Kovács Anna távozott a Kohásztól!

2018. április 26. (csütörtök) 9:44 - doszerk

Felbontotta Kovács Anna szerződését a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, így a válogatott átlövő idő előtt távozik a bajnoki tabella negyedik helyén álló együttestől.

Rövid közleményben számolt be a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia honlapja ma délelőtt arról, hogy a csapat vezetése felbontotta a válogatott kerettag jobbátlövője, Kovács Anna szerződését. Mint azt megtudtuk, a DKKA szakmai vezetése döntött úgy, hogy a bajnokságból hátralévő négy fordulóban már nem számít a 26 éves játékosra, "érdekeit is figyelembe véve felbontotta a játékos szerződését, hogy leendő egyesületében minél hamarabb elkezdhesse pályafutásának egy új szakaszát. Az akadémia a játékos felé vállalt anyagi jellegű kötelezettségeit maradéktalanul teljesíteni kívánja, és részéről az ügyet a közvélemény felé lezártnak tekinti" – zárta közleményét a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.

Kovács Annára már nem számít a Kohász! (Kép: DO-archív)

Kovács Anna 2015-ben szerződött Dunaújvárosba, az elmúlt két szezonban nagy erőssége volt a csapatnak, s nem kis részt vállalt abból, hogy együttesünk 2016-ban elhódította az EHF Kupát. Az idei szezont sérüléssel bajlódva kezdte, s a remek szezont futó Szekerczés Luca mellett nem is igazán találta meg formáját, míg az elmúlt szezonban 26 mérkőzésen 167 alkalommal talált kapuba, idén 21 összecsapáson mindössze 69-szer iratkozott fel a gólszerzők közé. Az már februárban eldőlt, hogy a 26 éves játékos nem hosszabbítja meg szerződését a DKKA csapatával, s a következő szezont már Debrecenben kezdi meg, ám ma végérvényesen eldőlt, hogy idő előtt véget ért számára az idei klubszezon is.

Távozásával kapcsolatban természetesen azonnal igyekeztünk felvenni a kapcsolatot Kovács Annával, aki érdeklődésünkre elárulta, hogy egyelőre nem szeretné kommentálni a DKKA vezetésének döntését.

A rovat további hírei: Sport

Végleges a válogatott keret!

Végleges a válogatott keret!

2018. május 26. (szombat)

Georges Leekens szövetségi kapitány pénteken kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott szűk keretét a június 6-án és 9-én sorra kerülő barátságos mérkőzésekre.

Lelépett a DAB edzője

Lelépett a DAB edzője

2018. május 26. (szombat)

Élő szerződése ellenére elhagyta a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát Jason Morgan, a gárda kanadai szakvezetője.

Elődöntőben az akadémisták

Elődöntőben az akadémisták

2018. május 26. (szombat)

A röplabda Országos Serdülő Bajnokság fináléjának első játéknapján a DSE Röplabda Akadémia csapata kiváló játékkal jutott a sorozat elődöntőbe.

Nem volt esélye a Dunaferrnek!

Nem volt esélye a Dunaferrnek!

2018. május 25. (péntek)

Nem adott esélyt a Dunaferr DUE Renalpin FC futsalosainak a házigazda MVFC Berettyóújfalu a két gárda ma esti összecsapásán.

Egygólos vereség Pakson

Egygólos vereség Pakson

2018. május 25. (péntek)

Vlasics Dániel kilencedik percben szerzett góljával győzött a Paks a Dunaújváros PASE labdarúgói ellen, így még a negyedik hely is veszélyben lehet a mieink számára.

Felemás nap a Világkupán

Felemás nap a Világkupán

2018. május 25. (péntek)

Talajon igen, gerendán azonban nem lesz ott a tornászok eszéki Világkupa döntőjében a Dunaferr SE kiválósága, Kovács Zsófia.

Az érem már biztos

Az érem már biztos

2018. május 25. (péntek)

Magabiztosan, technikai KO-val nyerte újabb mérkőzését a bulgáriai Serdülő Európa-bajnokságon Horváth Máté, a Dunai ökölvívó SE tehetséges versenyzője.