Sima győzelmek a kadet bajnokságban

spigott - 2018. április 19. 8:01

A közelmúlt két bajnoki mérkőzésén közel háromszáz pontot szerezve arattak fölényes sikereket a Dunaújvárosi Egyetem DSE Villámok kadet kosárlabdázói.

Két találkozó várt a közelmúltban a Dunaújvárosi Egyetem DSE Villámok kosárlabda csapatára a regionális kadet bajnokság dél-nyugati régiójában. Nagy Roland együttese előbb a Dunaújvárosi Sárkányok együttesét látta vendégül az egyetemi sportcsarnokban, majd a Bonyhádra látogatott, ahol a házigazda Bonyhádi KSE ellen mérette meg magát. A DSE fiataljainak első találkozója nem hozott túl nagy küzdelmet, mert a két együttes ezúttal nem volt egy súlycsoportban. A "házigazdák" a legszorosabb negyedet húsz, a legsimábbat negyvenkettő pontos különbséggel nyerték, így végül kiütéses, 169-40-es győzelemnek örülhettek.

Kép forrása: DUE DSE Villámok

A bonyhádi összecsapás sem ígért komoly csatát, s a tabella utolsó előtti helyén álló hazaiak nem is tudták meglepni a Villámokat. A két bajnoki pont sorsa már az első negyedben eldőlt, miután a mieink 32-4-re hozták ezt a felvonást, s mivel a dunaújvárosiak a folytatásban is komoly fölényben voltak, s a játék minden elemében felül tudták múlni ellenfelüket, így a könnyed siker sem maradhatott el (21-100). A DUE DSE Villámok együttese legközelebb vasárnap lép pályára a kadet bajnokság küzdelmeiben: 11 órától a Marcali VSZSE gárdáját fogadják fiataljaink az egyetemi sportcsarnokban.

Eredmények

Dunaújvárosi Egyetem DSE Villámok - Dunaújvárosi Sárkányok KE 169-40 (42-9, 38-4, 38-18, 51-9)

DUE DSE: Szűcs 40, Németh 28, Kozma 8, Kiss 17, Fűr 25/6. Cserék: Csontos D., Csontos A. 10, Széles 4, Szloboda 6, Rajcsányi 2, Pölöskey 17, Nagy P. 12. Edző: Nagy Roland, Nemanja Tomasevic.

Bonyhádi KSE - Dunaújvárosi Egyetem DSE Villámok 21-100 (4-32, 4-17, 4-28, 9-29)

DUE DSE: Szűcs 23, Németh 21, Kozma, Kiss 13, Fűr 8. Cserék: Csontos D. 6, Csontos A. 3, Széles 2, Szloboda 4, Pölöskey 15, Nagy P. 1, Kalmár 4. Edző: Nagy Roland.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.