Harc az aranyért!

2018. április 25. (szerda) 7:52 - Szárszó Lajos

Idegenben, az UVSE otthonában kezdi meg a bajnoki finálét ma este hét órától a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a női vízilabda párbaj Európa csúcsrangadója is egyben, hiszen az idén a fővárosiak Európa negyedik, míg Mihók Attila tanítványai az ötödikek ebben a rangsorban.

Három győztes mérkőzésig tart az OB I-es női vízilabda bajnokság döntője, melyet idén a DUE-Maarks Graphics vív az UVSE gárdája ellen. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a női vízilabda párbaj Európa csúcsrangadója is egyben, hiszen az idén a fővárosiak Európa negyedik, míg Mihók Attila tanítványai az ötödikek ebben a rangsorban. A döntőre egyébként mindkét fél hatalmas küzdelmek után érkezik, mely igaz a magyar és a nemzetközi szereplésre egyaránt, hiszen amíg a mieink a LEN Kupa aranyérmét nyerték meg, addig az UVSE az Euroligában szerezte meg a negyedik helyet. Ebből fakad az is, hogy lehetetlen megmondani, melyik csapat lesz jobb fizikális és szellemi állapotban, abban azonban biztosak lehetünk, hogy a DUE mindent meg fog tenni azért, hogy megszerezze az elsőséget. Mint azt Mihók Attila, a csapat vezetőedzője elmondta, a lányoknak a LEN sikert követően szokatlanul hosszú, négy napos pihenőt adott, amely igencsak rájuk is fért.

- Erre a pihenőre azért volt lehetőségünk, mert a hétvégén nem volt bajnoki fordulónk, valamint az UVSE az Euroliga döntőjében szerepelt. Ez egyébként nagyon rá is fért a lányokra, akik az idén a szokásosnál is többet dolgoztak. Az előző évekhez képest sokkal többet kellett, hogy adjanak, hiszen több helyen, így a klubnál és a válogatottnál is helyt kellett álljanak, melyek párhuzamos erőfeszítéseket követeltek tőlük. Ezt száz százalékkal megoldani teljesen lehetetlen, hiszen nem csak mentálisan, hanem fizikálisan is óriási terhet jelent. Ebből fakad, hogy többen kisebb sérülésekkel bajlódnak, és szinte mindenük fáj. De összeszorítjuk a fogunkat, és keményen beleállunk az UVSE elleni fináléba. A pihenőt követően álltunk neki a döntőre való felkészülésnek, melynek kedden estére értünk a végére. Szerdán pedig már indul a párharc, melyet meg szeretnénk nyerni.

Képek: DO-archív

Arra a kérdésre, hogy mit várhatunk döntőtől, Mihók Attila azt válaszolta, hogy előre megmondani bármit is lehetetlen.

- Mivel mi is és az UVSE is arra fog törekedni, hogy saját játékát játssza, így teljesen lehetetlen előre jósolni bármit is, melyet én nem is teszek meg. Az azonban abszolút nem mindegy, hogy a játékvezetők a kérdéses szituációkban hogyan fognak dönteni, ki lövi az első gólt, ki vezet a találkozón, hogy mennyien és mikor fognak kipontozódni, a csereként beállt játékosok mennyit tudnak hozzáadni a játékhoz, és az sem, hogy a sérülések miatt ki mennyi szerepet tud vállalni. Egy ilyen UVSE ellen egyaránt tudunk több góllal vereséget szenvedni, de három-négy góllal győzni is. Az idei szezonban mi már majdnem elértünk a csúcsra, de egy csapatnak a magyar női mezőnyben ritkán van esélye arra, hogy bajnokságot nyerjen. Nekünk erre most van lehetőségünk. Hogy ez százalékban mennyit jelent, nem lehet megmondani, de a játékosállományunk és a teljesítményünk alapján mindenki azt gondolja, hogy az idei döntő az utóbbi három, négy év legkiélezettebb, legizgalmasabb párharca lesz. Mint azt a DUE-Maarks Graphics vezetőedzője hozzáfűzte, az első meccsen eltiltás miatt nem számíthat Geraldine Mahiaeu játékára, de rajta kívül mindenki a rendelkezésére áll.

A döntő menetrendje:

1. mérkőzés: 2018. április 25. 19:00 UVSE Kft. – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics
2. mérkőzés: 2018. május 5.15:00 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – UVSE Kft.
3. mérkőzés: 2018. május 10. 18:00 UVSE Kft. – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics
4. mérkőzés (ha szükséges): 2018. május 12. 19:00 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – UVSE Kft.(amennyiben szükséges)
5. mérkőzés (ha szükséges): 2018. május 16. 17.00 UVSE Kft. – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (amennyiben szükséges)

A rovat további hírei: Sport

Haladás-öröm a sportcsarnokban

Haladás-öröm a sportcsarnokban

2019. november 22. (péntek)

Hiába vezetett két góllal is, végül 5-2-es vereséget szenvedett a Haladás elleni hazai bajnokin a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Magabiztos siker a megyei rangadón

Magabiztos siker a megyei rangadón

2019. november 22. (péntek)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói a második harmadban biztosították be győzelmüket a Fehérvári Titánok elleni Erste liga mérkőzésen.

A város az akadémia mellett áll

A város az akadémia mellett áll

2019. november 22. (péntek)

Több fontos kérdésre is választ kaphattunk a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia sajtótájékoztatóján, melyen bemutatkozott a DKKA új ügyvezetője, Mátyás Gábor, illetve a város vezetése is megerősítette, hogy a felnőtt csapat és az akadémia mellett áll.

Eb-pótselejtezők - Bulgáriában kezd a magyar válogatott

Eb-pótselejtezők - Bulgáriában kezd a magyar válogatott

2019. november 22. (péntek)

A magyar labdarúgó-válogatottnak először Bulgáriában kell győznie a jövő évi Európa-bajnokság pótselejtezőinek sorsolása alapján, majd siker esetén az izlandi-román párharc nyertesével csaphatna össze az Eb-részvételért.

Szegedre is a három pontért utaznak

Szegedre is a három pontért utaznak

2019. november 22. (péntek)

A DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata az OB I alapszakaszának nyolcadik fordulójában ezúttal idegenben, a Szeged otthonában száll medencébe.

Győzni kell a Titánok ellen!

Győzni kell a Titánok ellen!

2019. november 22. (péntek)

Hazai környezetben csak a győzelem lehet a célja a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak a Titánok elleni ma esti bajnokin.

Helyi játékosok a futsal válogatottban

Helyi játékosok a futsal válogatottban

2019. november 21. (csütörtök)

Hatalmas eredmény a Dunaferr DUE Dutrade Futsal Club számára, hogy U17-es korosztályos csapatukból két játékos is lehetőséget kapott, hogy a magyar válogatott tagjaként mutassa meg tudását.