Dunaújvárosi siker Orosházán

2018. május 24. (csütörtök) 13:10 - spigott

Mindegyik mérkőzését megnyerve szerezte meg az Orosházán megrendezett torna első helyét a DKKA U13-as kézilabda csapata.

A háromnapos Orosháza Kupán szerepelt a közelmúltban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U13-as leány együttese. A viadalon összesen tizenkét csapat versengett a minél szebb helyezésekért úgy, hogy a résztvevőket három négyes csoportba osztották a szervezők, s a csoportok első helyezettjei küzdhettek meg végül az érmekért.
A DKKA fiataljai először a Kispest ellen játszottak, s igen könnyű, 32-20-as sikert arattak úgy, hogy az első felvonásban még igen sok ziccert hagytak kihasználatlanul a dunaújvárosiak. A Hajdúnánás ellen még simább meccset játszottak fiataljaink, akik kiütéses, 38-8-as győzelemnek örülhettek, így a torna második napján a csoport első helyéért léphettek pályára. Ebben a Hódmezővásárhely igyekezett megakadályozni a mieinket, ám a viszonylag szoros első játékrészt követően pontosított játékán a DKKA, mely 25-17-es győzelemmel végzett a kvartett első helyén.

Kép: DO-archív

A helyosztókon először a KSZSE csapata ellen húztak szerelést kézilabdázóink, s ötletes, jó játékuk jutalmaként könnyed, 22-13-as sikert aratva léptek nagyot a tornagyőzelem felé. A sorozat utolsó meccsén a házigazdák vártak a mieinkre, ám a Kohász fiataljai ezúttal sem hibáztak, már az első félidő után tíz góllal vezettek, s végül 32-18-as győzelemmel szerezték meg a viadal első helyét úgy, hogy a torna gólkirálynői címét a DKKA tehetsége, Kecskés Noémi szerezte meg.

A DKKA U13-as csapatának orosházi eredményei
 
DKKA – Kispest NKK 32–20 (21–12)
DKKA – Hajdúnánás SK 38–8 (17–5)
DKKA – Hódmezővásárhely 25–17 (12–11)
DKKA – KSZSE 22–13 (11–7)
DKKA – Orosháza 32–18 (18–8)

A csapat tagjai: Péli Dorottya, Bécsi Laura, Kiss Flóra, Imre Viktória, Váradi Hanna, Sztanó Kincső, Varjas Lara, Dobos Hanna, Wenszky Janka, Hólik Anna, Kecskés Noémi, Garbacz Petra, Balogh Dóra, Brezovszki Abigél, Szabó Márta. Edző: Takács Józsefné.

A rovat további hírei: Sport

Fölényes siker a serdülőknél

Fölényes siker a serdülőknél

2018. október 16. (kedd)

Veretlenül, 18-0-s szettaránnyal nyerte meg a DSE Röplabda Akadémia U17-es csapata a Buzek László U17 férfi OSB alapszakaszát!

Nem hibázott az éllovas

Nem hibázott az éllovas

2018. október 16. (kedd)

A Fejó-Therm és az SZP-Asztalos együttese is könnyedén nyerte újabb mérkőzését a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Nem volt esély a címvédő ellen

Nem volt esély a címvédő ellen

2018. október 15. (hétfő)

Nem tudta megszorítani a Phoenix Fireball együttesét a DUE-RFT floorball csapata a Magyar Kupa második fordulójában.

Nagy hátrányból fordított a DSE

Nagy hátrányból fordított a DSE

2018. október 15. (hétfő)

A röplabda bajnokság másodosztályú küzdelemsorozatában a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a rutinos játékosokkal felálló Szegedet fogadták.

Egy siker a csapatbajnokságon

Egy siker a csapatbajnokságon

2018. október 15. (hétfő)

Egy győzelemmel és három vereséggel zárta az Országos Csapatbajnokság harmadosztályának első fordulóját a Danubius KSE tollaslabda szakosztálya.

A Szentlőrinc nyerte a rangadót

A Szentlőrinc nyerte a rangadót

2018. október 14. (vasárnap)

A szervezetten játszó Szentlőrinc Luka góljának köszönhetően megérdemelten győzte le a Dunaújváros PASE labdarúgóit.

Újabb vereség Erdélyben

Újabb vereség Erdélyben

2018. október 14. (vasárnap)

Ahogy itthon, úgy Csíkszeredán is 6-4-re kapott ki a listavezető erdélyiektől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.