Döntetlen a kézilabda rangadón

Szárszó Lajos - 2018. május 19. 19:49

Két fordulóval a női kézilabda első osztály vége előtt a negyedik helyen álló Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese a hatodik helyezett Vác otthonában lépett pályára. Bár az újvárosi csapat a második félidőben öttel is vezetett, a végén egy ponttal távozott Vácról.

Két fordulóval a női kézilabda első osztály vége előtt a negyedik helyen álló Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese a hatodik helyezett Vác otthonában lépett pályára. Mint azt a rangadó előtt a Kohász vezetőedzője, György László mondta, azzal a céllal álltak bele a meccsbe, hogy idegenben is győzzenek, azt azonban tudják, hogy két bajnoki pontért keményen meg kell küzdenünk az idegenlégiósokkal és fiatal tehetségekkel megtűzdelt hazaiak ellen. Ne feledjük, hogy tétje is volt az ütközetnek, hiszen a mieink, amennyiben a hátralévő két meccsüket megnyerik, akkor megőrzik helyüket a bajnokság végére, de ha ez nem sikerül, akkor a Siófok elveheti tőlük a negyedik pozíciót. A mieink részéről kiválóan indult a mérkőzés, hiszen Micijevic és Szekercés találataival gyors előnyre tettünk szert (0-2). Ezt azonban megőrizni nem sikerült, mivel fordítottak a hazaiak (3-2), melyre Szekercés tudott válaszolni (3-3). A nyolcadik perc végéig felváltva estek a találatok (5-5), majd két remek akció és védekezés ismét kétfás Kohász előnyt hozott (5-7). Kovács Patrícia faragta a hazai hátrányt (6-7), majd Szalai Babett gólszerzés után állt ki két percre a 12. perc elején 7-8-as állásnál. Ebből egészen jól jöttünk ki, hiszen Grosch Vivien növelte előnyünket (7-9), ekkor azonban Micijevic is két percet kapott. A védekezésünk azonban kiváló volt, így ezt a szakaszt is megúsztuk kapott gól nélkül. Miután kiegészült a Kohász, Szekercés hagyott ki egy hetest, míg a túloldalon Kovács Patrícia nem tette meg számunkra ezt a szívességet (8-9). Molnár Beatrix keze sült el jókor (8-10), melyre Jovetic válaszolt (9-10), viszont mielőtt a hazaiak elhitték volna, hogy egyenlíthetnek, Bulath Anita remek átlövéssel tette közé ismét a kettőt (9-11).

Kácsor próbálta meg vele a lépést tartani, ekkor azonban Szalai Babett következett (10-12), így a félidő hajrájában is kézben tartottuk a találkozót. A következő percek kiegyenlített játékot hoztak (12-14), ráadásul emberelőnybe kerültünk, miután Pappné Szamoránsky Piroska volt túlzottan kemény. Ma azonban egyik fél sem remekelt emberfórban, hiszen büntetőből lőtte közelebb csapatát Kovács Patrícia (13-14), viszont a félidő zárásaként Szekercés Luca használta ki hétméteresét (13-15). A térfélcsere után hatalmas fordulat következett. Ez ugyan az első hazai támadás után még nem látszott, amikor Kácsor faragta a hátrányt (14-15), ezt követően azonban állva hagyta a Kohász az ellenfelét. Micijevic kezdte meg a gólgyártást, melyet követően még három találatot szerzett zsinórban György László gárdája, miközben egyet sem kapott (14-19). Kovács és Molnár gólpárbaja után is megmaradt az újváros ötgólosra dagadt előnye (15-20), ráadásul kimaradt a váciak büntetője. Barján próbálta meg visszahozni a meccsbe sajátjait két gyors találattal (17-20), melyekre Szekercés válaszolt villámgyorsan (17-21). A két játékos ismét eredményes volt (18-22), majd Helembai szállt ki két percre a játékból. A kérdés ekkor az az volt, hogy ezt végre sikerül-e a legjobban kihasználni, hiszen a mai meccsen a csapatok ezekkel a lehetőségeikkel nem gazdálkodtak jól. A Kohász nem bízta a véletlenre a dolgot, hiszen ezt a szakaszt 2-1-re nyerte (19-24). Negyed órával a vége előtt újabb rohamot indított a váci alakulat, és megkezdte a felzárkózást (21-24), melyet Szekercés nem nézett tétlenül (21-25). Ezt az előnyt remekül tartották a mieink (22-26), viszont Barján ismét belehúzott, és nyolc perccel a lefújás előtt kettőre faragta a hátrányt (24-26). Óriási lehetőséget kapott ekkor a meccs végleges eldöntésére a Kohász, hiszen a hazai oldalról Helembait küldték le kettő percre, Szekercés keze azonban megremegett a hetesnél, míg az ellentámadásból Kovács talált be (25-26). Ezt követően egy-egy találat született mindkét oldalon (26-27), mely a találkozó legvégét nyílttá tette. Kiélezett küzdelmet hozott az utolsó négy perc, melyben Kácsor ki is egyenlített (28-28). A legvégén még Szalai és Kovács céloztak jól, így a találkozó 29-29-es végeredménnyel zárult.

GVM Europe-Vác -DKKA NKFT 29-29 (13-15)

Vezették: Horváth Péter és Marton Balázs

GVM Europe-Vác: Radosavljevics Anja, Kácsor Gréta 6, Hámori Konszuéla 1, Barján Bianka 8, Kovács Patrícia 10, Arenhart Barbara, Pappné Szamoránsky Piroska, Jovetic Dijana 2, Lakatos Rita, Bagi Kata Barbara, Szondi Zsófia, Hornyák Bernadett, Suba Sára, De Souza Karoline, Helembai Fanny 2, Diószegi Nikolett. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

DKKA NKFT: Tomasevic Katarina - Takács Dusmáta, Dombi Luca 1, Szalai Babett 3, Micijevic Camila 5, Grosch Vivien 3, Szekerczés Luca 8, Bulath Anita 1, Klujber Katrin 1, Kazai Anita 5, Cifra Anita, Molnár Beatrix 2, Nick Viktória, Nagy Zsuzsanna, Vártok Ramóna, Oguntoye Viktória (kapus). Vezetőedző: György László

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.