Bravúr kell a folytatáshoz

2018. május 9. (szerda) 18:59 - Szárszó Lajos

Egy lépésnyire áll az UVSE női vízilabda csapata attól, hogy megnyerje a vízilabda OBI aranyérmét a DUE-Maarks Graphics együttesével szemben, így Mihók Attila tanítványainak mindenképpen nyerniük kell a finálé harmadik mérkőzésén ahhoz, hogy maradjon esélyük a bajnoki címre.

Sorsdöntő mérkőzés vár csütörtökön este hat órától a DUE-Maarsk Graphis női vízilabda csapatára, mely a bajnoki finálé harmadik összecsapásán ugrik medencébe a fővárosi Hajós uszodában. Mivel a három nyert mérkőzésig tartó párharcban a címvédő UVSE már 2-0-ra vezet a mieink ellen, ahhoz, hogy ne érjen véget holnap a döntő, muszáj lesz idegenben is nyernie a trónkövetelőnek. Az eddigi két összecsapáson volt is esélye arra a mieinknek, hogy akár meglepetést is okozzanak, így bízhatunk abban, hogy Gurisatti Grétáék hazahozhatják még a fővárosiakat.

Ehhez azonban hatalmas bravúrra, maximális koncentrációra, és hiba nélküli játékra lenne szükség az olyan klasszisokkal megtűzdelt UVSE ellen, akik közül akár egy kiválóság is bármikor el tud dönteni egy találkozót, bajnoki döntőt. Mint az Mihók Attila, a DUE vezetőedzője elmondta, a második mérkőzésen többek között az volt a baj, hogy könnyen olvasható, kiszámítható volt a játék.

- Az UVSE ellen csak úgy lehetünk sikeresek, ha a játékosok bíznak önmagukban és improvizatív képességükben, hiszen a bajnoki címvédő olyan kiváló csapat, hogy a sablonos megoldásokat könnyen átlátja. Voltak olyan szakaszai az összecsapásoknak, ahol a játékosaim be is bizonyították, hogy képesek a váratlan megoldásokra.

Képek: DO-archív

A harmadik mérkőzésen most ezekből a megoldásokból kellene minél többet látnunk ahhoz, hogy a fővárosiakat még egyszer vissza tudjuk hozni Dunaújvárosba, míg a lilák arra törekednek, hogy hazai közönségük előtt lezárják a bajnoki címért tartott viadalt, melyhez már csak egy győzelmet kell aratniuk.

A rovat további hírei: Sport

Tornával emlékeztek a focisták

Tornával emlékeztek a focisták

2020. július 12. (vasárnap)

A Kemi-Ker Kft. gárdája nyerte az első alkalommal megrendezett Acerbis Nyári Kupa küzdelmeit a DLSZ Arénában.

Véget ért a Dunaújváros Kupa

Véget ért a Dunaújváros Kupa

2020. július 11. (szombat)

Az SZP-Asztalos gárdája nyerte a Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat küzdelmeit.

Győzelemmel kezdett a DPASE

Győzelemmel kezdett a DPASE

2020. július 11. (szombat)

Kétgólos, magabiztos sikert aratott a MOL Fehérvár II. elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Alakul a csapat

Alakul a csapat

2020. július 11. (szombat)

Újabb öt játékosával hosszabbított szerződést a közelmúltban a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Az Aranycsapat három játékosára és az 1954-es berni vb-döntőre emlékeztek

Az Aranycsapat három játékosára és az 1954-es berni vb-döntőre emlékeztek

2020. július 10. (péntek)

Budai II Lászlóra, Buzánszky Jenőre, Kocsis Sándorra, valamint az 1954-es svájci labdarúgó-világbajnokság berni döntőjére emlékezett csütörtökön az Aranycsapat Testület, írja az MTI.

Enyhítést fontolgatnak a japánok

Enyhítést fontolgatnak a japánok

2020. július 10. (péntek)

A japán kormány fontolóra veszi annak lehetőségét, hogy a jövőre halasztott tokiói olimpiára és paralimpiára utazó sportolók esetében enyhítsen az országba lépés feltételein.

Gólzápor a DLSZ Arénában

Gólzápor a DLSZ Arénában

2020. július 10. (péntek)

Összesen huszonöt találatnak örülhettek a csapatok a Dunaújváros Kupa csütörtök esti helyosztóin.