Kovács Anna távozott a Kohásztól!

2018. április 26. (csütörtök) 9:44 - doszerk

Felbontotta Kovács Anna szerződését a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, így a válogatott átlövő idő előtt távozik a bajnoki tabella negyedik helyén álló együttestől.

Rövid közleményben számolt be a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia honlapja ma délelőtt arról, hogy a csapat vezetése felbontotta a válogatott kerettag jobbátlövője, Kovács Anna szerződését. Mint azt megtudtuk, a DKKA szakmai vezetése döntött úgy, hogy a bajnokságból hátralévő négy fordulóban már nem számít a 26 éves játékosra, "érdekeit is figyelembe véve felbontotta a játékos szerződését, hogy leendő egyesületében minél hamarabb elkezdhesse pályafutásának egy új szakaszát. Az akadémia a játékos felé vállalt anyagi jellegű kötelezettségeit maradéktalanul teljesíteni kívánja, és részéről az ügyet a közvélemény felé lezártnak tekinti" – zárta közleményét a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.

Kovács Annára már nem számít a Kohász! (Kép: DO-archív)

Kovács Anna 2015-ben szerződött Dunaújvárosba, az elmúlt két szezonban nagy erőssége volt a csapatnak, s nem kis részt vállalt abból, hogy együttesünk 2016-ban elhódította az EHF Kupát. Az idei szezont sérüléssel bajlódva kezdte, s a remek szezont futó Szekerczés Luca mellett nem is igazán találta meg formáját, míg az elmúlt szezonban 26 mérkőzésen 167 alkalommal talált kapuba, idén 21 összecsapáson mindössze 69-szer iratkozott fel a gólszerzők közé. Az már februárban eldőlt, hogy a 26 éves játékos nem hosszabbítja meg szerződését a DKKA csapatával, s a következő szezont már Debrecenben kezdi meg, ám ma végérvényesen eldőlt, hogy idő előtt véget ért számára az idei klubszezon is.

Távozásával kapcsolatban természetesen azonnal igyekeztünk felvenni a kapcsolatot Kovács Annával, aki érdeklődésünkre elárulta, hogy egyelőre nem szeretné kommentálni a DKKA vezetésének döntését.

A rovat további hírei: Sport

Franciaország az élen, Magyarország az 51.

Franciaország az élen, Magyarország az 51.

2018. augusztus 16. (csütörtök)

A világbajnok Franciaország vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) friss világranglistáját, melyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra.

A Rákosmente következik

A Rákosmente következik

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Sorozatban harmadik győzelmére készül a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának hétvégi fordulójában.

Kovács Zsófia ismét munkába állt

Kovács Zsófia ismét munkába állt

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Műtétje, s egy hosszabb kihagyás után áll ismét a szerekhez Kovács Zsófia, a Dunaferr SE Európa-bajnoki ezüstérmes tornásza.

Viborgi siker a nyitómeccsen

Viborgi siker a nyitómeccsen

2018. augusztus 15. (szerda)

Támadásban rengeteg hibát vétett, így kétgólos, 22-20-as vereséget szenvedett a dán Viborgtól a DKKA női kézilabda csapata a Kohász Kupa első napján.

Hibátlan Tízpróbások

Hibátlan Tízpróbások

2018. augusztus 15. (szerda)

A Tízpróbások együttese nyerte a VII. Decathlon Nyári Kispályás Foci Bajnokság küzdelmeit.

Komoly kihívás előtt az utánpótlás

Komoly kihívás előtt az utánpótlás

2018. augusztus 15. (szerda)

Az U20-as bajnokságban a rájátszás elérését, míg az U18-asoknál a középmezőnyt célozta meg a dunaújvárosi jégkorongozók szakvezetése.

A Vidi az AEK Athén ellen mehet a BL-főtábláért

A Vidi az AEK Athén ellen mehet a BL-főtábláért

2018. augusztus 14. (kedd)

A Vidi FC hazai pályán gól nélküli döntetlennel megőrizte az első mérkőzésen elért 1-1-s eredményt a svéd Malmö együttesével szemben, így bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik fordulójába.