Előnyben az UVSE

2018. április 25. (szerda) 20:29 - Szárszó Lajos

Kihasználta a hazai pálya előnyét a női vízilabda bajnoki döntő első felvonásán a címvédő UVSE, mely 7-5-re nyert az emberelőnyeivel rosszul gazdálkodó DUE-Maarsk Graphics csapata ellen.

Három győztes mérkőzésig tart az OBI-es női vízilabda bajnokság döntője, melynek első felvonását rendezték ma az UVSE otthonában. A DUE-Maarks Graphics együttese arra készült, hogy akár az első összecsapáson meglepje a többszörös bajnokot, míg a lilák arra törekedtek, hogy kijöjjön a küzdelem során a két gárda közötti különbség. Az első hazai akció végén ötmétereshez jutott a fővárosi gárda, azt azonban Laura Aarts remek mozdulattal hárította. A másik oldalon azonban sikerült góllal zárni az akciót Mchunu Hlengiwe révén, aki hat méterről vette be Gangl kapuját (0-1). Az egyenlítésre három akcióból is megvolt az esélye az UVSE-nek, azonban kiválóan működött a védekezésünk, és Aarts is kiválóan semlegesített egy ejtést. Slingi ezúttal a kapufát találta el, majd Garda Krisztinát állították ki a játékvezetők, melyet Rebecca Parkes használt ki (1-1). Középkezdés után Horváth Brigitta harcolt ki ötméterest, melyet Gurisatti Gréta értékesített (1-2). Az egyenlítésre nem kellett sokat várni, Tóth Csabai Dóra előnyből talált be (2-2), majd egy kiváló labdaszerzés után Mihók Attila kért időt, de újabb találat már nem született.

A második nyolc perc elején Laura Aarts mutatott be remek védést emberhátrányos védekezés végén, majd a felső léc mentette meg csapatunkat a góltól. A támadásaink sajnos idejekorán elhaltak, de Garda Krisztina blokkja megvédte kapunkat. Egy-egy játékvezetői döntés viselte meg az edzőket, főként, amikor már másodszor állították ki Szilágyi Dorottyát. Aarts azonban továbbra is magas szinten védett, ráadásul egymás után két alkalommal, melyre szükség is volt, hiszen kontra miatt megint nem sikerült lövéssel befejezni az akciót. Láthatóan idegesen játszott mindkét csapat, így a kérdés az volt, hogy melyik fél nyugszik meg hamarabb, amely akár a végső siker elérését is jelenthette volna. Keszthelyi blokkolta Gurisatti vízre pattintott bombáját, míg az újvárosi kapu előtt Ziegler Diána remek ütemben szerzett labdát. A gól nélküli második nyolc perc után Vályi Vanda hozta el a ráúszás végén a labdát, majd emberelőnyből lőtte ki a hosszú sarkot Keszthelyi Rita, mely találattal átvette a vezetést az UVSE (3-2), majd ismét ő talált be, ezúttal akcióból (4-2). Keszthelyi megállíthatatlanná vált (5-2), ezzel jelentős hátrányba kerültünk.

képek: DO-archív

Gurisatti Gréta harcolt ki ötméterest, melyet Garda Krisztina vízre pattintott lövéssel váltott gólra (5-3). Kiváló védekezést követően Szilágyi Dorottya lövése csattant a kapufán, majd emberelőnyből Tóth Csabai Dóra talált a kapuba (6-3). A baj azonban nem csak ez volt, hanem az is, hogy begyűjtötte a harmadik kiállítását Szilágyi Dorottya, aki ezzel végleg kiállt a játékból. Gurisatti Gréta szépségdíjas egyéni akció végén csökkentette hátrányunkat (6-4), sőt, Vályi Vanda egyre szűkítette a különbséget (6-5), amely lezárta ezt a negyedet. A záró nyolc perc UVSE góllal kezdődött, Tóth Csabai Dóra Gurisatti kiállítását használta ki (7-5), aki túloldalon egyet kiharcolt, az azonban kimaradt. Laura Aarts tartotta meccsben csapatunkat, elől viszont kihasználatlan maradt az emberelőnyünk. A következő lövésünk blokkban akadt el, majd bő egy perccel a vége előtt ismét kimaradt az emberelőnyös támadásunk, amely az UVSE győzelmét jelentette.

