Harc az aranyért!

2018. április 25. (szerda) 7:52 - Szárszó Lajos

Idegenben, az UVSE otthonában kezdi meg a bajnoki finálét ma este hét órától a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a női vízilabda párbaj Európa csúcsrangadója is egyben, hiszen az idén a fővárosiak Európa negyedik, míg Mihók Attila tanítványai az ötödikek ebben a rangsorban.

Három győztes mérkőzésig tart az OB I-es női vízilabda bajnokság döntője, melyet idén a DUE-Maarks Graphics vív az UVSE gárdája ellen. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a női vízilabda párbaj Európa csúcsrangadója is egyben, hiszen az idén a fővárosiak Európa negyedik, míg Mihók Attila tanítványai az ötödikek ebben a rangsorban. A döntőre egyébként mindkét fél hatalmas küzdelmek után érkezik, mely igaz a magyar és a nemzetközi szereplésre egyaránt, hiszen amíg a mieink a LEN Kupa aranyérmét nyerték meg, addig az UVSE az Euroligában szerezte meg a negyedik helyet. Ebből fakad az is, hogy lehetetlen megmondani, melyik csapat lesz jobb fizikális és szellemi állapotban, abban azonban biztosak lehetünk, hogy a DUE mindent meg fog tenni azért, hogy megszerezze az elsőséget. Mint azt Mihók Attila, a csapat vezetőedzője elmondta, a lányoknak a LEN sikert követően szokatlanul hosszú, négy napos pihenőt adott, amely igencsak rájuk is fért.

- Erre a pihenőre azért volt lehetőségünk, mert a hétvégén nem volt bajnoki fordulónk, valamint az UVSE az Euroliga döntőjében szerepelt. Ez egyébként nagyon rá is fért a lányokra, akik az idén a szokásosnál is többet dolgoztak. Az előző évekhez képest sokkal többet kellett, hogy adjanak, hiszen több helyen, így a klubnál és a válogatottnál is helyt kellett álljanak, melyek párhuzamos erőfeszítéseket követeltek tőlük. Ezt száz százalékkal megoldani teljesen lehetetlen, hiszen nem csak mentálisan, hanem fizikálisan is óriási terhet jelent. Ebből fakad, hogy többen kisebb sérülésekkel bajlódnak, és szinte mindenük fáj. De összeszorítjuk a fogunkat, és keményen beleállunk az UVSE elleni fináléba. A pihenőt követően álltunk neki a döntőre való felkészülésnek, melynek kedden estére értünk a végére. Szerdán pedig már indul a párharc, melyet meg szeretnénk nyerni.

Képek: DO-archív

Arra a kérdésre, hogy mit várhatunk döntőtől, Mihók Attila azt válaszolta, hogy előre megmondani bármit is lehetetlen.

- Mivel mi is és az UVSE is arra fog törekedni, hogy saját játékát játssza, így teljesen lehetetlen előre jósolni bármit is, melyet én nem is teszek meg. Az azonban abszolút nem mindegy, hogy a játékvezetők a kérdéses szituációkban hogyan fognak dönteni, ki lövi az első gólt, ki vezet a találkozón, hogy mennyien és mikor fognak kipontozódni, a csereként beállt játékosok mennyit tudnak hozzáadni a játékhoz, és az sem, hogy a sérülések miatt ki mennyi szerepet tud vállalni. Egy ilyen UVSE ellen egyaránt tudunk több góllal vereséget szenvedni, de három-négy góllal győzni is. Az idei szezonban mi már majdnem elértünk a csúcsra, de egy csapatnak a magyar női mezőnyben ritkán van esélye arra, hogy bajnokságot nyerjen. Nekünk erre most van lehetőségünk. Hogy ez százalékban mennyit jelent, nem lehet megmondani, de a játékosállományunk és a teljesítményünk alapján mindenki azt gondolja, hogy az idei döntő az utóbbi három, négy év legkiélezettebb, legizgalmasabb párharca lesz. Mint azt a DUE-Maarks Graphics vezetőedzője hozzáfűzte, az első meccsen eltiltás miatt nem számíthat Geraldine Mahiaeu játékára, de rajta kívül mindenki a rendelkezésére áll.

A döntő menetrendje:

1. mérkőzés: 2018. április 25. 19:00 UVSE Kft. – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics
2. mérkőzés: 2018. május 5.15:00 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – UVSE Kft.
3. mérkőzés: 2018. május 10. 18:00 UVSE Kft. – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics
4. mérkőzés (ha szükséges): 2018. május 12. 19:00 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – UVSE Kft.(amennyiben szükséges)
5. mérkőzés (ha szükséges): 2018. május 16. 17.00 UVSE Kft. – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (amennyiben szükséges)

A rovat további hírei: Sport

Fucsovics 1:5 után hengerelt

Fucsovics 1:5 után hengerelt

2019. szeptember 18. (szerda)

Fucsovics Márton gyenge kezdés után magabiztos játékkal bejutott szerdán a nyolcaddöntőbe az 1,2 millió dollár (362 millió forint) összdíjazású szentpétervári keménypályás férfi tenisztornán.

Szoros meccsek a Campusban

Szoros meccsek a Campusban

2019. szeptember 18. (szerda)

Nincs már pont nélkül álló csapat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályában.

Csalódottak a hetedik hely miatt

Csalódottak a hetedik hely miatt

2019. szeptember 18. (szerda)

Nem sikerült érmet szerezniük junior női vízilabdázóinknak a madeirai U20-as világbajnokságon.

Hibátlan asztalosok

Hibátlan asztalosok

2019. szeptember 17. (kedd)

Az utolsó előtti percben szerzett góllal nyerte meg harmadik meccsét az Acerbis Osztály hétfői játéknapján az SZP-Asztalos együttese.

Az országos döntő volt a tét

Az országos döntő volt a tét

2019. szeptember 17. (kedd)

Jól szerepeltek a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak versenyzői a kötöttfogású birkózók diákolimpiájának területi fináléjában.

Éremeső az öbölben

Éremeső az öbölben

2019. szeptember 17. (kedd)

Idén is kitettek magukért a dunaújvárosi versenyzők a kikötői öbölben megrendezett Dunaferr Kupa elnevezésű kajak-kenu viadalon.

A negyeddöntő volt a végállomás

A negyeddöntő volt a végállomás

2019. szeptember 16. (hétfő)

Öt győzelemmel és egy vereséggel zárta az EMF Euro Cup minifutball torna küzdelmeit a dunaújvárosi Karmacsi Autó FC együttese.