Fontos siker Debrecenben

spigott - 2018. április 13. 19:55

Nagy csatában, a véghajrában szerzett két góljának is köszönhetően aratott 4-2-es győzelmet Debrecenben a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata.

Idegenben, a Debreceni egyetem csapatának otthonában folytatta a bajnoki rájátszás "A" csoportjának küzdelmeit ma este hat órától a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata, melynek mindenképpen győznie kellett ahhoz, hogy ne szakadjon le véglegesen a listavezető Berettyóújfalu mögött.
Csapatunk sajnos továbbra is nélkülözte elsőszámú centerét, Fekete Róbertet, ám hosszú Ádám egy remek egyéni megoldás végén már a 3. percben megszerezte a vezetést a dunaújvárosiaknak, így a megfelelő alap megvolt a jó folytatáshoz (0-1). A mieink gyors találatát követően azonban sokáig csak helyzetekig jutottak a felek, ám a Dunaferr kapujában Reveland Zoltán, míg a házigazdákéban Dobi Attila parádézott, így hiába kerültek többször is ziccerbe a csapatok, az eredmény sokáig nem változott.

A 11. percben Tóth Attila, majd nem sokkal később Schrancz Balázsa lőtt kapufát, közben Dobi és Reveland is bemutatott egy-egy bravúrt. A félidő hajrája előtt nagyon feljött a házigazda, ám egy gyors időkéréssel rendezte sorait a Dunaferr, mely az utolsó percekben több nagy helyzetet is kialakított, s erőfeszítéseit a 20. percben végre siker is koronázta, mert Pál Patrik bombája ellen nem volt ellenszere a hazai kapusnak, így a szünetre már kétgólos vezetéssel vonulhatott együttesünk (0-2).

Amilyen jól alakult az első felvonás a Dunaferr számára, sajnos olyan rosszul kezdődött a második. A fordulás után ugyanis egy rendkívül elszánt debreceni csapat érkezett ki a pályára, mely a 23. percben Tóth Attila révén megfelezte hátrányát, majd újabb három perc elteltével ismét Tóth mattolta Reveland Zoltánt, vagyis kezdődhetett minden elölről (2-2). Jött is azonnal a mieink időkérése, s bár a rövid pauzát követően felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a 32. percben újra megszerezte a vezetést a Dunaferr, miután Schrancz pöckölt be közelről a hálóba egy kipattanót (2-3).

Képek: DO-archív

A véghajrá ezzel együtt komoly izgalmat ígért, s a házigazdák mindent el is követtek azért, hogy egyenlítsenek, ám Reveland rendre megakadályozta őket ebben. A 37. percben végleg eldőlni látszott a mérkőzés, mivel Schrancz Balázs megszerezte második találatát is, s bár a debreceniek gyorsan átváltottak öt a négy elleni játékra, a hajrában remekül védekezett együttesünk, mely nem engedte feljebb zárkózni vetélytársát, így 4-2-es, nagyon értékes győzelmet aratott, amivel négy pontra csökkentette hátrányát az első helyezett Berettyóújfalu mögött.

DEAC – Dunaferr DUE Renalpin FC 2-4 (0-2)

Gólszerzők: Tóth A. 2, illetve: Schrancz B. 2, Hosszú Á., Pál P.

DEAC: Dobi – Kasuba, Esztergomi, Pallai, Varga D. Csere: Faragó, Dukát, Pázmándi, Szentes, Tóth, Sándor, Buka, Kondás, Szabó P. Vezetőedző: Elek Gergő.

Dunaferr DUE Renalpin FC: Reveland – Németh, Pál, Varga Cs., Hosszú. Csere: Cseresnyés, Horváth N., Schrancz, Fridrich, Szeghy, Szabó T., Csányi. Vezetőedző: Takó Csaba.

A rovat további hírei: Sport

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.