Vereség hazai pályán

spigott - 2018. április 29. 16:20

Az első félidő hajrájában elkövetett hibái miatt komoly hátrányba került, s végül kétgólos vereséget szenvedett a Fradi U22-es együttesétől a DAC NB II-es kézilabda csapata.

A Ferencváros U22-es csapata ellen folytatta az NB II-es pontvadászat déli csoportjának küzdelmeit ma délután a DAC férfi kézilabda csapata. A mérkőzés előtt a két együttes azonos pontszámmal (22-22) állt a negyedik és ötödik helyen, s a mieink természetesen abban bíztak, hogy hazai környezetben képesek lesznek legyőzni ellenfelüket, s ezzel meg is előzni a fővárosiakat. A DAC ennek szellemében vágott neki a mérkőzésnek, öt perc elteltével egy, míg a tizedik percben már két góllal vezetett, ám a zöld-fehér fiatalok nem akartak leszakadni, ezért a 18. percben időt kellett kérnie Csermák Gábor edzőnek, mert a védekezés nem volt az igazi (9-8).

A hátsó alakzat sajnos a folytatásban sem működött, de egészen a 25. percig tartani tudta előnyét a házigazda, mert Borsos Martin és Borsos Roland sorozatban szórta a gólokat (14-13). A félidő hajrája azonban nagyon rosszul alakult a DAC számára, mert a rossz lövéseket, a technikai hibákat könyörtelenül megbüntette a Fradi, így a szünetre már a vendégek vonulhattak 19-15-ös vezetéssel.

A térfélcsere után úgy tűnt, hogy nem változik sok minden, mert alig ötpercnyi játékot követően már hattal mentek a fővárosiak, s ekkor újra időt kellett kérnie a házigazdáknak (16-22). Úgy tűnt, hogy ez fel is rázta a mieinket, mert 19-25 után sorozatban négy gólt szereztek Borsosék, s a félidő derekához közeledve ismét teljesen nyílt lett a találkozó (23-25).

Jött is azonnal a Fradi időkérése, s a rövid pauza alatt magára is talált az ellenfél, s bő tíz perccel a meccs vége előtt ismét meglépett öt találattal (25-30). A véghajrában hiába próbált meg mindent a DAC, a vendégek jól gazdálkodtak előnyükkel, melyből kettőt megtartva végül 33-31-es győzelmet arattak, így húsz forduló elteltével két ponttal megléptek kézilabdázóinktól a bajnoki táblázaton.

DAC – FTC U22 31-33 (15-19)

A DAC gólszerzői: Borsos R. 11, Borsos M. 8, Takács Á. 3, Gelencsér 3, Domak 2, Csermák M. 1, Márfi Á. 1, Szűcs 1, Pilka 1.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.