UVSE Kft. – DUE-Maarks Graphics 7-5 (2-2, 0-0, 4-3, 1-0)

UVSE Kft.: Gangl Edina - Rebecca Parkes 1, Keszthelyi Rita 3, Vivian Sevenich, Margaret Ann Steffens, Tóth Csabai Dóra 3, Takács Vivien. Cserék: Maczkó Lilla - Mucsy Anna Mandula, Pap Médea Rebeka, Szücs Gabriella, Gyárfás Dorottya, Kiss Eszter Lara, Pap Mónika. Vezetőedző: Benczúr Márton.

DUE-Maarks Graphics: Laura Aarts - Szilágyi Dorottya, Gurisatti Gréta 2, Lara Luka, Garda Krisztina 1, Ziegler Diána, Mchunu Hlengiwe 1. Cserék: Kiss Alexandra - Sajben Nikolett, Horváth Brigitta, Geraldine Mahieu, Vályi Vanda 1, Brezovszki Gerda, Vályi Fanni. Vezetőedző: Mihók Attila.

A döntő menetrendje:

1. mérkőzés: 2018. április 25. 19:00 UVSE Kft. – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 7-5
2. mérkőzés: 2018. május 5.15:00 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – UVSE Kft.
3. mérkőzés: 2018. május 10. 18:00 UVSE Kft. – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics
4. mérkőzés (ha szükséges): 2018. május 12. 19:00 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – UVSE Kft.
5. mérkőzés (ha szükséges): 2018. május 16. 17.00 UVSE Kft. – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics

A rovat további hírei: Sport

Megvannak az év legjobbjai

Megvannak az év legjobbjai

2020. június 04. (csütörtök)

Kalmár Tibor személyében dunaújvárosi díjazott is örülhetett a Magyar Jégkorong Szövetség egyéni elismeréseinek odaítélésénél.

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

2020. június 03. (szerda)

Tíz dunaújvárosi csapat méri össze egymással erejét szombaton a VI. Nemzeti Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornán.

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

2020. június 03. (szerda)

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elkészítette a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőinek kiemelését.

Nagy lehetőség előtt az olimpiára készülő sportolók

Nagy lehetőség előtt az olimpiára készülő sportolók

2020. június 02. (kedd)

Miután a globális koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották a 2020-ra tervezett tokiói nyári olimpiát, a japán szervezők meghosszabbították a Tochigi Prefektus területére vonatkozó edzőtáborozási lehetőségeket. Erről a szigetországi fél a halasztás bejelentése után nem sokkal értesítette a Magyar Olimpiai Bizottságot.

Formula 1 - Július 19-én lesz a verseny a Hungaroringen

Formula 1 - Július 19-én lesz a verseny a Hungaroringen

2020. június 02. (kedd)

Július 19-én versenyez a Forma-1-es világbajnokság mezőnye a Hungaroringen - derült ki a sorozat kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media keddi közleményéből, amely a koronavírus-járvány miatt csak júliusban elrajtoló idény első nyolc versenyhétvégéjét tartalmazza.

Kispályás foci - Irány a pálya!

Kispályás foci - Irány a pálya!

2020. június 02. (kedd)

A VI. Nemzeti Kupával, valamint a XVIII. Dunaújváros Kupával kezdi újra kispályás labdarúgó tornáit a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.

Hosszabbított kvalifikációs időszak

Hosszabbított kvalifikációs időszak

2020. június 01. (hétfő)

A súlyemelők tokiói olimpiára selejtező időszaka október 1-jén folytatódik és 2021. április 30-án ér véget a sportági világszövetség (IWF) honlapjának híre szerint.