Meglepő vereség

2018. április 16. (hétfő) 13:02 - spigott

Súlyos, tizenegy gólos vereséget szenvedett a sereghajtó Csepel vendégeként a Dunaújváros AC felnőtt kézilabda csapata az NB II-es bajnokságban.

Idegenben, a Csepel DSE vendégeként lépett pályára az NB II déli Csoportjának szombati mérkőzésén a Dunaújvárosi AC felnőtt kézilabda csapata. Mivel a mérkőzés előtt a mieink a hatodik, míg a házigazdák az utolsó helyen álltak, így a DAC kézilabdázói voltak az esélyeseik, igaz némi óvatosságra adott okot az, hogy a két gárda őszi, dunaújvárosi találkozóját mindössze három találattal sikerült megnyernie együttesünknek. Ehhez képest igen komoly meglepetést jelentett, hogy a házigazdák már az első félidőben átgázoltak a dunaújvárosiakon, hiszen támadójátékuk és védekezésük is lényegesen jobban működött, mint a Dac kézilabdázóinak.

Kép: DO-archív

A "szigetlakók" az első harminc percben huszonegy gólt szereztek, míg a mieink mindössze tizenháromra voltak képesek, így a két pont sorsa sajnos már a szünetig eldőlt. A térfélcserét követően ugyan már nem volt ekkora különbség a csapatok között, ám a második felvonásban is jobban, pontosabban, motiváltabban játszottak a házigazdák, akik további három góllal növelték előnyüket, s végül bravúros, 37-26-os győzelmet arattak a rossz napot kifogó DAC ellen. Kézilabdázóink nagy lehetőséget szalasztottak el ezen a mérkőzésen, hiszen egy győzelemmel felzárkóztak volna a harmadik helyezett MAFC mögé, ám ezzel a meglepő vereséggel maradtak a hatodik helyen.

Csepel DSE – DAC 37-26 (21-13)

A DAC gólszerzői: Borsos Martin 8, Gelencsér Ákos 8, Takács Ádám 3, Domak Dániel 3, Csermák Gábor 2, Márfi Ákos 1, Szűcs Vilmos 1.

A rovat további hírei: Sport

Kikapott a szlovénoktól a magyar válogatott

Kikapott a szlovénoktól a magyar válogatott

2018. április 25. (szerda)

A házigazda magyar válogatott 4-1-re kikapott a szlovén együttest a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság harmadik fordulójában, szerdán a Papp László Budapest Sportarénában, így távol került a feljutástól.

Előnyben az UVSE

Előnyben az UVSE

2018. április 25. (szerda)

Kihasználta a hazai pálya előnyét a női vízilabda bajnoki döntő első felvonásán a címvédő UVSE, mely 7-5-re nyert az emberelőnyeivel rosszul gazdálkodó DUE-Maarsk Graphics csapata ellen.

Átrobogott a Kohászon a Fradi

Átrobogott a Kohászon a Fradi

2018. április 25. (szerda)

Támadásban és védekezésben is gyengén teljesített, így nagyon sima vereséget szenvedett a Ferencváros elleni mérkőzésen a DKKA női kézilabda csapata. A fővárosiak már a 7. percben hat góllal vezettek, végig irányították a játékot, s végül 35-25-re győzték le kézilabdázóinkat a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Továbbra is a negyedik helyen

Továbbra is a negyedik helyen

2018. április 25. (szerda)

A Dunaújváros PASE U14-es labdarúgó csapata nyerni tudott, az U15-ösök viszont csak döntetlent játszottak legutóbbi bajnoki mérkőzésükön.

Élesedő küzdelem a bajnoki címért

Élesedő küzdelem a bajnoki címért

2018. április 25. (szerda)

A bajnoki tabella első öt helyezettje egyaránt pályára lépett a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának keddi fordulójában.

Harc az aranyért!

Harc az aranyért!

2018. április 25. (szerda)

Idegenben, az UVSE otthonában kezdi meg a bajnoki finálét ma este hét órától a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a női vízilabda párbaj Európa csúcsrangadója is egyben, hiszen az idén a fővárosiak Európa negyedik, míg Mihók Attila tanítványai az ötödikek ebben a rangsorban.

Egyre távolabb a finálé

Egyre távolabb a finálé

2018. április 24. (kedd)

A helyzeteivel jobban gazdálkodó Berettyóújfalu Dunaújvárosban győzte le 4-1-re a Dunaferr DUE Renalpin FC futsalosait, így a mieink gyakorlatilag lemondhatnak arról, hogy az aranyéremért szálljanak csatába a bajnokság véghajrájában.