Nagyszerű játékkal döntőben a DUE!

Szárszó Lajos - 2018. április 9. 20:53

A harmadik összecsapás döntött arról, hogy a női bajnokságban a DUE-Maarks Graphics, vagy a BVSC-Zugló Diapolo jut a bajnoki fináléba. A mindent eldöntő meccsen a játékot végig irányító DUE-Maarks Graphics megérdemelten aratott győzelmet.

A találkozó előtt is érezni lehetett, hogy igen csak feszült a hangulat, mivel a legutóbbi, fővárosban lejátszott derbi vége nagyon furára sikeredett. Remekül kezdett a hazai alakulat! Ez még akkor is igaz, ha az első két akcióból nem született gól, de Szilágyi Dorottya lövése után már nálunk volt a vezetés (1-0).  Leimeter emberelőnyből egyenlített az igen feszült hangulatú meccsen (1-1). Vályi Vanda ejtette át Tóth kapus fölött a labdát (2-1), majd emberelőnyből Horváth Brigitta lőtte a harmadik találatunkat (3-1). Farkas Kata szépített (3-2), melyet követően ismét Horváth Brigitta volt eredményes (4-2). A hazai védekezés remek volt, ráadásul Szilágyi Dorottya lőtt szépségdíjas gólt (5-2). Egy-egy remek védéssel indult a második nyolc perc, majd Vályi Vanda távolról volt eredményes (6-2). Horváth Brigitta ellen ítéltek ötméterest, melyet Leimeter értékesített (6-3), majd Ziegler Diána kiállítását ismét Leimeter használta ki (6-4).

Szilágyi Dorottya kapufája után Gurisatti Gréta centerből szerzett csavar mozdulatos találatának tapsolhatott a hazai közönség (7-4), melyet követően Utassy lőtte közelebb a BVSC-t (7-5). Kele kiállításából Garda Krisztina növelte előnyünket (8-5), majd a negyed végén Varga lőtt könnyű gólt (8-6). Horváth Brigitta már a harmadik gólját szerezte a harmadik nyolc perc elején (9-6), majd Gurisatti Gréta tette közé a négy különbséget (10-6). Laura Aarts védése után Szilágyi Dorottya volt eredményes (11-6), míg a túloldalon szorongatott helyzetből talált be Utassy (11-7). Laura fogott kettő nagyot, míg Besszer kiállítását Horváth Brigitta használta ki (12-7), melyre a negyed végén Máté válaszolt (12-8). A megnyugtató négygólos előny birtokában a hazaiak célja egyértelműen az előny megőrzése volt, melyet Utassy csökkentett (12-9), de ezt követően kettős emberelőnyt használt ki Gurisatti Gréta (13-9), majd Hertzka talált be a vége előtt két perccel (13-10). A ma is válogatott formában védő Laura Aarts bravúrja után már a győzelemnek és ezzel együtt annak örülhettünk, hogy a DUE az idei kiírásban bejutott a bajnoki döntőbe, ahol várhatóan az UVSE lesz az ellenfél.

DUE Maarks Graphics – BVSC-Zuglo Diapolo 13:10 (5:2, 3:4, 4:2, 1:2)

Vezették: Vogel Gábor és Birri Gabriella

Dunaújváros: Laura Aarts - Szilágyi Dorottya 3, Gurisatti Gréta 3, Garda Krisztina 1, Vályi Vanda 2, Mchunu Hlengiwe, Vályi Fanny. Cserék: Kiss Alexandra (kapus) – Horváth Brigitta 4, Ziegler Diána, Huszti Vanda, Lara Luka, Brezovszki Gerda. Vezetőedző: Mihók Attila

BVSC-Zuglo Diapolo: Tóth Eszter Flóra - Hertzka Orsolya 1, Takács Orsolya, Farkas Tamara, Leimeter Dóra 3, Kuna Szonja, Varga Viktória 1. Cserék: Doroszlai Vanda - Farkas Kata 1, Utassy Kata 3, Besszer Eszter, Kele Nikolett Máté Zsuzsanna 1. Vezetőedző: Petrovics Mátyás

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.