Bravúr kell a folytatáshoz

Szárszó Lajos - 2018. május 9. 18:59

Egy lépésnyire áll az UVSE női vízilabda csapata attól, hogy megnyerje a vízilabda OBI aranyérmét a DUE-Maarks Graphics együttesével szemben, így Mihók Attila tanítványainak mindenképpen nyerniük kell a finálé harmadik mérkőzésén ahhoz, hogy maradjon esélyük a bajnoki címre.

Sorsdöntő mérkőzés vár csütörtökön este hat órától a DUE-Maarsk Graphis női vízilabda csapatára, mely a bajnoki finálé harmadik összecsapásán ugrik medencébe a fővárosi Hajós uszodában. Mivel a három nyert mérkőzésig tartó párharcban a címvédő UVSE már 2-0-ra vezet a mieink ellen, ahhoz, hogy ne érjen véget holnap a döntő, muszáj lesz idegenben is nyernie a trónkövetelőnek. Az eddigi két összecsapáson volt is esélye arra a mieinknek, hogy akár meglepetést is okozzanak, így bízhatunk abban, hogy Gurisatti Grétáék hazahozhatják még a fővárosiakat.

Ehhez azonban hatalmas bravúrra, maximális koncentrációra, és hiba nélküli játékra lenne szükség az olyan klasszisokkal megtűzdelt UVSE ellen, akik közül akár egy kiválóság is bármikor el tud dönteni egy találkozót, bajnoki döntőt. Mint az Mihók Attila, a DUE vezetőedzője elmondta, a második mérkőzésen többek között az volt a baj, hogy könnyen olvasható, kiszámítható volt a játék.

- Az UVSE ellen csak úgy lehetünk sikeresek, ha a játékosok bíznak önmagukban és improvizatív képességükben, hiszen a bajnoki címvédő olyan kiváló csapat, hogy a sablonos megoldásokat könnyen átlátja. Voltak olyan szakaszai az összecsapásoknak, ahol a játékosaim be is bizonyították, hogy képesek a váratlan megoldásokra.

Képek: DO-archív

A harmadik mérkőzésen most ezekből a megoldásokból kellene minél többet látnunk ahhoz, hogy a fővárosiakat még egyszer vissza tudjuk hozni Dunaújvárosba, míg a lilák arra törekednek, hogy hazai közönségük előtt lezárják a bajnoki címért tartott viadalt, melyhez már csak egy győzelmet kell aratniuk.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.