Pontvesztés a Fradi ellen

spigott - 2018. április 9. 20:40

Kétszer is vezetést szerzett, ám végül csak egy ponttal gazdagodott a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Hazai környezetben, a Ferencváros elleni mérkőzéssel folytatta a NB I-es rájátszás küzdelmeit ma este hét órától a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata. Takó Csaba tanítványai a második helyről várták az összecsapást, s ahhoz, hogy tartsák a lépést az éllovas Berettyóújfaluval, mindenképpen nyerniük kellett az ötödik fővárosiak ellen.
Némi meglepetésre nem kezdte túl nagy iramban a meccset a Dunaferr, így Takó Csaba már a 3. percben időt kért, hogy egy kicsit felpörgesse tanítványait. Hosszú Ádám nem sokkal később egy kapufával jelezte, hogy minél előbb meg szeretné szerezni a vezetést a hazai csapat, de a vendégek kontráiban is ott volt a veszély, így hiába nem született gól az első hét percben, nem unatkoztak a meccsre kilátogató drukkerek.

A 8. percben Németh lőtt kapufát éles szögből, majd az ellentámadásból Komáromi tévesztett célt, ám a legnagyobb helyzetet Keresztury hagyta ki: a fővárosiak játékosa egy végletekig kijátszott akció végén kilenc méterről lőtt a teljesen üres hazai kapu fölé. a ziccer felpörgette a Dunaferrt is, mely megszállta ellenfele térfelét, s a 13. percben Pál Patrik tizenöt méteres átlövésével meg is szerezte a vezetést. Jött is azonnal a Fradi időkérése, s a 15. percben az egyenlítő gólja is, miután egy keresztlabdára Andorka érkezett teljesen üresen, s egy méterről a hálóba pofozta a labdát (1-1). A félidő hajrájában előbb Hosszú, aztán Varga szerezhette volna meg újra a vezetést a Dunaferrnek, majd Németh mentett nagy helyzetben, de az eredmény már nem változott, így 1-1-es állással vonultak pihenőre a csapatok.

A második felvonás első négy percében a mezőnyben gyűrték egymást a felek, de komolyabb helyzetet egyik oldalon sem tudtak kialakítani a játékosok. A Ferencváros volt azonban valamivel aktívabb, s ha a 27. percben Reveland nem védi bravúrral Karacs kilenc méteres lövését, a vezetést is megszerezhette volna. Nem sokkal később Pál Patrik került óriási ziccerbe, de Tóth Gyula is résen volt, s megőrizte kapuját az újabb hazai találattól.

A 30. percben a Dunaferr gólszerzője szenvedett súlyosnak tűnő kézsérülést egy szabálytalanság után, s ezt Németh Péter a lehető legszebben bosszulta meg, miután a fővárosi játékosok között vágta a kapu közepébe a megítélt szabadrúgást (2-1). Az egyre keményedő küzdelemben nem kímélték egymást a játékosok, s bár továbbra is a Dunaferr játszott némi fölényben, a 35. percben lemásolta gólját a Fradi, s Andorka második találatával kiegyenlített (2-2). A véghajrá komoly izgalmakat hozott, s bár az utolsó percekben a Dunaferr nagy erőket mozgósított a győzelem megszerzéséért, az eredmény már nem változott, így a küzdelmes összecsapás végül 2-2-es döntetlennel ért véget, aminek leginkább az éllovas Berettyóújfalu örülhetett.

Dunaferr DUE Renalpin FC – FTC Futsal 2-2 (1-1)

Gólszerzők: Pál, Németh, illetve Andorka 2.

Dunaferr DUE Renalpin FC: Reveland - Horváth N., Németh, Varga, Hosszú. Csere: Schrancz, Fridrich, Szeghy, Boldizsár, Pál, Csányi. Vezetőedző: Takó Csaba.

FTC Futsal: Tóth - Safar, Komáromi, Andorka, Horváth B. Csere: Karacs, Vámosi, Szabó, Juhász, Jenei, Dénes, Keresztury, Bence. Edző: Safar Tony.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.