Harc az aranyért!

Szárszó Lajos - 2018. április 25. 7:52

Idegenben, az UVSE otthonában kezdi meg a bajnoki finálét ma este hét órától a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a női vízilabda párbaj Európa csúcsrangadója is egyben, hiszen az idén a fővárosiak Európa negyedik, míg Mihók Attila tanítványai az ötödikek ebben a rangsorban.

Három győztes mérkőzésig tart az OB I-es női vízilabda bajnokság döntője, melyet idén a DUE-Maarks Graphics vív az UVSE gárdája ellen. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a női vízilabda párbaj Európa csúcsrangadója is egyben, hiszen az idén a fővárosiak Európa negyedik, míg Mihók Attila tanítványai az ötödikek ebben a rangsorban. A döntőre egyébként mindkét fél hatalmas küzdelmek után érkezik, mely igaz a magyar és a nemzetközi szereplésre egyaránt, hiszen amíg a mieink a LEN Kupa aranyérmét nyerték meg, addig az UVSE az Euroligában szerezte meg a negyedik helyet. Ebből fakad az is, hogy lehetetlen megmondani, melyik csapat lesz jobb fizikális és szellemi állapotban, abban azonban biztosak lehetünk, hogy a DUE mindent meg fog tenni azért, hogy megszerezze az elsőséget. Mint azt Mihók Attila, a csapat vezetőedzője elmondta, a lányoknak a LEN sikert követően szokatlanul hosszú, négy napos pihenőt adott, amely igencsak rájuk is fért.

- Erre a pihenőre azért volt lehetőségünk, mert a hétvégén nem volt bajnoki fordulónk, valamint az UVSE az Euroliga döntőjében szerepelt. Ez egyébként nagyon rá is fért a lányokra, akik az idén a szokásosnál is többet dolgoztak. Az előző évekhez képest sokkal többet kellett, hogy adjanak, hiszen több helyen, így a klubnál és a válogatottnál is helyt kellett álljanak, melyek párhuzamos erőfeszítéseket követeltek tőlük. Ezt száz százalékkal megoldani teljesen lehetetlen, hiszen nem csak mentálisan, hanem fizikálisan is óriási terhet jelent. Ebből fakad, hogy többen kisebb sérülésekkel bajlódnak, és szinte mindenük fáj. De összeszorítjuk a fogunkat, és keményen beleállunk az UVSE elleni fináléba. A pihenőt követően álltunk neki a döntőre való felkészülésnek, melynek kedden estére értünk a végére. Szerdán pedig már indul a párharc, melyet meg szeretnénk nyerni.

Képek: DO-archív

Arra a kérdésre, hogy mit várhatunk döntőtől, Mihók Attila azt válaszolta, hogy előre megmondani bármit is lehetetlen.

- Mivel mi is és az UVSE is arra fog törekedni, hogy saját játékát játssza, így teljesen lehetetlen előre jósolni bármit is, melyet én nem is teszek meg. Az azonban abszolút nem mindegy, hogy a játékvezetők a kérdéses szituációkban hogyan fognak dönteni, ki lövi az első gólt, ki vezet a találkozón, hogy mennyien és mikor fognak kipontozódni, a csereként beállt játékosok mennyit tudnak hozzáadni a játékhoz, és az sem, hogy a sérülések miatt ki mennyi szerepet tud vállalni. Egy ilyen UVSE ellen egyaránt tudunk több góllal vereséget szenvedni, de három-négy góllal győzni is. Az idei szezonban mi már majdnem elértünk a csúcsra, de egy csapatnak a magyar női mezőnyben ritkán van esélye arra, hogy bajnokságot nyerjen. Nekünk erre most van lehetőségünk. Hogy ez százalékban mennyit jelent, nem lehet megmondani, de a játékosállományunk és a teljesítményünk alapján mindenki azt gondolja, hogy az idei döntő az utóbbi három, négy év legkiélezettebb, legizgalmasabb párharca lesz. Mint azt a DUE-Maarks Graphics vezetőedzője hozzáfűzte, az első meccsen eltiltás miatt nem számíthat Geraldine Mahiaeu játékára, de rajta kívül mindenki a rendelkezésére áll.

A döntő menetrendje:

1. mérkőzés: 2018. április 25. 19:00 UVSE Kft. – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics
2. mérkőzés: 2018. május 5.15:00 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – UVSE Kft.
3. mérkőzés: 2018. május 10. 18:00 UVSE Kft. – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics
4. mérkőzés (ha szükséges): 2018. május 12. 19:00 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – UVSE Kft.(amennyiben szükséges)
5. mérkőzés (ha szükséges): 2018. május 16. 17.00 UVSE Kft. – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (amennyiben szükséges)

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.