Győzelmi kényszerben a Dunaferr

spigott - 2018. április 12. 18:02

A három pontért utazik a Debreceni Egyetem együtteséhez a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata a rájátszás harmadik fordulójában.

Felemásan kezdte a bajnoki rájátszás küzdelmeit a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata, mely azok után, hogy 3-2-es győzelmet aratott Nyírgyulajon, a Ferencváros elleni hazai mérkőzésen pontot veszített (2-2), így két találkozót követően hét pont a hátránya az egy meccsel többet játszó Berettyóújfalu együttesénél. Ahhoz azonban, hogy a mieink bejussanak a bajnoki fináléba, meg kellene szerezniük a rájátszás "A" csoportjának első helyét, ami a hétpontos hátrányt tekintve egyáltalán nem tűnik egyszerűnek még akkor sem, ha a listavezetővel még két alkalommal játszanak Takó Csaba tanítványai.

Az előttünk álló fordulóban azonban még nem a Berettyóújfalu, hanem a Debrecen ellen kell bizonyítania Hosszú Ádáméknak, ugyanis pénteken este hat órától a mieinket négy pont lemaradással követő DEAC otthonában lépnek pályára a dunaújvárosi futsalosok. A házigazdák a Ferencváros elleni 4-2-es győzelemmel kezdték meg az idei rájátszást, majd 4-0-ra kikaptak a Berettyóújfalutól, ám így is sikerült már kettő helyet előrébb lépniük kezdő pozíciójukhoz képest. Az biztos, hogy könnyű meccsre ezúttal sem számíthatnak a mieink, mivel a csapatok eddig két alkalommal találkoztak egymással az idei szezonban, s ugyan mindkettő után a Dunaferr örülhetett a három pontnak, a hazai környezetben aratott 5-3-as, valamint az Debrecenbe elért 3-2-es sikerért is nagyon meg kellett küzdenie csapatunknak.

Képek: DO-archív

Tisztában van a feladat nehézségével a Dunaferr DUE Renalpin FC együttesének vezetőedzője, Takó Csaba is, aki elmondta, hogy ezúttal is csak a győzelemmel lennének elégedettek a debreceni egyetemisták ellen.

- Pénteken újabb kihívás előtt állunk. Teljesen mindegy, hogy közel van-e a két mérkőzés egymáshoz, vagy sem. Céljaink vannak, amiket el akarunk érni, ezért nincs kifogás. Az egy szerencsétlen dolog, hogy egy ilyen Fradi-meccs után négy nappal egy másik, várhatóan hasonló hőfokút kell játszani. Amennyiben szeretnénk odaérni ahhoz, amit célul tűztünk ki, akkor így is nyerni kell!

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.