Bravúr kell a folytatáshoz

2018. május 9. (szerda) 18:59 - Szárszó Lajos

Egy lépésnyire áll az UVSE női vízilabda csapata attól, hogy megnyerje a vízilabda OBI aranyérmét a DUE-Maarks Graphics együttesével szemben, így Mihók Attila tanítványainak mindenképpen nyerniük kell a finálé harmadik mérkőzésén ahhoz, hogy maradjon esélyük a bajnoki címre.

Sorsdöntő mérkőzés vár csütörtökön este hat órától a DUE-Maarsk Graphis női vízilabda csapatára, mely a bajnoki finálé harmadik összecsapásán ugrik medencébe a fővárosi Hajós uszodában. Mivel a három nyert mérkőzésig tartó párharcban a címvédő UVSE már 2-0-ra vezet a mieink ellen, ahhoz, hogy ne érjen véget holnap a döntő, muszáj lesz idegenben is nyernie a trónkövetelőnek. Az eddigi két összecsapáson volt is esélye arra a mieinknek, hogy akár meglepetést is okozzanak, így bízhatunk abban, hogy Gurisatti Grétáék hazahozhatják még a fővárosiakat.

Ehhez azonban hatalmas bravúrra, maximális koncentrációra, és hiba nélküli játékra lenne szükség az olyan klasszisokkal megtűzdelt UVSE ellen, akik közül akár egy kiválóság is bármikor el tud dönteni egy találkozót, bajnoki döntőt. Mint az Mihók Attila, a DUE vezetőedzője elmondta, a második mérkőzésen többek között az volt a baj, hogy könnyen olvasható, kiszámítható volt a játék.

- Az UVSE ellen csak úgy lehetünk sikeresek, ha a játékosok bíznak önmagukban és improvizatív képességükben, hiszen a bajnoki címvédő olyan kiváló csapat, hogy a sablonos megoldásokat könnyen átlátja. Voltak olyan szakaszai az összecsapásoknak, ahol a játékosaim be is bizonyították, hogy képesek a váratlan megoldásokra.

Képek: DO-archív

A harmadik mérkőzésen most ezekből a megoldásokból kellene minél többet látnunk ahhoz, hogy a fővárosiakat még egyszer vissza tudjuk hozni Dunaújvárosba, míg a lilák arra törekednek, hogy hazai közönségük előtt lezárják a bajnoki címért tartott viadalt, melyhez már csak egy győzelmet kell aratniuk.

A rovat további hírei: Sport

Ma már a Vasas következik

Ma már a Vasas következik

2019. november 13. (szerda)

A bajnoki címvédő elleni öldöklő küzdelem után a sereghajtó otthonába látogatnak a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Rangadó előtt a vízilabdázók!

Rangadó előtt a vízilabdázók!

2019. november 13. (szerda)

A DUE-Maarsk Graphics OBI-es női vízilabdázói a bajnokság hetedik fordulójában a mindig veszélyes BVSC-Zugló Diapolo együtteséhez utaznak.

Hosszabbításban nyert a Fradi!

Hosszabbításban nyert a Fradi!

2019. november 12. (kedd)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata rendkívül kiélezett mérkőzésen, a ráadásban szenvedett vereséget a Ferencváros elleni Erste Liga mérkőzésen.

Később játszunk a Siófok ellen

Később játszunk a Siófok ellen

2019. november 12. (kedd)

Az ellenfél utazási viszontagságai miatt elmarad a Siófok és a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia szerda estére kiírt bajnoki mérkőzése.

Egy pont jutott

Egy pont jutott

2019. november 12. (kedd)

Csak az U17-es labdarúgók örülhettek pontszerzésnek a Dunaújváros PASE utánpótlás csapatainak hétvégi bajnoki találkozóin.

A Fradi érkezik

A Fradi érkezik

2019. november 11. (hétfő)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára a címvédő Ferencváros elleni hazai találkozón.

Történelmi nap előtt a válogatott

Történelmi nap előtt a válogatott

2019. november 11. (hétfő)

A védelemben rosszul áll, de bizakodva várja a walesi Eb-selejtezőt a magyar labdarúgó válogatott.