Bravúr kell a folytatáshoz

2018. május 9. (szerda) 18:59 - Szárszó Lajos

Egy lépésnyire áll az UVSE női vízilabda csapata attól, hogy megnyerje a vízilabda OBI aranyérmét a DUE-Maarks Graphics együttesével szemben, így Mihók Attila tanítványainak mindenképpen nyerniük kell a finálé harmadik mérkőzésén ahhoz, hogy maradjon esélyük a bajnoki címre.

Sorsdöntő mérkőzés vár csütörtökön este hat órától a DUE-Maarsk Graphis női vízilabda csapatára, mely a bajnoki finálé harmadik összecsapásán ugrik medencébe a fővárosi Hajós uszodában. Mivel a három nyert mérkőzésig tartó párharcban a címvédő UVSE már 2-0-ra vezet a mieink ellen, ahhoz, hogy ne érjen véget holnap a döntő, muszáj lesz idegenben is nyernie a trónkövetelőnek. Az eddigi két összecsapáson volt is esélye arra a mieinknek, hogy akár meglepetést is okozzanak, így bízhatunk abban, hogy Gurisatti Grétáék hazahozhatják még a fővárosiakat.

Ehhez azonban hatalmas bravúrra, maximális koncentrációra, és hiba nélküli játékra lenne szükség az olyan klasszisokkal megtűzdelt UVSE ellen, akik közül akár egy kiválóság is bármikor el tud dönteni egy találkozót, bajnoki döntőt. Mint az Mihók Attila, a DUE vezetőedzője elmondta, a második mérkőzésen többek között az volt a baj, hogy könnyen olvasható, kiszámítható volt a játék.

- Az UVSE ellen csak úgy lehetünk sikeresek, ha a játékosok bíznak önmagukban és improvizatív képességükben, hiszen a bajnoki címvédő olyan kiváló csapat, hogy a sablonos megoldásokat könnyen átlátja. Voltak olyan szakaszai az összecsapásoknak, ahol a játékosaim be is bizonyították, hogy képesek a váratlan megoldásokra.

Képek: DO-archív

A harmadik mérkőzésen most ezekből a megoldásokból kellene minél többet látnunk ahhoz, hogy a fővárosiakat még egyszer vissza tudjuk hozni Dunaújvárosba, míg a lilák arra törekednek, hogy hazai közönségük előtt lezárják a bajnoki címért tartott viadalt, melyhez már csak egy győzelmet kell aratniuk.

A rovat további hírei: Sport

Második helyen végzett a Dunaferr!

Második helyen végzett a Dunaferr!

2019. szeptember 23. (hétfő)

Székesfehérváron, hat csapatos felkészülési röplabda tornán vett részt a Dunaferr SE csapata, melyen a rendkívül szép második helyet szerezte meg.

Továbbra is hibátlanul az Acélbikák

Továbbra is hibátlanul az Acélbikák

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Nem okozott gondot a győzelem megszerzése a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának a Fehérvári Titánok elleni hazai találkozón.

Továbbjutás a Magyar Kupában

Továbbjutás a Magyar Kupában

2019. szeptember 22. (vasárnap)

A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata idegenben, a Viadukt SE-Biatorbágy otthonában harcolta ki továbbjutását a hetedik fordulóba.

Ezúttal nem volt esély

Ezúttal nem volt esély

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Az első félidőben még tartotta magát, ám végül súlyos vereséget szenvedett a DKKA U19-es csapata a Kozármisleny elleni felnőtt NB I/B-s találkozón.

Jó folytatásban bíznak az Acélbikák!

Jó folytatásban bíznak az Acélbikák!

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Csak a győzelem lehet a célja a Fehérvári Titánok elleni hazai mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának.

Döntetlen a fővárosban

Döntetlen a fővárosban

2019. szeptember 21. (szombat)

Végletekig kiélezett csatában ért el 27-27-es döntetlent az MTK otthonában lejátszott bajnoki találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Nagy csaták a műfüvön

Nagy csaták a műfüvön

2019. szeptember 21. (szombat)

Már csak az éllovas Tízpróbások együttese nem veszített pontot a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályában.