Kulcsszó: Vác

Csak támadásban ment a Kohásznak!

Csak támadásban ment a Kohásznak!

2020. január 17. (péntek)

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett 36-35-ös vereséget a Vác elleni szekszárdi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A Vác következik!

A Vác következik!

2020. január 16. (csütörtök)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatára a Vác elleni szekszárdi rangadón.

Az ipar arisztokratái

Az ipar arisztokratái

2019. március 31. (vasárnap)

Öreg ház szülővárosomban, a Vörösház sarkával átellenben: itt, a Kossuth utca legelején élt valaha egy kivételes tudású mesterember, Forgó Mihály. Megbecsült polgár volt. Misztikus esztendőben, éppen két évszázad fordulópontján született, 1900-ban. Nyolcvanöt év adatott neki.

A Vác következik

A Vác következik

2019. február 01. (péntek)

Erősen tartalékos felállásban várja a Vác elleni szombati találkozót a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A diktatúra sokba került…

A diktatúra sokba került…

2018. október 20. (szombat)

Szülővárosomban tartja magát egy legenda. Ötvenes évek, ünnepi alkalom, fontos vendég érkezik a fővárosból, s az elöljáróság mindent megtesz a méltó fogadására. Egy ünnepségszervező kapja a parancsot: valamely tanintézmény diákjait rendelje ki, akik majd méltóan köszöntik a főrangot.

Vereséggel kezdett a Kohász

Vereséggel kezdett a Kohász

2018. szeptember 01. (szombat)

Az első félidőben még tartotta magát, ám a másodikban elfogyott a lendület, s végül 29-24-es vereséget szenvedett a DKKA kézilabda csapata a Vác elleni bajnoki nyitányon.

A Vác ellen kezd a Kohász

A Vác ellen kezd a Kohász

2018. augusztus 31. (péntek)

Nehéz hatvan perc vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére a bajnokság első fordulójában a Vác otthonában.

Cinkoffer-klón a misén

Cinkoffer-klón a misén

2018. június 10. (vasárnap)

Állok a templom végiben, ott, ahol mindig is, soha nem ülök le, érdekes, rendre vannak itt, a hátsó traktusban is társaim, akik szintúgy nem leüldögélősek, de most ha akarnának se sikerülne. Szó szerint tömve az istenháza. Ezer gyerek bent, meg a szülők, tanárok. 

Döntetlen a kézilabda rangadón

Döntetlen a kézilabda rangadón

2018. május 19. (szombat)

Két fordulóval a női kézilabda első osztály vége előtt a negyedik helyen álló Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese a hatodik helyezett Vác otthonában lépett pályára. Bár az újvárosi csapat a második félidőben öttel is vezetett, a végén egy ponttal távozott Vácról.

Rangadó vár a Kohászra

Rangadó vár a Kohászra

2018. május 18. (péntek)

Idegenben, a jó erőkből álló Vác ellen lép pályára szombaton este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a bajnokság utolsó előtti fordulójában.

Őskereső, hőskereső

Őskereső, hőskereső

2018. március 16. (péntek)

Eljátszik az ember a gondolattal: mit tettek felmenői a „nagy időkben”, például 1848 márciusában. Nincs, amibe kapaszkodhatnék, a hajdani iratokat a háború vitte el, s már az egykoriak közül sincs, aki legalább az emlékezet ládáját felnyitná. Egyszer majd bevetem magam a levéltárba, kutakodni. Valami csak felbukkan.

Itthon javítana a Kohász

Itthon javítana a Kohász

2018. január 26. (péntek)

A jó formában lévő Vác ellen feledtetné a fájdalmas békéscsabai kupabúcsút a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A Dunakanyar Kupán bizonyíthat a Kohász

A Dunakanyar Kupán bizonyíthat a Kohász

2017. augusztus 25. (péntek)

Három keménynek ígérkező mérkőzés vár ma és szombaton a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesére a váci Dunakanyar Kupán.

Halálos életmentés

Halálos életmentés

2017. július 16. (vasárnap)

A Duna mellett nőtt fel a kisfiú. Sosem félt a víztől. Korán megtanult úszni, majd serdülőként evezős lett. Egypárevezősben hajtott. A kis lélekvesztő magabiztos ura volt, pedig a kecses szkiff bármi másnál könnyebben borul. Az ő hajója a legkisebbek közül való volt, hét méter hosszú, huszonhat centi széles, persze, mert vékonyka srác volt ő is.

Szép győzelem a rangadón

Szép győzelem a rangadón

2017. április 08. (szombat)

Fegyelmezett, jó teljesítménnyel aratott sima, 31-26-os győzelmet a Vác elleni hazai rangadón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely a játék minden elemében jobb volt ellenfelénél, így teljesen megérdemelten tartotta itthon a két bajnoki pontot.