Dunaújvárosi siker Orosházán

2018. május 24. (csütörtök) 13:10 - spigott

Mindegyik mérkőzését megnyerve szerezte meg az Orosházán megrendezett torna első helyét a DKKA U13-as kézilabda csapata.

A háromnapos Orosháza Kupán szerepelt a közelmúltban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U13-as leány együttese. A viadalon összesen tizenkét csapat versengett a minél szebb helyezésekért úgy, hogy a résztvevőket három négyes csoportba osztották a szervezők, s a csoportok első helyezettjei küzdhettek meg végül az érmekért.
A DKKA fiataljai először a Kispest ellen játszottak, s igen könnyű, 32-20-as sikert arattak úgy, hogy az első felvonásban még igen sok ziccert hagytak kihasználatlanul a dunaújvárosiak. A Hajdúnánás ellen még simább meccset játszottak fiataljaink, akik kiütéses, 38-8-as győzelemnek örülhettek, így a torna második napján a csoport első helyéért léphettek pályára. Ebben a Hódmezővásárhely igyekezett megakadályozni a mieinket, ám a viszonylag szoros első játékrészt követően pontosított játékán a DKKA, mely 25-17-es győzelemmel végzett a kvartett első helyén.

Kép: DO-archív

A helyosztókon először a KSZSE csapata ellen húztak szerelést kézilabdázóink, s ötletes, jó játékuk jutalmaként könnyed, 22-13-as sikert aratva léptek nagyot a tornagyőzelem felé. A sorozat utolsó meccsén a házigazdák vártak a mieinkre, ám a Kohász fiataljai ezúttal sem hibáztak, már az első félidő után tíz góllal vezettek, s végül 32-18-as győzelemmel szerezték meg a viadal első helyét úgy, hogy a torna gólkirálynői címét a DKKA tehetsége, Kecskés Noémi szerezte meg.

A DKKA U13-as csapatának orosházi eredményei
 
DKKA – Kispest NKK 32–20 (21–12)
DKKA – Hajdúnánás SK 38–8 (17–5)
DKKA – Hódmezővásárhely 25–17 (12–11)
DKKA – KSZSE 22–13 (11–7)
DKKA – Orosháza 32–18 (18–8)

A csapat tagjai: Péli Dorottya, Bécsi Laura, Kiss Flóra, Imre Viktória, Váradi Hanna, Sztanó Kincső, Varjas Lara, Dobos Hanna, Wenszky Janka, Hólik Anna, Kecskés Noémi, Garbacz Petra, Balogh Dóra, Brezovszki Abigél, Szabó Márta. Edző: Takács Józsefné.

A rovat további hírei: Sport

Futsal tábor az egyetemen

Futsal tábor az egyetemen

2018. június 23. (szombat)

Immáron második alkalommal rendezi meg futsal és sporttáborát a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata a mozogni vágyó gyermekeknek.

Biztos siker Szlovénia ellen

Biztos siker Szlovénia ellen

2018. június 22. (péntek)

Nagyon sima, 29-17-es győzelmet aratott a szlovénok elleni felkészülési mérkőzésen a magyar női junior kézilabda válogatott.

Kedvező csoportban a magyarok

Kedvező csoportban a magyarok

2018. június 22. (péntek)

Kazahsztán, Argentína és az Egyesült Államok lesz a magyar leány ifjúsági vízilabda válogatott ellenfele a belgrádi világbajnokság csoportkörében.

Első osztályú sikerek a kupában

Első osztályú sikerek a kupában

2018. június 22. (péntek)

A Siker Ablak GSV ötgólos győzelemmel, a Dunabiztos Micro meccs nélkül jutott a Dunaújváros Kupa második fordulójába.

Erste Liga - tizenegy csapattal indul a szezon

Erste Liga - tizenegy csapattal indul a szezon

2018. június 21. (csütörtök)

Végleges a jégkorong Erste Liga következő idényének mezőnye: 11 gárda vág neki a 2018/19-es szezonnak.

Tengerentúli ellenfelekkel készülünk

Tengerentúli ellenfelekkel készülünk

2018. június 21. (csütörtök)

Az olimpiai és világbajnok Egyesült Államok, valamint Ausztrália és Japán lesz az ellenfele a júliusi Európa-bajnokságra címvédőként készülő magyar női vízilabda-válogatottnak a jövő héten szerdától péntekig sorra kerülő Vodafone Kupán.

Nyertek az esélyesek

Nyertek az esélyesek

2018. június 21. (csütörtök)

A Dunaújváros Kupa szerda esti mérkőzésein a magasabban jegyzett csapatok jutottak tovább a sorozat következő fordulójába.