Harc az aranyért!

2018. április 25. (szerda) 7:52 - Szárszó Lajos

Idegenben, az UVSE otthonában kezdi meg a bajnoki finálét ma este hét órától a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a női vízilabda párbaj Európa csúcsrangadója is egyben, hiszen az idén a fővárosiak Európa negyedik, míg Mihók Attila tanítványai az ötödikek ebben a rangsorban.

Három győztes mérkőzésig tart az OB I-es női vízilabda bajnokság döntője, melyet idén a DUE-Maarks Graphics vív az UVSE gárdája ellen. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a női vízilabda párbaj Európa csúcsrangadója is egyben, hiszen az idén a fővárosiak Európa negyedik, míg Mihók Attila tanítványai az ötödikek ebben a rangsorban. A döntőre egyébként mindkét fél hatalmas küzdelmek után érkezik, mely igaz a magyar és a nemzetközi szereplésre egyaránt, hiszen amíg a mieink a LEN Kupa aranyérmét nyerték meg, addig az UVSE az Euroligában szerezte meg a negyedik helyet. Ebből fakad az is, hogy lehetetlen megmondani, melyik csapat lesz jobb fizikális és szellemi állapotban, abban azonban biztosak lehetünk, hogy a DUE mindent meg fog tenni azért, hogy megszerezze az elsőséget. Mint azt Mihók Attila, a csapat vezetőedzője elmondta, a lányoknak a LEN sikert követően szokatlanul hosszú, négy napos pihenőt adott, amely igencsak rájuk is fért.

- Erre a pihenőre azért volt lehetőségünk, mert a hétvégén nem volt bajnoki fordulónk, valamint az UVSE az Euroliga döntőjében szerepelt. Ez egyébként nagyon rá is fért a lányokra, akik az idén a szokásosnál is többet dolgoztak. Az előző évekhez képest sokkal többet kellett, hogy adjanak, hiszen több helyen, így a klubnál és a válogatottnál is helyt kellett álljanak, melyek párhuzamos erőfeszítéseket követeltek tőlük. Ezt száz százalékkal megoldani teljesen lehetetlen, hiszen nem csak mentálisan, hanem fizikálisan is óriási terhet jelent. Ebből fakad, hogy többen kisebb sérülésekkel bajlódnak, és szinte mindenük fáj. De összeszorítjuk a fogunkat, és keményen beleállunk az UVSE elleni fináléba. A pihenőt követően álltunk neki a döntőre való felkészülésnek, melynek kedden estére értünk a végére. Szerdán pedig már indul a párharc, melyet meg szeretnénk nyerni.

Képek: DO-archív

Arra a kérdésre, hogy mit várhatunk döntőtől, Mihók Attila azt válaszolta, hogy előre megmondani bármit is lehetetlen.

- Mivel mi is és az UVSE is arra fog törekedni, hogy saját játékát játssza, így teljesen lehetetlen előre jósolni bármit is, melyet én nem is teszek meg. Az azonban abszolút nem mindegy, hogy a játékvezetők a kérdéses szituációkban hogyan fognak dönteni, ki lövi az első gólt, ki vezet a találkozón, hogy mennyien és mikor fognak kipontozódni, a csereként beállt játékosok mennyit tudnak hozzáadni a játékhoz, és az sem, hogy a sérülések miatt ki mennyi szerepet tud vállalni. Egy ilyen UVSE ellen egyaránt tudunk több góllal vereséget szenvedni, de három-négy góllal győzni is. Az idei szezonban mi már majdnem elértünk a csúcsra, de egy csapatnak a magyar női mezőnyben ritkán van esélye arra, hogy bajnokságot nyerjen. Nekünk erre most van lehetőségünk. Hogy ez százalékban mennyit jelent, nem lehet megmondani, de a játékosállományunk és a teljesítményünk alapján mindenki azt gondolja, hogy az idei döntő az utóbbi három, négy év legkiélezettebb, legizgalmasabb párharca lesz. Mint azt a DUE-Maarks Graphics vezetőedzője hozzáfűzte, az első meccsen eltiltás miatt nem számíthat Geraldine Mahiaeu játékára, de rajta kívül mindenki a rendelkezésére áll.

A döntő menetrendje:

1. mérkőzés: 2018. április 25. 19:00 UVSE Kft. – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics
2. mérkőzés: 2018. május 5.15:00 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – UVSE Kft.
3. mérkőzés: 2018. május 10. 18:00 UVSE Kft. – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics
4. mérkőzés (ha szükséges): 2018. május 12. 19:00 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – UVSE Kft.(amennyiben szükséges)
5. mérkőzés (ha szükséges): 2018. május 16. 17.00 UVSE Kft. – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (amennyiben szükséges)

A rovat további hírei: Sport

A vártnál simább győzelem

A vártnál simább győzelem

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Csak az első negyedben tudta tartani a lépést a III. ker. TVE gárdája a dunaújvárosi vízilabdázókkal a két gárda ma délutáni kupamérkőzésén.

Rekordszámú jelentkező a Hervis Balaton-átevezésre

Rekordszámú jelentkező a Hervis Balaton-átevezésre

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Rekordot jelentő, több mint 2000 nevezés érkezett eddig a nyár egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényére, a jövő vasárnapi Hervis Balaton-átevezésre.

Az Érd következik

Az Érd következik

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Negyedik felkészülési mérkőzését játssza pénteken délelőtt tizenegy órától Érden a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Több mint tíz forgatókönyv van az elnök szerint

Több mint tíz forgatókönyv van az elnök szerint

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Tíz felett van a forgatókönyvek száma a jégkorong Erste Liga idényével kapcsolatban Szőke Álmos szerint.

Újabb hazai meccs vár a vízilabdázókra

Újabb hazai meccs vár a vízilabdázókra

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Ismét zárt kapuk mögött kell medencébe ugrania a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatának a Magyar Kupa csoportkörében.

Döntetlen a Haladás ellen

Döntetlen a Haladás ellen

2020. augusztus 05. (szerda)

Jó iramú mérkőzést játszott szombathelyi ellenfelével a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely egy spanyol játékossal erősítette meg játékoskeretét.

Fradi-Újpest a Szuperkupáért

Fradi-Újpest a Szuperkupáért

2020. augusztus 05. (szerda)

Szeptember 4-én a Ferencváros és az Újpest jégkorongcsapata játszhat a magyar Szuperkupáért a hazai szövetség (MJSZ) tervei szerint.