Dunaújvárosi siker Orosházán

2018. május 24. (csütörtök) 13:10 - spigott

Mindegyik mérkőzését megnyerve szerezte meg az Orosházán megrendezett torna első helyét a DKKA U13-as kézilabda csapata.

A háromnapos Orosháza Kupán szerepelt a közelmúltban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U13-as leány együttese. A viadalon összesen tizenkét csapat versengett a minél szebb helyezésekért úgy, hogy a résztvevőket három négyes csoportba osztották a szervezők, s a csoportok első helyezettjei küzdhettek meg végül az érmekért.
A DKKA fiataljai először a Kispest ellen játszottak, s igen könnyű, 32-20-as sikert arattak úgy, hogy az első felvonásban még igen sok ziccert hagytak kihasználatlanul a dunaújvárosiak. A Hajdúnánás ellen még simább meccset játszottak fiataljaink, akik kiütéses, 38-8-as győzelemnek örülhettek, így a torna második napján a csoport első helyéért léphettek pályára. Ebben a Hódmezővásárhely igyekezett megakadályozni a mieinket, ám a viszonylag szoros első játékrészt követően pontosított játékán a DKKA, mely 25-17-es győzelemmel végzett a kvartett első helyén.

Kép: DO-archív

A helyosztókon először a KSZSE csapata ellen húztak szerelést kézilabdázóink, s ötletes, jó játékuk jutalmaként könnyed, 22-13-as sikert aratva léptek nagyot a tornagyőzelem felé. A sorozat utolsó meccsén a házigazdák vártak a mieinkre, ám a Kohász fiataljai ezúttal sem hibáztak, már az első félidő után tíz góllal vezettek, s végül 32-18-as győzelemmel szerezték meg a viadal első helyét úgy, hogy a torna gólkirálynői címét a DKKA tehetsége, Kecskés Noémi szerezte meg.

A DKKA U13-as csapatának orosházi eredményei
 
DKKA – Kispest NKK 32–20 (21–12)
DKKA – Hajdúnánás SK 38–8 (17–5)
DKKA – Hódmezővásárhely 25–17 (12–11)
DKKA – KSZSE 22–13 (11–7)
DKKA – Orosháza 32–18 (18–8)

A csapat tagjai: Péli Dorottya, Bécsi Laura, Kiss Flóra, Imre Viktória, Váradi Hanna, Sztanó Kincső, Varjas Lara, Dobos Hanna, Wenszky Janka, Hólik Anna, Kecskés Noémi, Garbacz Petra, Balogh Dóra, Brezovszki Abigél, Szabó Márta. Edző: Takács Józsefné.

A rovat további hírei: Sport

Tartják előttünk az előnyüket

Tartják előttünk az előnyüket

2019. január 21. (hétfő)

Az olasz válogatott legyőzte Hollandiát, így továbbra is hibátlan mérleggel, négy pont előnnyel vezeti a női vízilabda világliga B csoportját, melyben a magyarok a második helyen állnak és már bejutottak az Európa Kupa hatos döntőjébe.

Két csapattal a döntőben!

Két csapattal a döntőben!

2019. január 21. (hétfő)

A Hild és a Pannon röplabda csapata is hibátlan teljesítményt nyújtva jutott be az Országos Diákolimpia fináléjába.

Tovább menetelnek a röplabdázók

Tovább menetelnek a röplabdázók

2019. január 21. (hétfő)

Kiütéses győzelmet aratva erősítette meg első helyét a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata az NB II-es bajnokság Közép Csoportjában.

Kétarcú Acélbikák

Kétarcú Acélbikák

2019. január 20. (vasárnap)

Negyven percnyi jó játék, háromgólos vezetés után kapott ki 6-3-ra a Debrecentől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

2019. január 20. (vasárnap)

A röplabda férfi NBI Liga alapszakaszának első mérkőzésén a Dunaferr SE izgalmas találkozón öt szettben győzte le a PTE-PEAC gárdáját. 

Ez nem álom, hanem valóság

Ez nem álom, hanem valóság

2019. január 20. (vasárnap)

Koronczai Petrának, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia irányítójának igazi meglepetéssel indult a 2019-es esztendő, hiszen bekerült az elitek közé.

Négy dunaújvárosi érem a sportcsarnokban

Négy dunaújvárosi érem a sportcsarnokban

2019. január 20. (vasárnap)

Két arany- és két bronzéremmel zárták a Danubius KSE tollaslabdázói a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett Országos Felnőtt Ranglista Versenyt.