Döntő meccs a fináléért

Szárszó Lajos - 2018. április 8. 17:01

Hazai környezetben játssza a bajnoki elődöntő harmadik összecsapását hétfőn este hét órától a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a BVSC ellen.

A harmadik, mindent eldöntő ütközetére készül a DUE-Maarks Graphics női vízilabda együttese, amely hétfőn este 19 órától a női vízilabda OBI elődöntőjében a BVSC-Zugló Diapolo együttesét fogadja. A végletekig izgalmassá vált a DUE-Maarks Graphics és a BVSC-Zugló Diapolo együttesei közötti elődöntő, mivel a valamely csapat két győzelméig tartó párharc állása 1-1. Érdemes azonban visszatekinteni a sorsdöntő harmadik meccs előtt, melyet hétfőn este 19 órakor rendeznek a Fabó Éva Sportuszodában. Az első ütközetben nagyszerűen irányította a találkozót Mihók Attila csapata, amely a második negyedben tudta megszerezni azt a kétgólos előnyt, melyet a legvégéig megtartott (11-9). Azon a meccsen a kapuban Laura Aarts több alkalommal a lehetetlennek tűnő lövéseket is hárította, míg a góllövésben és a csapat irányításában Garda Krisztina nyújtott kiemelkedő teljesítményt, aki egymaga négy alkalommal vette be Tóth Eszter kapuját.

A hazai győzelmet követően a fővárosban megrendezett mérkőzés teljesen más képet mutatott, melynek első felében a BVSC akarata érvényesült. Ezt követően a harmadik negyedben megtáltosodott a DUE, és három lőtt gólja mellé egyet sem kapva, majd Szilágyi Dorottya negyedik negyed elején lőtt találatával megfordította a mérkőzés állását. Ez volt az a pont, amelyet sem a játékvezetés, sem a BVSC szurkolótábora nem tudott elviselni. A játékvezető, pontosabban Fodor Rajmund érthetetlen kiállításokkal sújtotta a mieinket, miközben a magukat szurkolóknak tudó hazai hangadók nyomdafestéket nem tűrő káromkodásaikkal, a dunaújvárosi lányok irányában zajló tiszteletlen magatartásukkal vették ki részüket abból, hogy végül a BVSC egy góllal, 9-8 arányban tudta hozni a mérkőzést. Ez egyben azt jelenti, hogy holnap este a döntő ütközetre kerül sor, melynek végén kiderül, hogy melyik csapat lesz a döntő egyik résztvevője, ahol várhatóan az UVSE lesz a másik fél. A találkozón minden megtörténhet, ennek megfelelően nagyon kemény, szoros, szó szerint nagy ütközet várható, melynek végkimenetelét megjósolni lehetetlen.

Képek: DO-archív

Mi azonban bízunk a dunaújvárosi lányokban, akik az idei kiírásban számos bravúrt bemutattak már, ahol bebizonyosodott, hogy milyen nagyszerű közösséget alkotnak. Most is erre a maximális csapatmunkára lesz szükség, melyhez párosulnia kell a meghatározó játékosok bravúros megoldásainak is. Mivel a védekezésünk mindkét meccsen remekül működött, így most abban bízunk, hogy a speciális helyzetekből, vagyis az emberelőnyös játékokból minél többet tudunk majd kihasználni, amely a kapusteljesítmények mellett biztosan döntő lesz. Az biztos, hogy a medencében a víz forrni fog, és az is, hogy a lányoknak a legnagyobb külső segítséget a fantasztikus közönsége adhatja meg, akik sportszerű szurkolásuk mellett azt is bebizonyíthatják, hogy nem kell ahhoz az ellenfél játékosait rosszalló kiabálásokkal tiszteletlenül illetni, hogy saját csapata győztesen hagyja el a medencét.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.