Átrobogott a Kohászon a Fradi

spigott - 2018. április 25. 19:31

Támadásban és védekezésben is gyengén teljesített, így nagyon sima vereséget szenvedett a Ferencváros elleni mérkőzésen a DKKA női kézilabda csapata. A fővárosiak már a 7. percben hat góllal vezettek, végig irányították a játékot, s végül 35-25-re győzték le kézilabdázóinkat a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

A bajnoki címre hajtó Ferencváros elleni hazai mérkőzéssel folytatta ma este hat órától a K&H női kézilabda liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. A mérkőzésnek ugyan a fővárosiak voltak az esélyesei, ám György László vezetőedző abban bízott, hogy ennek ellenére is képesek lesznek megnehezíteni ellenfelük dolgát, igaz ehhez a csapat minden egyes tagjától a maximumra volt szükség. Együttesünkből továbbra is hiányzott Bouti Fruzsina és a közelmúltban megműtött Monori Orsolya, s ezúttal Kovács Annára sem számított a hazai szakvezetés.

A mérkőzést ezzel együtt a Ferencváros kezdte lényegesen jobban, Jovanovic duplája után Lukács lőtt két könnyű gólt, így a negyedik percben már időt kellett kérnie György Lászlónak, hiszen alaposan meglógott a Fradi (0-4). A rövid pauzát követően sem akart összeállni a mieink támadójátéka és védekezése sem, s ezt Jovanovic büntette újabb találattal, s ekkor félő volt, hogy egy nagy zakóba is beleszaladhatnak a mieink (0-6).

A hosszú hazai gólcsendet Dombi Luca törte meg a 7. percben, s bár Oguntoye egymás után hármat is védett, a következő öt percben csak Micijevic tudott betalálni, így nem sikerült jelentősen csökkenteni a hátrányt sőt, a játékrész derekához érve a Fradi kétszer volt eredményes emberhátrányból is, visszaállítva ezzel a hatgólos előnyt (2-8). Sajnos a játékrész második fele sem alakult szépen hazai szempontból, mert együttesünk rettenetesen gyámoltalanul támadott, védekezésben sem működött gyakorlatilag semmi, így a 22. percben már tíz góllal vezetett a fővárosi alakulat (5-15). A félidő hajrája sem alakult szépen, a DKKA továbbra sem tudott feljavulni, így szezon legrosszabb első harminc perce után a Fradi 19-8-as vezetéssel vonulhatott a szünetre.

A második felvonásra óriási változásnak kellett volna beállni ahhoz, hogy legalább az amúgy is komoly hátrány ne nőjön tovább. Érezték ezt kézilabdázóink is, akik védekezésben és támadásban is összeszedték magukat, hét perc alatt öt gólt lőttek úgy, hogy mindössze egyet kaptak, így már Elek Gábornak kellett magához hívnia tanítványait (13-20).

Az időkérés alatt rendezte sorait a Fradi is, s bár a Micijevic és Szalai is bevette a fővárosi kaput, a túloldalon Pena vette kezébe a karmesteri pálcát, s mikor Van Der Heiden is beszállt a gólgyártásba, ismét kilenccel vezetett a vendégcsapat (16-25). Kézilabdázóink ekkor több ziccert, lövést is hibáztak, így ismét megvolt a tíz közte sőt, az 53. percben visszaállította a két gárda közti félidei különbséget a Fradi (19-30). A hajrában nem sokat törődtek a védekezéssel a csapatok, s bár ebben az időszakban valamivel a mieink voltak pontosabbak, a fővárosiak így is simán, 35-25-re nyerték az összecsapást, a látottak alapján sajnos teljesen megérdemelten.

György László: - Az első félidőben támadásban és védekezésben is rosszul teljesítettünk, így a Ferencváros ebben az időszakban eldöntötte a pontok sorsát. A második félidőben valamelyest azért feljavultunk, de egy ilyen szintű csapat ellen csak akkor lehet esély a jó eredményre, ha hatvan percen keresztül teljesítünk magas színvonalon. Átbeszéljük a mérkőzés legfontosabb tanulságait, próbáljuk kijavítani a hibáinkat, mert vasárnap nagyon fontos találkozó vár ránk Kisvárdán.

DKKA – FTC 25-35 (8-19)

DKKA: Oguntoye – Klujber 5, Szekerczés 2, Cifra, Micijevic 6, Szalai 4, Kazai 1. Csere: Tomasevics (kapus), Dombi 1, Bulath 2, Nick 1, Grosch 2, Molnár, Takács D. 1, Mihály P.. Vezetőedző: György László.

FTC: Bíró – Schatzl , Jovanovic 5, Snelder 3, Szucsánszki 3, Hornyák 2, Lukács 2. Csere: Hadfi (kapus), Szekeres, Mészáros 3, Van Der Heijden 5, Háfra 4, Pena 3, Márton 2, Faluvégi 2, Tóth N. 1. Vezetőedző: Elek Gábor.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.