018. március 24. 17:31

Fontos három pontot szerzett a Dunaújvárosi PASE labdarúgó csapata, mely magabiztos játékkal aratott 3-1-es győzelmet a Kozármisleny elleni bajnoki mérkőzésen.

Egy hazai döntetlen és vereség után idegenben, a tizenegyedik helyezett Kozármisleny otthonában folytatta az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit ma délután három órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Dobos Barna tanítványai a javítás reményében vágtak neki újabb találkozójuknak, ám ahhoz, hogy a tavaszi szezonban először győztesen hagyják el a pályát, elsősorban védekezésben kellett feljavulniuk a közelmúlt mérkőzéseihez képest.

A dunaújvárosiak érthetően nagyobb koncentrációval is kezdték az összecsapást, mint tették azt az Iváncsa elleni hazai bajnokin, s igyekeztek hamar magukhoz ragadni a kezdeményezést. A védelem szerencsére jól működött, s támadásban is sikerült megvalósítani azt, amit Dobos Barna kért a játékosoktól, így az első negyvenöt perc egyértelműen a mieinkről szólt. Ez szerencsére nemcsak a játék képében mutatkozott meg, hanem az eredmény alakulásában is, mivel Szepessy Róbert révén a 23. percben sikerült megszerezni a vezetést (0-1). A házigazdáknak érthetően több kockázatot kellett innentől vállalniuk, ám a DPASE remekül kontrollálta a mérkőzést, s az utolsó negyed órában eldöntötte a pontok sorsát. A 29. percben ugyanis Dobos Áron beadása után Tóth Tibor duplázta meg a mieink előnyét, majd a félidő hajrájában Dobos Áron szabadrúgása után került a labda Szepessy elé, s ő nem hibázta el a lehetőséget (0-3). A térfélcserét követően valamelyest visszavett a tempóból együttesünk, s bár lehetőségei így is adódtak, ezeket nem tudta kihasználni, míg a hazaiak egy utolsó percben szerzett tizenegyes góllal szépítettek, ám a DPASE magabiztos győzelmét így sem tudták megakadályozni (1-3).

Szepessy Róbert két góllal járult hozzá a DPASE biztos sikeréhez! (Kép: DO-archív)

dr. Dobos Barna: - A legfontosabb az volt, hogy ma nyerjünk, s ezt azért különösebb gond nélkül teljesíteni is tudtuk. Nagyon jól álltunk bele a mérkőzésbe, látszott a játékosokon is, hogy bizonyítani szeretnének, s az első félidőben egyértelműen a mi akaratunk érvényesült, így megérdemelten vonulhattunk háromgólos előnnyel a szünetre. A második felvonásban egy kicsit talán megnyugodtunk a nagy előny birtokában, s bár továbbra is mi irányítottunk, a hazai kiállítás után meg különösen, újabb gólt már sajnos nem tudtunk szerezni. A végén sajnos kaptunk egy találatot tizenegyesből, de ez már szerencsére nem számított, mert így is biztosan szereztük meg a három pontot. Különösen az első félidő játékával voltam elégedett, támadásban és védekezésben is sikerült előrébb lépnünk a közelmúlt mérkőzéseihez képest.

Kozármisleny – DPASE 1-3 (0-3)

Gólszerzőink: Szepessy R. 2, Tóth T. 1.

Kozármisleny: Kurucsai – Grabarics, Müllerlei, Tóth, Hleba (Horvát, 69.), Kiss (Petrovics, 37.), Kocsis, Bogdán, Kuntic, Fiáth, Torkos. Vezetőedző: Kovács Zoltán.

DPASE: Bősz – Kovács G., Farkas, Csehi, Pál (Horváth K., 82.), Dorogi, Sándor, Barna (Karacs, 76.), Dobos, Tóth (Molnár, 82.), Szepessy. Vezetőedző: dr. Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.