Dunaújvárosé az ország legjobb csapata

spigott - 2018. május 14. 7:59

A sorozat fennállása óta először aratott sikert az önkormányzatok számára kiírt foci tornán városunk együttese, mely a Budapesten megrendezett viadalon kilenc mérkőzéséből nyolcat megnyerve hódította el az aranyérmet a rendkívül erős mezőnyben.

Budapesten, az Ikarus BSE pályán rendezték meg szombaton a Magyar Önkormányzatok IV. Foci Tornáját, melyen városunk önkormányzatának együttese is megmérette magát. A dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony fővédnöksége alatt megrendezett viadalon negyvennégy település vett részt és a hőséggel dacolva játszottak jobbnál is jobb mérkőzéseket az alakulatok. A dunaújvárosi csapat a "B" csoportba kapott besorolást, s remekül kezdte a verseny első szakaszát, ugyanis a nyitómeccsen a Békéscsabát győzte le 2-0-ra, majd második találkozóján a XXIII. Kerület együttesét múlta felül hasonló arányban. A harmadik csoportmeccsen sajnos pontokat veszített együttesünk, mert nem tudta feltörni a váciak remek védekezését, igaz a támadásokkal nem igazán foglalkozó ellenfél sem tudott betalálni a dunaújvárosi kapuba.

A Püspökladány ellen viszont már három lőtt gólnak, s újabb győzelemnek (3-1) örülhettek a mieink, akik az Eger elleni utolsó csoportmérkőzésen is parádéztak, s kiütéses, 7-0-ás sikerrel biztosították be első helyüket a csoportban, s várhatták bizakodva az egyenes kieséses szakasz küzdelmeit. A nyolcaddöntőben az Érd volt önkormányzatunk ellenfele, s a mieink 3-1-es sikerrel léptek közelebb céljaik felé, majd a Bátonyterenye elleni 3-0-s győzelem már azt jelentette, hogy a döntőbe jutásért szállhat harcba együttesünk. A Szombathely elleni elődöntőben viszont korán hátrányba kerültek a mieink, ám Vincze Dezső duplájával sikerült legyűrni a kiváló erőkből álló ellenfelet, így a Veszprém ellen már az aranyérem volt a tét. A finálé szerencsére nem hozott kiélezett küzdelmet, mert a rendkívül fegyelmezetten, s taktikusan játszó dunaújvárosiak tulajdonképpen simán, 4-0-ra nyerték utolsó meccsüket, s ezzel a torna történelmében először hódították el az első helyezést. A mieink örömét növelte, hogy a szervezők által kiosztott két különdíj is náluk talált gazdára: Freud Krisztián a gólkirályi címnek, míg Jurinka Zoltán a legjobb kapusnak járó trófeát érdemelte ki remek teljesítményével.

Petrás Gábor csapatvezető: - Cserna Gábor polgármester úr kért fel minket arra, hogy képviseljük városunkat az önkormányzati foci tornán. Ennek eleget téve állítottuk össze Tóth Imrével az együttest, ám nem volt könnyű feladatunk, mert rendkívül nehéz csoportba kerültünk, de végül csoportelsőként sikerült továbbjutnunk a legjobb tizenhat közé. Az egyenes kieséses szakaszban is nagyon jól játszottunk, eljutottunk a fináléig, ahol egy igen fáradt Veszprém ellen tudtunk diadalmaskodni magabiztosan, s így szereztük meg az tornagyőzelmet. A végig kiváló hangulatú, s nagyon jól megrendezett tornán az egész csapatot megilleti a dicséret, mert mindenki rendkívül fegyelmezetten tette a dolgát, megérdemelten végeztünk az első helyen, s öregbítettük önkormányzatunk, Dunaújváros hírnevét.

Önkormányzatunk csapatának eredményei

Csoportmérkőzések
Dunaújváros - Békéscsaba 2-0
Dunaújváros - XXIII. Kerület 2-0
Dunaújváros - Vác 0-0
Dunaújváros – Püspökladány 3-1
Dunaújváros - Eger 7-0

Nyolcaddöntő: Dunaújváros - Érd 3-1

Negyeddöntő: Dunaújváros - Bátonyterenye 3-0

Elődöntő: Dunaújváros - Szombathely 2-1

Döntő: Dunaújváros - Veszprém 4-0

A csapat tagjai: Jurinka Zoltán, Freud Krisztián, Kiss Dávid, Hajnal Ferenc, Vincze Dezső, Somogyi Jenő, Mazán Balázs, Nagy Tibor, Zemankó Zoltán, Hatvany Attila, Csordás István. Csapatvezetők: Petrás Gábor, Tóth Imre, Kalácska András.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.