Egy lépéssel közelebb a döntőhöz

Szárszó Lajos - 2018. április 9. 12:45

Székesfehérváron szerepelt a DSE Röplabda Akadémia U13-as mini fiú csapata, mely ezúttal ezüstéremmel térhetett haza a megyeszékhelyről.

Mozgalmas napok vártak a DSE Röplabda Akadémia U13-as mini fiú csapatára, hiszen a fiatalok a Dózsa Iskola színeiben a Diákolimpián versenyeztek, majd szombaton már Székesfehérváron játszottak. Kövessy Balázs tanítványainak több okból is fontos volt ez a torna, hiszen ezen keresztül vezet az út az országos döntőig, valamint itt avatták fel új mezeiket a fiatalok. A mostani tornán hat csapat vett részt, melyeket két hármas csoportba osztottak, így a DSE gárdája a Delta RSE és a PTE-PEAC csapatait kapta a csoportkörben. Kettejük közül a Delta már több alkalommal tudott borsot törni a mieink orra alá, hiszen az eddig lejátszott öt meccsből háromszor győzték már le a DSE röpiseit, míg mi kétszer voltunk győztesek ellenük. Az első csoportmeccsen tehát a tét az volt, hogy összesítésben kiegyenlítődjön a párharc állása, így igazi presztízscsatát láthattunk.

Fiaink kiválóan összpontosítottak, amely remek játékkal párosult, így sikerült 2-0 arányban legyűrni a Delta gárdáját. A második csoportmeccsen folytatódott a kiváló játék a PTE-PEAC ellen, akiket még simábban, 3-0-ra győztek le Béres Mátyásék, mely a csoportelsőséget hozta magával. A másik ágról a bajnokságot vezető Dág, és a hazai Székesfehérvár jutott tovább, akik közül a döntőbe jutásért a dágiak ellen kellett sikert aratni. Fiataljainknak ma ez sem jelentett akadályt. Remek játékkal, szép labdamenetek után sikerült 2-1-re hozni a meccset, amely a döntőbe jutást eredményezte, ahol a Székesfehérvár volt az ellenfél. Ezen a találkozón ugyan elvesztette veretlenségét a DSE Röplabda Akadémia U13-as együttese, hiszen a hazai alakulat győzött 2-1-re, ettől függetlenül csakis pozitív érzésekkel zárhattuk a tornát. A fiúk ismét túl tudták szárnyalni eddigi teljesítményüket, főként azzal, hogy a listavezető Dágot megverték, hiszen ezzel egy igen értékes trófeát sikerült begyűjteni.

Kövessy Balázs edző, DSE Röplabda Akadémia: - Ma ismét tettünk egy nagy lépést az Országos Mini Bajnokság Döntője felé. Végre a torna teljes játéknapján kiegyensúlyozott játékot tudtunk hozni, és csupán a döntőben szenvedtünk vereséget. Ezért azonban semmi okom sincs arra, hogy csalódott legyek, mivel a döntőből is emelt fővel tudtunk távozni. Legközelebb április 14-én Kecskemétre utazunk, majd a bajnokság utolsó fordulóját, április 21-én Dunaújvárosban fogjuk megrendezni, melyre csapatunk és a DSE Röplabda Akadémia szeretettel várja a szurkolókat.  Gratulálok minden játékosomnak, külön Peredi Zoltánnak, aki csapatunk legjobbja volt.  

A DSE Röplabda Akadémia U13-as mini fiú csapata: Béres Mátyás, Matyiak Zsolt, Kulik Noel, Sipos Erik, Bekker Kristóf, Jakab Roland, Fábián Levente, Gyurcsó Gábor, Szilágyi András, Pász Olivér, Peredi Zoltán, Gál Krisztián.

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.