Kovács Anna távozott a Kohásztól!

2018. április 26. (csütörtök) 9:44 - doszerk

Felbontotta Kovács Anna szerződését a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, így a válogatott átlövő idő előtt távozik a bajnoki tabella negyedik helyén álló együttestől.

Rövid közleményben számolt be a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia honlapja ma délelőtt arról, hogy a csapat vezetése felbontotta a válogatott kerettag jobbátlövője, Kovács Anna szerződését. Mint azt megtudtuk, a DKKA szakmai vezetése döntött úgy, hogy a bajnokságból hátralévő négy fordulóban már nem számít a 26 éves játékosra, "érdekeit is figyelembe véve felbontotta a játékos szerződését, hogy leendő egyesületében minél hamarabb elkezdhesse pályafutásának egy új szakaszát. Az akadémia a játékos felé vállalt anyagi jellegű kötelezettségeit maradéktalanul teljesíteni kívánja, és részéről az ügyet a közvélemény felé lezártnak tekinti" – zárta közleményét a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.

Kovács Annára már nem számít a Kohász! (Kép: DO-archív)

Kovács Anna 2015-ben szerződött Dunaújvárosba, az elmúlt két szezonban nagy erőssége volt a csapatnak, s nem kis részt vállalt abból, hogy együttesünk 2016-ban elhódította az EHF Kupát. Az idei szezont sérüléssel bajlódva kezdte, s a remek szezont futó Szekerczés Luca mellett nem is igazán találta meg formáját, míg az elmúlt szezonban 26 mérkőzésen 167 alkalommal talált kapuba, idén 21 összecsapáson mindössze 69-szer iratkozott fel a gólszerzők közé. Az már februárban eldőlt, hogy a 26 éves játékos nem hosszabbítja meg szerződését a DKKA csapatával, s a következő szezont már Debrecenben kezdi meg, ám ma végérvényesen eldőlt, hogy idő előtt véget ért számára az idei klubszezon is.

Távozásával kapcsolatban természetesen azonnal igyekeztünk felvenni a kapcsolatot Kovács Annával, aki érdeklődésünkre elárulta, hogy egyelőre nem szeretné kommentálni a DKKA vezetésének döntését.

A rovat további hírei: Sport

Vereség a hibák ára

Vereség a hibák ára

2019. január 17. (csütörtök)

Fegyelmezetlenül, sok hibával játszva kapott nagy pofont hazai pályán megyei riválisától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Elmaradtak az izgalmak az Aranyban

Elmaradtak az izgalmak az Aranyban

2019. január 17. (csütörtök)

A Labdaérzék-Gourmand tizenhárom, a Tízpróbások tizenkét gólt szerezve győzték le ellenfelüket a városi futsal bajnokság szerda esti fordulójában.

Megyei rangadó a hatodik helyért

Megyei rangadó a hatodik helyért

2019. január 17. (csütörtök)

A Fehérvári Titánok elleni hazai mérkőzéssel folytatja az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Magabiztos előny a kupában

Magabiztos előny a kupában

2019. január 16. (szerda)

Óriásit lépett a továbbjutás felé a Magyar Kupában a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely a negyeddöntő első meccsén 7-2-es sikert aratott Csömörön.

Elkészült a középszakasz programja

Elkészült a középszakasz programja

2019. január 16. (szerda)

Két legerősebb ellenfelével kezdi meg az Erste Liga középszakaszának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Dunaferr célja a továbbjutás

A Dunaferr célja a továbbjutás

2019. január 16. (szerda)

Idegenben, Csömörön lép pályára ma este fél nyolctól a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Könnyed magyar siker Franciaországban

Könnyed magyar siker Franciaországban

2019. január 15. (kedd)

A magyar női vízilabda-válogatott 12-5-re nyert a francia csapat vendégeként kedden a világliga B csoportjának negyedik fordulójában.