Egyenlített a BVSC!

Szárszó Lajos - 2018. április 6. 21:40

A harmadik meccs dönt a fináléba jutásról, miután az elődöntő második felvonásán egygólos vereséget szenvedett a BVSC otthonában a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

A női vízilabda elődöntő második felvonására került sor a DUE-Maarks Graphics és a BVSC-Zugló Diapolo csapatai között. Mivel a párharcot valamely csapat két győzelméig játsszák, melynek első összecsapásán a hazai pálya előnyét kihasználva Mihók Attila tanítványai diadalmaskodtak, a mai, második összecsapásnak az volt a tétje, hogy vagy söpréssel jut be a DUE a bajnoki döntőbe, vagy egy esetleges Vasutas siker esetén harmadik mérkőzésre kerül sor. Mint azt a találkozó előtt Garda Krisztina, a Dunaújváros csapatkapitánya nyilatkozta, rendkívül kiélezett, kemény párharcra várt, melynek úgy kell nekiállni, mintha ez lenne az első összecsapás, hiszen véletlenül sem szabad abba a csapdába esni, mint a tavalyi évben. Az első akciók, csakúgy, mint az első meccsen, mindkét oldalon kimaradtak, majd emberelőnybe kerültünk, melynek lejártakor Szilágyi Dorottya vette be a hazaiak kapuját (0-1). A következő emberelőnyös lehetőségünk sajnos kimaradt, míg a túloldalon Hertzka Orsolya jól sáfárkodott az emberelőny adta lehetőséggel (1-1).

Sőt, a BVSC a következő fórt is kihasználta, ismét Hertzka volt eredményes, ezzel átvette a vezetést a fővárosi gárda (2-1), de azt a jó védekezésünknek köszönhetően növelni nem tudta. A visszatámadásnál ismét meg volt az emberelőny adta lehetőség, az azonban kimaradt, miután Tóth hárítani tudott. A következő előny azonban már bement, melyet Horváth Brigitta értékesített (2-2). A negyed hajrájában ötméterest értékesített a BVSC Utassy révén (3-2), így ismét az egyenlítésért támadhattunk, az azonban az első nyolc percben nem sikerült. A második negyed eleje sem hozott szerencsét csapatunknak, mivel Szilágyi Dorottya lövését védte Tóth Eszter, majd a rendkívül jó napot kifogó Hertzka emberelőnyből növelte a hazai előnyt (4-2). A kétgólos hátrány oka azonban nem a védekezésünk hibáiból adódott, inkább abból, hogy elől nem tudtuk érvényesíteni akaratunkat, ezzel együtt értékesíteni helyzeteinket. Ez is oka lehetett Mihók Attila időkérésének, ami után a fantasztikus formában játszó Tóth Eszter két lövést hárított, melyet elől megúszás után Kuna Szonja hálált meg (5-2). Ám még mielőtt teljesen meglépett volna a BVSC, Szilágyi Dorottya bombája jutott a hazai kapuba (5-3). Ekkor újabb emberhátrányba kerültünk, Garda Krisztina szállt ki a játékból, melyből Varga Viktória volt eredményes (6-3), így háromgólos hátrányból kellett nekivágni a második félidőnek.

Az azonban jól indult, hiszen Geraldine Mahieu centerből volt eredményes (6-4), majd remek védekezés után támadásunk végén büntetőhöz jutottunk, melyet kegyetlenül értékesített Gurisatti Gréta (6-5). Az ellentámadásnál ismét jól zárt a védelem, így ekkor az egyenlítésért támadhattunk. Lövésünk azonban elakadt a hazai blokkon, ezért ismét a védekezésre kellett összpontosítani. Ez nem sikerült jól, mivel Garda Krisztina maradt le a hazai támadóról, így emberhátrányba kerültünk, de azt megúsztuk. Ezt követően kettős fórt sikerült hibázni, hiszen támadóhibát fújt a játékvezető, de hátul ismét mindenki a helyén volt. Az egyenlítés büntetőből sikerült, melyet ezúttal Szilágyi Dorottya értékesített precízen (6-6), így ezt a negyedet 3-0-ra nyerte meg a DUE, mely a kapunkban kiválóan védő Kiss Alexandrának is köszönhető volt. A záró felvonás elején már a vezetésért támadhattunk, de az sehogyan nem akart sikerülni a határozottan felkeményedett BVSC védelemnek köszönhetően. Végül ez is sikerült, melyet ismét jó védekezés előzött meg, mégpedig Szilágyi Dorottya révén, aki remekül lőtt távolról (6-7). Hihetetlen energiát fektettek bele ekkor Mihók Attila tanítványai a játékukba, de közben, a vége előtt három és fél perccel sajnos Gurisatti Gréta kipontozódott, miután harmadszor állították ki. Ráadásként ötméterest lőhetett a BVSC, melyet nem hibázott el Hertzka (7-7), majd ismét büntetőhöz jutottak, melybe ugyan belekapott Kiss Alexandra, de hárítani nem tudta (8-7).

Képek: DO-archív

Hihetetlen izgalmak maradtak tehát a végjátékra, melynek legelején kért időt Mihók Attila. Miután a hazaiak Szilágyi lövését blokkolták, elől voltak eredményesek, Hertzka révén (9-7), így mindenképpen kellett ahhoz az újvárosi gól, hogy a legvégén a döntetlen elérhető legyen. 58 másodperccel a végső dudaszó előtt jött is Szilágyi Dorottyától a találat (9-8), majd miután a védekezés rendben volt, az egyenlítésért támadhattunk. Mivel ez nem sikerült, így a végén a hazaiak örülhettek, akik visszavágtak az első meccsen elszenvedett vereségért. Ez egyben azt jelenti, hogy a döntőbe jutásról a harmadik, mindent eldöntő meccs fog dönteni, melyet 9-én, hétfőn este 19 órától rendeznek meg a Fabó Éva Sportuszodában.

BVSC-Zuglo Diapolo - DUE Maarks Graphics 9:8 (3:2, 3:1, 0:3, 3:2)

BVSC-Zuglo Diapolo: Tóth Eszter Flóra - Hertzka Orsolya 5, Farkas Tamara, Leimeter Dóra, Kuna Szonja 1, Kele Nikolett, Gyöngyössy Anikó. Cserék: Doroszlai Vanda - Farkas Kata, Utassy Kata 1, Besszer Eszter, Takács Orsolya, Varga Viktória 2, Máté Zsuzsanna. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

DUE Maarks Graphics: Laura Aarts - Szilágyi Dorottya 5, Gurisatti Gréta 1, Geraldine Mahieu 1, Vályi Vanda, Mchunu Hlengiwe, Vályi Fanny. Cserék: Kiss Alexandra (kapus) – Horváth Brigitta 1, Ziegler Diána, Sajben Nikolett, Garda Krisztina, Lara Luka, Brezovszki Gerda. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.